perjantai 28. huhtikuuta 2023

Vappukassi ja mekkoja

Teki mieli hassutella väreillä Hildurin jälkeen. Ja kummallista kyllä - tarttua koukkuun! Syntyi vappukassi:

Lankana Sirdar Replay, menekki 5 kerää (4 eri väriä) ja koukku DMC:n silikonivartinen kolmonen. Idea tuli jostain kuvasta, jonka näin jossain ja jossa oli samanmuotoinen kassi tehty ainaoikein-neuleella. Mietin, että ainaoikea venyy ja paukkuu joka suuntaan, mut idea oli hauska. Ja isoäidinneliö helppo, mutta ei niin venyväinen. Siispä huvitus.

Palojen yhdistäminen kävi ihan kivuttomasti. Oikeat puolet vastakkain ja viimeisen kerroksen silmukoiden ulkoreunasta kiinteitä silmukoita. 

Mukaan mahtuu uikkarit, pyyhe, aurinkovoide (ei nyt vappuna välttämättä tarvita), virkistävä juomapullo (tarvitaan vappuna) ja se kaikkest tärkein eli käsityö! Vappukassi toimii koko kesän myös rantareissukassina! Ittelleni tärkeä juttu kasseissa on myös se, et sen saa olalle.

Helmikuisesta ompelukokeilusta innostuneena halusin jatkaa sitäkin harrastusta. Neulefriikki Piiku lähti konsultoimaan kangaskauppaan Turun keskustaan. Oli tosi kiva päivä! Samalla reissulla pääsin kokemaan Toriparkin ja Wiklundin kattoravintelin upeat maisemat yli kotikaupungin ja maisemahissin! Ittekseni en olis moisiin nähtävyyksiin ikinä eksynyt... Sain myös hyviä neuvoja kaavojen sovittamiseen omiin mittoihin ja myöhemmin myös päänkatkaisijaltani Päiviltä. 

Viime viikonloppuna oltiin Atussa keräämässä kaislakasoja ja haravoimassa. Alkuun ja pidin "muotinäytöksen" äidille, isälle ja Karviselle. Alla joustocollege. Ihan sopiva!

Seuraavaksi ryhdyin avaruusolennoksi (Kankaan nimi on Galaxy).

Malli sama, kuin helmikuisessa Legossa, mutta tällä kertaa kokokin osui kohdalleen. Molemmissa koltuissa on taskut. Mulle se on töissä tosi olennainen juttu. Kun asiakas ei halua kuittia, niin tungen ne taskuun. Kotiin tullessa ensin tyhjennän taskuista kaikki päivän aikana kertyneet roskat. Ennen mekkoja mulla oli aina pöksyt, joiden perstaskut toimi roskiksena.

Tänään pari viikkoa sitten mökin rannasta kerätyt kolme kaislakasaa saivat kyytiä:

Sen verran on satanut, ettei enää ollut palovaroitusta. Eikä savustettavia naapureita ja tuulikin sopivalla suunnalla joten uskalsin tuikata kasat tuleen.  Karvisen mukaan "Latosaaren Ylipyromaani" oli vauhdissa! Omasta mielestäni lähettelin savumerkein vapputervehdykset vastarannalle Korterannan mimmien suuntaan.

Oikeasti mun vappuun ei kuulu mekot eikä kassit. Uusi mökkivillapaita, haravointia ja mökin siivousta ja ehkä puunkaatoa. Kalaverkkokin laskettiin. On pari kässyäkin mukana, mutta visio puuttuu. On varmaan pakko ottaa neuvoa-antavat ja nukkua yön yli.

Bellis: Vappukukka kaikille blogiystäville!

 

8 kommenttia:

 1. Kivat mekot olet ommellut! Hauskaa vappua! Vaikkakin kaikenlaista puuhailua, niin se on kuitenkin mukavaa vastapainoa työlle.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kukasta, virtuaalisesti vaasissani ! Sun mekko, se minkä päälläsi näin, oli hieno ja yhtään ei hävinnyt tehdasvalmisteiselle. Hyvä, ettet innostunut pyynnöstäni "tee mullekin" koska en ole 38 vuoteen pitänyt mekkoa enkä taida aikoa vastedeskään.
  Nyt on kello 13.29 ja just muistin, että mun piti hakea vappuviihdykettä The Lankakaupasta, tyystin unohdin! Saakutarallaa, pitää etsiä hupi vanhoista hankinnoista.
  Se on vähän niin, Susu, että muut tekee mitä osaavat, mutta sä teet mitä haluat, niin kaupungissa, merellä, saaressa ja missä vaan.
  Viihtyisää työn ja kevään juhlaviikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihtyisää sinnekki. Tiistaina taas viihdykettä The Lankakaupasta!

   Poista
 3. Kiitos belliksestä! Ihana kassi!! Hieno. Ja mekot on tietysti superkivat. Voi voi, mun kone on kyll hyvä mutta se ei tommottii joustokangasta ompele kivasti, vai onks noi tavallista kangasta. Tai noh, ei väliä, en mä kuitenkaan saa aikaiseksi.
  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joustokankaita ovat. Ei mulla ole saumuria, mut vuonna 1985 ylppärilahjaksi saamassani Pfaffissa on monenlaisia joustotikkejä. Tuossa vihreässä ompelin helmakäänteen ja hinasuut yksinkertaisesti pienellä siksakilla ja hyvin toimi.
   Hyvää vappua sinnekki!

   Poista
 4. Voi kuinka kivan kassin olet virkannut! Menee kokeiluun kunhan tuo olkapää hyväksyy virkkuukoukun käsittelyn.

  VastaaPoista
 5. Virkattu kassi näyttääkin olevan tänä kesänä pakollinen asuste, niin paljon näkyy ohjeita. Tosi kivan näköisiä mekkoja olet osannut ommella. Olispa itselläkin tuommoinen taito

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!