tiistai 9. lokakuuta 2018

Lämmintä jalkaan ja tassuihin

Voi sinua mun blogiparkani. Olet ollu ihan heitteillä viime ajat. Uus luuri ja koulu ja kaikki muu... Hirmuisen kivaa huomata, että täällä sentään joku vielä käy. Kiitos siitä - yritän tästä itsekin ryhdistäytyä.

Puikot sentäs suihkii aika ajoin. On tosi kivaa tikutella sellaisia juttuja, joita pyydetään. Karvis ilmoitti tarvitsevansa ohuet sukat TYÖkenkiin. Pitästä aikaa oli tarvetta, joten kerrankin hän sai nimpparilahjansa ajoissa. Peräti päivää ennen nimpparia.
Ja kukas halusikaan kuvaan mukaan? No ihmekös se, kun yhdessä "iskälle" näitä sukkia salaa tikuteltiin...
Mut joo - jämislagoistahan osittain nämäkin. Varressa 4 krs bambusukkalanka Hot Socks Rubinia ja 2 krs Austermannin Steppiä. Resorissa kun tuo kuvio ei juurikaan erotu, ja noita jämälankoja ohuista on kassillinen. Terän tein kokonaan Rubininsta. Alkaa jo pikkasen kyllästyttää tuo väri - kolmannet tästä väristä. Sukkakakkosen kärjessä meinas loppua jämiksent kesken! OMG - onko pakko alkaa taas uus kerä ja tehdä aina vaan tästä samasta väristä? No ei sentäs - muutama nöttönen löytyi jämälankapussista ja sain vielä melkeen samanlaiset kärkikvennukset aikaseks. Puikot 2,5 mm Zing 15 cm, menekki 70 g.

Lapsuudenystäväni täytti vuosia kuukausi sitten. Vaikka nykyään ei usein nähdä eikä soitellakkaan niin merkkipäivänä pitää ainakin onnittelulaulu laulaa. Siinä puhelussa selvisi, että himokuntosalinainen oli muuttanut suuntaa ja joogasukille olisi tarvetta. Viikonloppna valmistuivat:
Lanka teetee Pallas, puikot 3 mm (toisessa bambu ja toisessa koivu). Malli N-alkuisesta sukkalehdestä. Menekki 114g. Toivottavasti on mieleen - tänään laitoin postilaatikkoon. Toivotaan et menee perille ja on passelit.

Joka vuos aina päätän etten ikinä enää huovuta. Olen vuosikausia ihaillut Villannen huovutuksia. Miten ne voikin olla niin kauniita? Siispä viimein rohkenin kysymään neuvojakin... Tossuissa Annen ohje - tosin hahtuvan kaverina ne jämälankapussin loputtomat Stepinjämät (kun sitä Annen käyttämää ei meillä enää ole jäljellä ja testihän tää oli). Lapasissa pelkkää hahtuvaa kuutosen Ergo-sukkapuikoilla. Ennen pyykkikonetta:
Jännitystä ilmassa... 40 astetta pesukoneeseen, pikkasen pesuainetta, vanha kylpypyyhe ja täysi ohjelma läpi.
Ihan kivaa. Varsinkin lapaset. Tossuja on varmaan pakko hiukan tehdä lisää. Ja vaikka kuva näyttää toista, niin ne on ihan saman kokoiset. 155g:n hahtuvakiekko riitti juuri ja juuri sekä lapasiin että tossuihin!

Aikas harmaalta näyttää tähän mennessä tää postaus. Uudesta luurista oon saanu harmaita hiuksia ihan riittämiin, mut on siinä ainakin yks hyvä puoli - ihan kelvollinen kamera! Alla olevat kuvat on puhelimella otettuja.

Sunnuntaiaamu syksyllä. Yhtään ei voi ajatella viime päivien myrskyjä!
Mauri yritti tehdä selvää mun pikkuveneestäni. Kuten myös Hannu ja Tapani aikoinaan ja muutama muu ennen sitä. Mä en luovuta. Ilmastointiteipin avulla tyttöporukalla käytiin ongella monta monituista iloista sinkkuvuotta! Miksei sama paikkaussysteemi toimisi nykyäänkin?
Jeesusteippi joustaa, mutta ei murru! Kevättä odotellen...

Tassun kanssa ollaan tehty useampikin sieniretki. Välillä saalista sopivasti ja välillä vähemmän. Mut on meillä ollut mettäreissuilla jännä ja kivaa!
Syksy lähestyy. Aurinko on jo matalalla. Mut kun se näyttäytyy, niin syksyn värit loistaa ja varjot on pitkiä.
Varjot pitenee, päivät lyhenee. Neulomisaikaa enempi ku kesällä. Kivaa oikeestaan eiks nii?

3 kommenttia:

  1. Ihania sukkia. En ole itsekäään koskaan huovuttanut, mutta monesti ajatellut että tarttiskos. Jällen iski se tunne. Ne olisi kyllä hyvät siskon muksujenkin jalkaan, kun yli 100 v vanhassa talossa asuvat.

    VastaaPoista
  2. Kyllä minä ainakin seuraan ja luen blogiasi säännöllisesti, mutta en juurikaan kommentoi.Olenhan käsityöihminen omiksi tarpeiksi ja lasten/lastenlasten, miniän ja vävyjen sukan ym.tekijä.Paljon olen saanut ohjeita ja vinkkejä blogistasi. Kiitos niistä.Ihania juttuja mökkireissuilta ja Tassun retkistä. Olen myös kissaihminen henkeen ja vereen (kuten pruukataan sanoa),vaikka ei meillä kisuja enää olekaan.

    VastaaPoista
  3. Tyylikkäät sukat, pian ovat todella tarpeen viluisille varpaille, isoillekin. Tuohon huovuttamiseen jää kiikkiin, varsinkin tossuihin, nopeat tehdä ja se loppupesu on jännää, mitähän ilmestyy pesukoneesta. Irmeli

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!