tiistai 20. joulukuuta 2022

Synttärit vuoden pimeimpänä päivänä

 Viikonloppuna havahduin siihen, että muistin ihan ekan blogipostaukseni olleen näihin aikoihin vuodesta. Tänään on siis synttärit! Susun Silmukat täyttää tänään 15! Juhlan kunniaksi alpakkaa ja glitteriä!

Alkuaikojen innostus ja jännitys on ohi, mutta kässäpäiväkirjana tämä edelleen päivittyy vaikkakin harvakseltaan. Ja ihanaa huomata, että lukijoitakin on edelleen. Moni bloggaaja on siirtynyt faceen tai instaan tai ties mihin tai lopettanut kokonaan. Mä tässä vaan olen vanha jäärä ja pysyn täällä. Kiitos kaikille seuraajilleni! 

Sunnunaina selasin vanhoja Vuodatuksen kirjoituksia. Voi miten hauskaa olikaan! Ja voi miten komea oli blogin päätähti ja laatupäällikkö Tassu! Miten persoonallinen ja miten hieno häntä! Ja miten kivoja olikaan sen tuumailut. Vaikkapa palkkaneuvotteluista. Harmi vaan, että kuvat on hävinneet. Nykyään vain muistot ja ikävä... 

Kaikkea hassua on myös kässyrintamalla vuosien varrella tapahtunut. On ollut röyhelöä, viime aikojen islantilaista, iänikuisia sukkia ja kuka vielä muistaa pompulalankabuumin?

Katialta tuli hassu pompulalanka noin kymmenen vuotta sitten. Siitä tehtiin huiveja ja tosi suosittu oli Susun pompulakeeppikin. Loppulangoista tehtiin "kluutuja". Edelleen on käytössä tietsikan ja telkkarin ruutujen pyyhkäelemiseen passelit pompulakluutut. Materiaalihan oli mikrokuitua.

POMPULA IS BACK!

Tosin materiaali tällä kertaa alpakkaa... Ja tuloksena ihanat ja pehmoiset tuubit. Pikku hetki meni ennekuin muistin miten tällaista lankaa pitikään puikotella:

Silmukat luodaan ja neulotaan langan ohuista kohdista. Paksummat ja pehmeät kohdat langasta jätetään väliin. Tuubi ykkönen on yläkuvassa. Tuubi kakkosen neuloin sunnuntaina.

Erona näissä kahdessa on et ekassa loin 24 silmukkaa ja kaikki punaiset ja mustat paksut kohdat langassa oli päällekkäin. Lilassa oli 26 silmukkaa, joten mustat ja lilat kohdat langassa meni vuorotellen. Ihanan lämmin tuubi eikä kutittele ollenkaan. Lanka Katia Sparkling Alpaca.

Valmistajan ohjeissa puikkosuositus oli 4½-5, mutta itse tikuttelin 3 mm puikoilla. Menekki molempiin yksi kerä eli 110m.

Suunnilleen vuorokauden kuluttua on vuoden pimein hetki. Sitä kohti ja sen jälkeen kohti valoa, joulua ja uusia lankatarinoita! 

t. Susu

6 kommenttia:

 1. Onnittelut mukavalle blogille.

  Minäkin olin aikanaan Vuodatuksen puolella ja etsin kaikki kuvani takaisin, koska harmitti niin paljon

  VastaaPoista
 2. Kutoo mopsin kanssa21. joulukuuta 2022 klo 7.40

  Onnittelut 15 vuodesta ja jatkumisesta, tottahan toki! Ja kiitos, että olet jaksanut, viitsinyt, kuvannut, kertonut ym.ym. Meille seuraajille uuden postauksen ilmestyminen on aina jännä hetki, mitäs kivaa nyt ja ne surulliset asiatkin on jaettu.
  Moni blogi on lopettanut, se on ikävää, olisi mukava tietää bloggaajan elämästä edelleen. Toisaalta ymmärrän, että joskus tulee tilanne, ettei ehdi eikä juttua piisaa, ei väkisin kannata yrittää vääntää tarinaa.
  Minulla on vieläkin pieni tullu pompulalankaa - ja todellakin mitä kaikkea siitä tehtiinkään! - sekä pari huivia, samoin pari röyhelöhuivia, ne takuulla tulevat uudestaan muotiin ja voila! ne kaulassa olen heti muodin huipulla!
  Toivottelen kaikille hyvää joulun ja vuoden vaihteen aikaa, voikaamme hyvin !

  VastaaPoista
 3. Onnittelut sulle bloginpidosta. Mun blogini on päivän vanhempi. Ei mullakaan meinaa into enää riittää bloginpitoon mutta olen yrittänyt sinnikkäästi edes kerran viikossa jotain kirjoitella. Samoin tuntuu että on vain päiväkirjamainen mutta useasti on kiva tarkastella jotain muistiinkirjoitettuja. Täytyy myöntää että olen laiskistunut käymään muiden blogeissa sitä määrää jota silloin aloittaessa. Facehan se on syypää tuohon kun sitä kautta näkee niin paljon enemmän.
  Yritin silloin bloginvaihdon ohessa laitella kuvia vanhaan vuodatuksen blogiin mutta kesken jäi sekin homma kun niitä kuvia ei löydy mistään. Ovat hävinneet omalta koneeltakin eikä mikrotukenikaan pysty auttamaan.
  Hyvää joulunalusaikaa sullekin!

  VastaaPoista
 4. Niinpä, kuinka hauskoja ne ajat oli silloin. Oli ihan oikea Yhteisö, oltiin ja pidettiin yhtä ja 'tunnettiin' kaikki muut. Kommentoitiin ihan kunnolla ja syntyi keskusteluja. Sitten räjähti määrät ku muutkin keksi, että bloggaaminen on kivaa. Se kuvien häviäminen kaihertaa edelleen, miten silleen saattoi käydä? Noh, täällä sitä edelleen porskutetaan. Kiva kun on vielä muutama meitä 'alkuperäisiä' hengissä.

  VastaaPoista
 5. Ei kaikkea kerralla yhteen kommenttiin eli nyt kehun kuvaasi ja Ida-M:n kuvaa, olette kauniita ja parhaita malleja langoille ja valmiille töille. Ja onhan noi kaulattimetkin upeat!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut pitkästä ja ihanasta blogituttavuudestasi! Haikeat mutta onnelliset muistot on noista ajoista! Olisipa moista yhteistyötä edelleen, bloggailtiin innolla ja kommentoitiin toistemme kirjoituksia. Tuntui, että tunnettiin kaverit oikeasti eikä vain netin kautta. Joskus sain minäkin blogituttuja käymään oikeasti kylässä luonani.

  Lumiset oksat vihreän puun
  kimmeltää valossa jouluisen kuun.
  Katsoen tähtien hopeista nauhaa
  toivotan jouluusi lämpöä, rauhaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!