tiistai 22. lokakuuta 2019

Mustia sytomyssyjä ja PUUhia

Roosa nauha -kampanja on meneillään ja minullakin on puikoilla viime aikoina ollut sytomyssyjä. Asiakas tuli puotiin ja tilasi mustan sytomyssyn. Syksyn tullen kun Tyksistä saatu valkoinen tuntui liian kesäiseltä. Ensimmäisen myssyn neuloin Katian Cotton 100% -langalla:
Myssy oli vähän liian suuri, mutta löysi käyttäjän asiakkaani lähipiiristä. Seuraavan tein virkkaamalla ja se oli sopiva:
Lankana tällä kertaa Scheepjes Catona ja koukku 2,5 mm silikonivartinen.

Miksi sain tilauksen, kun myssyjä olisi ollut tarjolla Tyksissä? Asiakas kertoi joskus haluavansa piipahtaa vaikka kaupassa pukematta hankalaa peruukkia. Muuten niin tyylikkäästi ja hillitysti pukeutuva asiakkaani toivoi asuihinsa sopivaa myssyä, joka ei herättäisi huomiota ja kysymyksiä sairaudesta.

Vuosien varrella tällaisia pyyntöjä on tullut aina silloin tällöin. Me myssyjen neulojat ja virkkaajat tietenkin haluamme ilahduttaa ja tehdä värikkäitä sytomyssyjä syöpähoitojen seurauksena hiuksensa menettäneille. Ja onhan iloisen värisiä myssyjä hauskempaa tehdäkin... Ainkin näin syyspimeällä. Toisaalta ymmärrän hyvin, että kaikki eivät halua kiinnittää huomiota sairauteensa ja käyttävät mielellään sellaisia värejä, joita muutenkin arjessaan käyttäisivät. Jos jokainen myssytalkoisiin osallistuva tekee sellaisia myssyjä, joita itsekin haluaisi käyttää, niin uskon, että jokainen myssy menee tarpeeseen ja jokainen tarvitseva löytää juuri itselleen mieleisen.

Nyt kun ilma on viilentynyt, niin sain tehdä vielä muutaman villaisen myssyn. Adriafilin Bucaneve on lämpöistä, pehmeää ja kutittamatonta merinovillaa, joka ei sisälläkään tunnu kuumalta.

Tuo simppeli raitamalli oli asiakkaani mielestä mukavin, joten tehtiin vielä yksi. Siniseen toppatakkiin sopiva:
Siihen neuloin vielä icordina neljän silmukan nauhan, josta kieputettiin pieni koriste myssyn sivuun.

Laitanpa muuten tännekin tiedoksi, että Tyksin vuodeosastolla TA4 kaivattaisiin isoja villasukkia. Mielellään kokoa 40-47. Pyyntö oli Facen Tyks sytomyssysivutolla muutama viikko sitten. Vein sinne pari viikkoa sitten kolme kassillista meille Anjalinille tuotuja villasukkia, mutta isoista miesten kokoisista on edelleen pula.

Myssyjen välissä ollaan pikkuhiljaa lopettelemassa mökkikautta. Miten ihmeessä aina tulee kiire saada puut pilkottua, vaikka aikaa on ollut koko kesä? Nyt on kaikki pöllit pilkottu ja klapikone on päässyt mantereelle hyvin ansaitulle talvilomalle.


Viikko sitten oltiin peräti kolme päivää saaressa. Klapittelun lomassa ehdin joka päivä pienelle mettäkeikallekin:
Kuivattuna kymmenen litran suppissaalis mahtui yhteen karkkilaatikkoon.
Jos meillä on verkossa vaikka viis ahventa, niin ajatellaan et "Ihan kiva". Jos ahvenia on kymmenen niin ajatellaan et "Wow, nyt ehkä saadaan itsekin pienet maistiaiset." Mut kun verkossa olikin 27 ahventa ja kaksi haukea, niin ajatus oli epätoivoinen "Ou nou..." Kalaa on kiva syödä, mutta perkaaminen ei ole kovin mukavaa puuhaa. Karvis hoiteli hauet ja minä ahvenet. Tassu tietenkin sai osansa heti kuormasta.
Kohta alkaa movember. Tassulla on jo valmiiksi tarpeeksi viiksiä!
Ja mulla on puikoilla kaikenlaista...


3 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa22. lokakuuta 2019 klo 12.32

  Kauniit myssyt ja asiakas sai mitä halusi. hienoa!
  Ahvenet on aivan parasta kalapäivän syötävää, uskon kyllä, että askartelua niiden perkuussa on ollut.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköisiä myssyjä! Tuo muutamalla nurjalla raidalla somistettu myssy on nykyisin suosikkini. Aina silloin tällöin minultakin on pyydetty tietyn väristä myssyä vaikkapa mustaa tai harmaata ja sellaisen on toivoja saanut. Mielelläänhän tuollaisen toiveen toteuttaa. Ja siksi aina yritän muistaa korostaa, että kaikenlaisia ja -värisiä myssyjä kaivataan.

  VastaaPoista
 3. Hienot klapipinot saitte aikaiseksi. On siinä sitten ensi kesänä poltettavaa. Tai onko nuo jo tarpeeksi kuivia? En oikeen tiedä kauanko pitää olla kuivumassa.
  Upea kalasaalist mutta ymmärrän, että perkaaminen ei oo kivaa. Mä söin just paistettua siikafilettä, ihan kaupasta valmista filettä ostin, hintaa oli mutta myös hyvää.
  Suppiksistakin sulla riittää pitkäksi aikaa.
  Uskollakin on tollaset komeat viikset, yksi mun salasana onkin ViiksiVallu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!