sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Langat kohti kesää

 Kellot käänneettin kesäaikaan ja neulomuksetkin kulkee samaan suuntaan - tosin viikon takainen lumimyräkkä pistää miettimään...

Shoellerin Bambou Cottonista tikuttelin "mallitilkuksi" pikkuihmisen palmikkomekon. 

Ohje teetee Neulelehdestä 1/2015 ja alkuperäinen lanka ohjeeseen teetee Hilla. Bambou-lankaan on ohjeita tulossa kevään neulelehtiin, mutta en malttanut niitä odotella. Koko puolivuotiaalle ja 1 kerä riitti. Puikoilla 3 mm tikuttelin menemään.

Melkein heti vuodenvaihteen jälkeen aletaan kysellä kesäsukkalankoja. Fortissima Cotton Stretch -langassa on hulppeat 460 mteriä ja noita varrettomaia pikkusukkia saa kerästä kaks paria!

Puikoilla 2½ tikuttelin, 20 kerrosta vartta, normikantapää ja koko n. 40. Menekki 46 grammaa. Toinen pari on jo tulossa. Langassa on n. 40% puuvillaa, saman verran villaa ja lisäksi vahviketta ja stretsiä, joka pitää sukan napakkana. Kerästä riittäis jopa polvareihin! Pidin ennen ihan typeränä näitä varrettomia, mutta alan pikkuhiljaa lämmetä. Kesällä ne on tosi kivat lenkkareissa tai crocseissa.

Minähän tunnetusti olen tähän aikaan vuodesta tulppuhullu. Niitä pitää olla koko ajan. Kotiin tullessa eka tehtävä on leikellä varret ja yöksi laitan ne aina kylmään, jotta kestävät kauemmin. Tällä kerralla parvekkeella oli "vähän" liian kylmää... Yli kymmenen asteen pakkasista eivät enää toipuneet. Voi murhe!

Turun Kaupunginteatterissa on meneillään Pikku Naisia. Sen kirjan on varmaan kaikki ainakin mun ikäiset tyttövuosinaan lukenut. Eilen oltiin äidin kanssa katsomossa. Täpötäysi katsomo ei meinannut lopettaa aplodeja ollenkaan! Eli taas huomattiin, että yleisön mielepide ei piittaa kriitikoiden arvioista! Ihana esitys!

Tänään alkoi myös oma parvekeneulomiskauteni. Talvella partislla ei tarkene ja kesällä on liian kuuma. Nyt on juuri oikea aika. Päivä alkoi partsilasien pesulla. Pitihän saada viime vuoden lokinkakat pois ennen uusia. Uutta koristusta laseihin ilmestyy takuuvarmasti heti, kun jää on sulannut... Eli varmaan huomenna :( Mut tällaisia on tulossa:

Toivottavasti uudet tulput saavat vähän pidemmän elon kun edelliset!


3 kommenttia:

 1. Upeita neuleita. Rakastan tuota pslmikkomekon väriä. Aivan ihana. Mukavaa Pääsiäisviikkoa sinulle (enkulinkäsityöt)

  VastaaPoista
 2. Mulla on jo kaks kesäpuseroa tekeillä, toisesta puuttuu vaan yks hiha! Mulla on ollut huono tuuri tulppujen kanssa, ne on siis kuivuneet pystyyn, eivät ole auenneet. Luin lehdestä, että ne on väärin säilytetty kaupassa yms. siis niinku kuivana ja väärä lämpötila yms. yms. Mä kotona aina leikkaan uudet pinnat ja uitan paketin vedessä niinku on neuvottu mutta silti ne kuivuu. Huomenna meen puutarhamyymälään ja toivon, että sieltä saan kestävät ja kauniit tulput.
  Juu, ei kriitikoita pidä uskoa, ei ne mitään tiedä. Ja teatteri ym kulttuuri on koko kansan mielenterveyttä ja iloa, vaika ministerikanisteri miten kulttuuria yritti moittia. Niih.

  VastaaPoista
 3. Kutoo mopsin kanssa4. huhtikuuta 2023 klo 20.59

  Inspiroit minut ostamaan keltaisia tulppaaneja, pidin omani sisällä ja ne pysyivät elossa muutaman päivän.
  Pinkki neuleena, jos muutenkin, on niin raikas väri ja söötti on pikkutytön mekko, tuo päällä ja triotötterö käteen!
  Pikkunaisiin halusin heti lipun ja maailman kaikkein mukavin miniäni halusi mukaan, joten toukokuussa mekin heittäydymme Marchin tyttöjen seikkailuun mukaan.
  Nuo sukat ei ihan inspiroi, mun villavarasto haluaa vielä tulla tehdyksi ja uskon niitä tarvittavan siellä, minne niitä kudon.
  Mutta kevättä rinnassa kuitenkin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!