sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Leenan lukunuttu

Asiakkaallamme Leenalla on vanha rakas lukunuttu. Hän halusi uuden samanlaisen, mutta ohjetta ei löytynyt. Siispä hän toi nuttunsa meille ja Ida laskeskeli silmukat ja kavennukset ja kirjoitti ohjeen. Leenan nuttu oli niin kivan näköinen, että minäkin päätin tarttua puikkoihin.
Lankana tässä on SMC Mohair Dream. Lanka on 150 g kakussa, metrejä 810. Menekki 1 kerä.
Kuvissa nuttu on langanlaihan Idan päällä, mutta malli on siitä hauska, että sama yhden koon nuttu näyttää ihan hyvältä minullakin! Ja mulla sentään on ympärysmittoja tuplasti...Puikot oli 4 mm Ergopyöröt, koukku Soft 4 mm.

Malli on myös siitä hauskanen, että sen voi tehdä monenlaisesta langasta. Ihan tavallinen DK-vahvuinen lanka ja nelosen puikot tai vaikkapa höyhenenkevyt silkkimohair. Lankaa kuluu sellaiset 800 metriä.

Perjantaina mulle sattui varsinainen työtapaturma! Lähdin töihin varrettomissa kesäsukissani. Palelin, pärskin ja niistin koko päivän ja illalla olo oli surkea. Varsinainen hölmöläinen. Miten lankakauppias lähtee pakkasaamuna töihin kesäsukissa??? Kotona parantelin itseäni soffalla ihanat lahjasukat jalassani. Nämä sukat on oikea tuplalahja: Lanka on käsinvärjätty ahvenanmaantuliainen Idalta ja äiti neuloi mulle sukat. Lahjasukat on parhaat. Ne lämmittää tassut ja mielen. Ja parantaa räkätaudin. Pikkuisen lanka loppui kesken, mutta vanhassa kunnon Pallaksessa oli juuri oikea sävy kärkikavennuksiin.
Päätettiin kuitenkin jäädä kaupunkiin viikonlopuksi vaikka mökillä olis vielä 9 isoa pölliä odottamassa halkomista ja iso kasa oksia sahaamista. Tänään kuitenkin katsellaan vaan kuvia. Syksy on jo niin pitkällä, että auringonlaskun voi nähdä enää laiturin nokasta.
Vielä pari viikkoa sitten mökkivikonloppua venytin maanantaiaamuun. Nyt samaan aikaan olis vielä pimeää. Auringon noustessa sumu nousi, mutta siihen aikaan minä olin jo vastarannalla raapimassa jäätä auton ikkunoista!

7 kommenttia:

  1. Mitään, ei mitään! pitäis koskaan heittää pois! Siitä on alle vuosi ku mulla vielä oli tuo lukunutun ohje tallella vaan ei oo enää. Noh, eihän korvaamatonta vahinkoa ole tapahtunut kun taitava neuloja otti selvan mallin saloista mutta olishan se ollu kiva laittaa sulle ylläripostissa ohje.
    Niin se vaan syksy etenee isoin harppauksin, ainakin pimeyden suhteen. Mitä eilen vielä näit onkin jo tänään varjossa lymyilemässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin luulin et meillä olis ollu toi ohje, mut se olikin hihatin, johon oli virkattu samanlaiset reunukset. Oli tehty reumalangalla.Toi istuu päälle paremmin.
      Syksy on kiva pimeydestä huolimatta. Kynttilät on kivoi.

      Poista
  2. neuloo mopsien kanssa10. lokakuuta 2019 klo 20.39

    Lukunuttu, menneen ajan muisto, mutta viehättävä kuitenkin. Visio : hyvä kirja, villasukat jalassa, lukunuttu päällä, pöydällä vieressä kuppi kahvia, pieni hyvyys ja Fazerin sininen. Miksei lasillinen lämmittävää punaviiniäkin. Ikkunan takana pimeä syksyinen ilta, ruska, putoavat lehdet. Sisällä pehmeän leppoisa olo.
    Kauniit sukat, kuin karkit jalassa! Äidit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runollista... Tuosta sun visiosta puuttuu vaan kynttilänvalo ja kissa (tai mopsi) kyljessä lämmittämässä.

      Poista
    2. neuloo mopsien kanssa11. lokakuuta 2019 klo 8.03

      On, mutta ajattelin neutraalia syysillanviettäjää, hänen vierellään lattialla pedillään tai kopassaan kehrää lemmikki, iso tai pieni. Minun päälläni nuttu olisi oitis karvainen, koska lemmikit tunkisivat kainaloon. Minulla ei olisi suklaata eikä punaviiniä. Kynttilät liekkeineen kyllä pöydälläni luovat lämpöä loistollaan. (Ostin alesta niitä runsaasti, pitää luoda tunnelmaa jo näin ennen sesonkia)

      Poista

Kiitos kommentistasi!