sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Kesäsukkia ja muita kesäjuttuja

Tennarisukat on mun mielestä ollu ihan viime aikoihin asti vähän hölmö juttu. Mika sukka se semmoinen on, missä ei vartta ollenkaan? Pysyykö semmoinen jalassakaan? Vaan nyt on kesäkäytössä itselläkin ollut muutaman vuoden Palmasta tehdyt varrettomat ja ne on aikas verrattomat! Siispä...
Tosi kivat! Ja kaiken lisäksi kaksi paria yhdestä kerästä. Tällä kerralla lankana Rellana Tutti Frutti. Puikot 2½ mm Zingin 15 cm sukkikset. Silmukoita 15/puikko (tai siis 16,16,16,12). 2 oikein, 2 nurin resoria 20 kerrosta, vahvistettu kantapää. Näissä koko 39-41. Lankaa jäi vielä ylikin!
Hauskat eriparisukat. Kesällä saa hassutella. Ja olla eriparia mut samiksia:
Mökillä on tikuteltu, yksi sukka pari viikkoa sitten neulomakerhon veneretkellä Salina-veneellä. Kivasta matkastamme voi lukea lisää Kaksertaseuran sivuilta.

Muuten mökillä kyllä riittää PUUhaa...
Viimevuotiset klapit siirrettiin sisätiloihin, jotta päästään kalpittelemaan uusia...
 Joita riittää...
 Ja riittää...
Nämä suurimmat kalpiteltiin eilen. Turhamaisuuksissani punnitsin noista suurimman. Se painoi 32 kiloa ja siitä lämmittää saunan ainakin kaks kertaa!
Sillä välin ku toiset raataa, niin työnjohto valvoo silmä tarkkana (tai silmät ummessa) kuusen alla.

On tämä rohkelikko uskaltautunut ihan omin tassuin jopa laiturille! Vauvakissana kerran mereen pudonnut alkaa viimein luottaa laituriin.

Yle uutisoi, että Tyksin vastasyntyneille ei ole tarpeeksi sukkia ja joku vauva on joutunut lähtemään synnäriltä paljain varpain! Pitäähän asialle tehdä jotain eikös vaan?
Mutku mustikatkin huutelee puskissa! Siispä olen tehnyt "intervalliharjoitusta" eli kolme desiä mustikoita ja välillä valkoista vauvansukkaa. Älykästä? Ihan kelvolliset tuli kitenkin tuli ja valkoisetkin.
Lankana teetee Helmi, menekki peräti 19 g. Puikot 2½. Mallia ei ollu, senkun pistelin tikutellen.

Taas sitä odotellaan sateita. Nenä maassa olen menny pitkin pihaa ja vähän metsääkin. Melkein olen menettänyt toivoni kantsujen suhteen. Toivoa kuitenkin on!
Tulis vettä! Tosin ei ennen torstaita. Meidän pop-up Kesäkauppamme Mathildedalim Kankirautavarastossa on auki vielä kolme päivää ja mun puotipuksuvuoro on huomenna ja tiistaina. Hauskaa ja vähän jännittävääkin. Nähdäänkö?


Eilisiltana oli meressäkin vähän mustikan sävyä!

2 kommenttia:

  1. Kaunis merikuva ja harvinainen sävytys. Huhhuh, mitkä määrät pöllejä siellä on. Hyvähän se on, että on omavarainen klapien kanssa, ne meinaan on peijakkaan kalliita ostaa. Ja arpapeliä saako kuivaa vai vielä kosteaa.
    Tallinnan reissu taas imaisi mamman voimat niin en sinne Matildeen sit lähde.

    VastaaPoista
  2. Vpi että sulla on siellä mökillä mukavaa. Ihania kuvia ja Tassuherra tietenkin kaikkein ihanin:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!