tiistai 30. kesäkuuta 2020

Ötökkäsuojia tölkeille, lomailua ja kesäkauppa

Näin jossain kuvan tölkille virkatusta ötökkäsuojasta. Siitä se sitten lähti! Ensin pari prototyyppiä ja viimein löytyi se "oikea" malli:
Tänä kesänä pitää pelastaa pörriäisiä, mutta jos hörppää vahingossa pörriäisen, niin se voi käydä kohtaloksi ihmiselle. Muistui mieleen yksi kesäinen retki Airistolle helteisenä päivänä monta vuotta sitten...

Minä, joka en virkkaa, sain oikean virkkuukipinän! Pikkujuttuja on hauska virkata ja ötökkösuojia on syntynyt solkenaan viimeisten parin viikon aikana:
Lankana on säänkestävä Hilo La Campana. Yhdestä rullasta tulee ainakin 8 ötökkäsuojaa tai 5 ötökkäsuojaa ja 5 lasinalusta:
Tässä tervetuliaiskuoharit juhannusvieraille... 

Parvekkeen pöydälle virkkasin pitsiliinan:
Ohje on Lankavan Marketta-matosta. Jonkinlainen Deja vu -tunne oli virkatessa. Sit yhtenä aamuna huomasin miksi: Mökin huussin matto on samalla ohjeella tehty - tosin pinkistä matonkuteesta isolla koukulla. Campanaa virkkaan 3½ mm silikonivartisella koukulla.

Viikko ennen juhannusta oli vielä suht siedettävää säätä ja mulla loma. Tietenkin mökillä. Vain yksi kuusi kaadettiin... Aika kului tosi nopeasti ja virkkailun lisäksi en oikeastaan saanut mitään aikaseks.
Puuöljyllä läträäminen oli hauskaa. Ihanku olis uudet tuolit rannassa!
Juhannusta vietettiin perinteisessä seurassa. Tassukin sai kaveriksi Paten:
Juhannusteemana oli keksiä lauseita, joilla on kaksi (tai enemmän) merkitystä. Vähäraittusseuran kirkastusjuhlissa juttu luisti...

- Kylmääki Turus
- Aiotko juosta Kakskertaa ympäri
- Kupit on kallistunu
- Ota pönttö viiniä
- Milloin kalja on Kustavissa
- Kahvi on kupissa
- Harvassa metsässä näkee kauas
- Musta aurinko nousee
-Ilmankos sua pännii
- Voimaton pois
-Susu oli puikoissa ;)

Tässä aurinko laskee:
Juhannuksena virkkasin vielä yhden tabletin ja vieraillemme omat tölkkisuojukset. Herralle ei tietenkään kelvannut mikään olemassa oleva väri eikä "röyhelöreunakaan" joten unohtuneiden bikinien mukana lähetin tämän postissa juhannuksen jälkeen:
Kesäpäivän seisaus oli juhannuspäivän yönä klo 0.44:
Tästä lähtee päivän lyheneminen.

Juhannuksen jälkeen lomailut oli lomailtu ja maanataiaamuna töihinlähtö edessä:
Töissä odotti ihmeellinen yllätys:
Epäviherpeukalon orkut kukassa! Nämä kukat ovat masokisteja. Kerran kuussa (jos silloinkaan) niillä on uimapäivä ja muuten ne saavat unohtua... Liika hoitaminen on selvästikin pahasta näille.

Tappohelteisen viikon jälkeen takaisin mökille. Oli niin kuumaa, ettei jaksanut tehdä mitään. Edes saunaa ei lämmitetty ettei mökki lämpeä entuudestaan. Merivesi oli yli 24 asteista. Varjossa istuin. Virkkaamassa...
Nyt valmistaudutaan jo perinteeksi tuleeseen Pop up -kesäkauppaan Matildassa! Tänä vuonna puoti on auki peräti neljä viikkoa alkaen viikon kuluttua maanantaina. Mukana taas 7 salonseutulaista yritystä ja tarjolla lankojen lisäksi asusteita, vaatteita lapsille ja aikuisille, sisustustuotteita ja kaikkea kivaa! Oma puotipuksuvuoroni on 16.-17. 7.
 Tervetuloa!



8 kommenttia:

  1. Patehan on melkein ku Usko.
    Kivoi tölkkihattuja, olis olleet joskus tarpeen Saarioloissa. Merivesi on täälläkin 24 astetta ja joka päivä oon käyny uimassa. Kyll se piristää vaik onkin noin lämmintä. Kiva ku voi kerrankin viihtyä vedessä.
    Heh-heh, hauskoja oli nuo kaksmerkitykselliset. Piristi sadepäivän, vaiks kyl tää sadekin piristää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sade tosissaan on tarpeen! Löysin eilisaamuna sinisen mustikan, joka oli kuiva ku pippuri. Ja meri viilentää kun siellä voi olla tarpeeksi pitkään. Unikin tulee ku just ennen nukkumaanmenoa käy meressä viilenemässä. Toi kaksmerkitys jäi päälle... Voimaton pois, onks mul kukkaa soittanu...

      Poista
  2. kutoo mopsien kanssa30. kesäkuuta 2020 klo 20.42

    Kerran, sen kerran, kun tölkistä siideriä join, sain ampparin suuhuni. Se puri huuleen sisäpuolelle. Että noi purkkipeitot on kyllä erinomaiset olemassa.
    Joo, kaikki mökkijutut ihanania ja mökkielämäähän ei voita mikään jne. jos tykkää mökkeilystä. Noi teidän keksimät kaksiselitteiset tai merkitykselliset ihan huippuja! Päivän parhaimmistoon, ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ihme jos ei siideri maistu! Kakskselitteiset jäi päälle. Viime viikolla rakennettiin jotain telinettä karvislandiaan. Mä pitelin jotain putkia ojossa eli olin "tekninen tuki". Tottijärveltä tuli viesti, et sauna on juuri harjattu, johon minä vastasin et soutupaatti on juuriharjattu... Pöljää mut hauskaa!

      Poista
  3. Virkkaaminen vie mennessään. Kun annat sille pikkusormen, se vie koko Susun ;)
    Meillä tipahti lämpötila melkein 20 astetta, vähempikin olisi piisannut. Nyt suorastaan palelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä nyt sentään uhkaile! Tosin ei se virkkaminen niin kamalalta tunnu ku aikaisemmin... Mut kyllä sukkaa sentään pukkaa entiseen malliin.
      Täällä ei varmaan ollut niin paha sää, mutta iloitsen sateesta ja viilenemisestä.

      Poista
  4. Ai tuollaisia tölkinhuppuja nyt pitää tehdä!!! 🤣

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hauska keksintö ja mukava pikkukässy. Tölkinhuppu onkin kiva sana. Mietin just tänään, miltä ulkomaankielisen korvaan kuulostaa suomenkielinen "ötökkäsuoja tölkille" :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!