lauantai 20. lokakuuta 2018

Pikkutytön neulemekko, syksyisiä värejä ja naismessut

Tosi kiva pikkutytön mekko tuli neulottua asiakkaan pyynnöstä.
Ohje on teetee neulelehti 4/2016:ssa julkaistu ja saatavilla nyös teeteen verkkosivuilta ilmaisohjeissa.
Mekko aloitettiin ylhäältä kaarrokkeesta. Helmaosa oli mukavaa "koulupäiväneulomista" ja mekko tulikin valmiiksi ennetysajassa! Lankana teetee Helmi, konepesun kestävä merino. Menekki toiseksi pienimpää kokon 111g. Puikot 3 mm Addin pyöröt. Käsialani ei ollut kovin tasaista. Melkein hävetti. Mutta vesi vanhin voitehista - tuuppasin koltun pesukoneeseen neljään kymppiin ja ihan kelvollinenhan siitä tuli!
Syksyn värit on tänä vuonna erityisen kauniita. Aamuisin töihin ajaessa välillä unohtuu ihailemaan upean keltaisia koivuja auringon loisteessa. Viime viikonlopun värejä mökiltä:
Hetki ennen pimeää.
Upea aamu! Hyvä lähteä verkoille, kun oli ihan tyyntä!
Saalistakin tuli... Hauesta tein haukipihvejä Sirpan tapaan. Niin hyvejä tuli, että tästä lähtien hauki ei enää päädy takaisin jorpakkoon roskakalana! Tassu sai tietenkin sen ahvenen ja kuhan.
Sienimetsässä kävin kahteen otteeseen. Aamupäivän saalis oli ihan kelvollinen. Iltapäivällä kävin vähän pidemmän reissun. Pettymys oli melkoinen, kun parhaalla sienipaikallani kökötti joku mönkijän sorttinen kulkupeli ja puita oli kaadettu ristiin rastiin. No takaisin kuljin vähän eri reittiä kuin yleensä ja löysinkin pari uutta paikkaa. Melkein sain slaakin, kun yhtäkkiä kuulin kauheaa rytinää! Kumpikohan pelästyi enemmän - minä vai se hirvi?
Iltapäivällä oli niin lämmintä, että oli ihan pakko käydä vielä kastautumassa. Merivesi oli 11 asteista.
Tassu nautiskeli auringossa...
Kunnes otti hatkat... Pimeä tuli, mut kissa ei. Olis pitänyt lähteä kotiin. Mistä ihmeestä se vaistoaa? Eipä ollut mukava veneillä pimeässä pois saaresta... Mutta eihän tuolle voi olla vihainen! Vai mitä?
Nyt saa mökki levätä muutaman viikon. Tänä viikonloppuna on muuta puuhaa ja ensi viikonloppuna Osaava Nainen -messut Turussa. Meitin pikkuruinen osasto on B20. Nähdäänkö siellä?

5 kommenttia:

 1. Kauniita maisemakuvia ja suppikset, äh. . .
  Kissat vaan on niin hyviä vaistoamaan. Uskokin tietää sut pian että: aha, toi lähtee johonkin' vaik on vielä tosi paljon aikaa lähtöön. Tietyt toimet ja eleet, ehkä ihmisen feromonihajut muuttuu tms. Ja jos Usko on aikomus ottaa mukaan niin sen se vasta vaistoaakin ja menee sinne perimmäiseen piiloon. Vaik kyll se sit tykkää ku ollaan ulos päästy.

  VastaaPoista
 2. Hei! Oisko mahdollista saada tuon mekon ohjetta,,kun ei ole enään TEETEE-sivulla. T.Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula! Ohje löytyy teeteeSHOPin sivulta osoitteessa
   https://www.teeteeshop.fi//teetee1336-teetee-helmi-2.html
   t. susu

   Poista

Kiitos kommentistasi!