maanantai 26. joulukuuta 2022

Joulusukat ja kohti valoa

 Tänä vuonna olikin aika lahjaton joulu. Eli 1,5 paria sukkia ehti aatoksi.

Kummitytölle tein muutama vuosi sitten polvarit, jotka kuulemma valuu. Toivon tänä vuonna onnistuneeni paremmin. En yleensä oo kauheen innoissani kaikista "muotijutuista" mut ajattelin kokeilla Jonsukkia. Näytti siltä, että niissä ei oo liian pitkiä lankajuoksuja ja tosiaan näin oli:

Tytön lempiväri on pennusta asti ollut keltainen, joten se oli ehdoton valinta tehosteväriksi. Oikeasti näitä oli tosi hauskaa neuloa, enkä enää yhtään ihmettele niiden suosiota! 

Lankana teetee Salla, Puikot 3½ Prym Ergonomicsit ja menekki 168 g yhteensä. 

Lankadominanssi on aina ollut mulle jotenkin outo juttu. Näitä tehdessäni opin siitä jotain. Tosin enää en muista miten päin niiden lankojen piti olla...

Joulua vietettiin tänä vuonna pitkästä aikaa kaupungissa. Äidin kanssa oltiin kuuntelemassa Joulurauhan julistus ihan paikan päällä. Myöhemmin suku kokoontui aterialle Förinrantaan äidin ja isän luo. Kivaa kun jokainen toi jotain eli tavallaan vietettiin joulua nyyttärimeinigillä.

Veljen poikakin sai... YHDEN sukan!

Mulla on tapana ohjeistaa asiakkaita laittamaan pakettiin sukkalankakortti ja lupaus sukista ens vuonna... Tai sitten kerä lankaa ja lupaus et tästä saa sukat ens vuonna... Nyt tein ihan oikeasti oman ohjeeni mukaisesti: Paketissa oli yks sukka ja lahjakortti lupasi toisen!

Lanka Austermann Step, menekki 70 g, puikot 2½ mm Zing 15 cm. Tänään vein pojalle molemmat sukat :) Jouluaaton illan raskasta joulua konsertin aikana sukkakakkonen valmistui pikavauhtia. Kunnon hevijoulumusa pisti puikot liikkeelle ja silmukoita syntyi pikavauhtia!

Hirmu hauskoja kuvia läheteltiin kummitytön kanssa toisillemme aattoiltana. Molemmilla telkuissa sama ohjelma ja tassut pystyssä lahjasukissa (mulla mopsineulojalta viime jouluna saadut) .Ollaanko vähän samiksia?Joulupäivänä haettin äiti ja isä meille Majakkarantaan. Juuri sopivasti auringonlaskun aikaan. Ihan selvästi huomaa jo et päivä on ainakin yhden minuutin pidempi!

Kohti valoa mennään!

3 kommenttia:

 1. Sallan keltainen on niin kaunis sävyltään, että vaikkei keltainen olisi lemppari, niin sallankeltainen on. Upeat kirjosukat, noissa tulee lämmin jalkaan!
  Tämä aika on olevinaan sydäntalvea ja pimeintä, mutta mulle henkilökohtaisesti mitä valoisinta ja ihaninta, saa olla, lukea, torkkua, katsoa carmenrullien tarinaa ja muuta mukavaa ja kutoa viimeisiä lahjasukkia ja sitten aivan herkkulangoista jotain itselle.
  Mä jotenkin kehrään täällä hyvää oloa ja hyggeilen, katselen talvea ikkunasta ja toivon, että muillakin olisi jotain positiivista oloissaan! Susu, viimeinen kuva talvivedestä ja taivaasta on jotain niin kaunista, että tulen kurkkimaan kuvaa usein! Mitkä kylmät värit!

  VastaaPoista
 2. Mä pidän mun valuvat polvisukat ylhäällä rintsikan olkainnauhalla!! Sen saa hyvin säädettyä sukan päälle ja pysyy hyvin.
  Yhtään neulottua pakettia en tehnyt jouluksi mutta kaivelin valmiiden neuleiden laatikkoa ja sieltä systerille yks huivi ja sukat, sen miniälle yks pipo. Hyvin tyhjeni neulelaatikko. Mutta lankalaatikko lihoi aikalailla, adventtikalenterista 500 g, messuvoitto 300 g ja joululahjaksi noin 100 g. Siinä sitä on neulomista ku vanhojakin lankoja on vaikk kuin. Hyvä ettei tekeminen lopu. Nyt kyll palapeli vie kaiken ajan. On vaan Pakko etsiä vielä yks pala, ja vielä yks ....
  Hyvää loppuvuotta.

  VastaaPoista
 3. Onpas kemeat nuo kerjoneulesukat. Tykkään tuosta kelta-musta yhdistelmästä.

  Kaunis tuo valokuva. Ihanaa, ettei valo enää vähene.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!