keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Aika juhlia ja höpsöillä! 21 vuotta lankakaupan tätinä.

Mihin aika onkaan mennyt? Pari viikkoa sitten havahduin huomaamaan, että tähän aikaan vuodesta on toinenkin merkittävä päivä. 21 vuotta lapsuudenunelmani toteutumisesta! Paljon on tapahtunut sitten alkuaikojen ja toisaalta ei. Olen halunnut pitää puodin perinteisenä käsityöliikkeenä ja kuitenkin räpistellä myös nykyajassa. Pystyssä ollaan edelleen ja siitä iso kiitos kaikille ihanille asiakkaillemme, aina kannustaville vanhemmilleni ja varsinkin Ida-Marialle, joka huolehtii puodista paremmin ku minä ikinä!

Etsikelin netistä jotain ikärajaa 21-vuotiaalle. Ainut löytämäni oli, että 21-vuotiasta ei enää käsitellä nuorena rikoksentekijänä. Siispä nyt pistetään elämä risaiseksi ja tunnustetaan kaikki mokat. Aikuiseksi en aio kasvaa ikinä! Saapa nähdä mikä on tuomio...

Sain alkusyksyllä koeneulottavakseni Niina Kaakkurivaaran Talvisen poolon.  Tein mallitilkunkin ja kaikki tiheydet ja silmukkaluvut mukamas täsmäs. Oli tarkoitus tehdä ittelle uus mökkivillapaita samalla kertaa... Kuis kävikään?

Nuttu päätyi piiloon, melkein hautautui häpeissään... Kunnes yks päivä puodissa Verkkokauppavastaava näytti olevan kovasti kylmissään näpytellessään tietsikkaansa ja ehdotin et jos tuo nuttu lämmittäis ku oli vihree ja vastaavan lempivärikin... Siitä lähtien villis on ollut Idan työvaate joka päivä!
Siis ei ollut moka. Mä vaan olin väärän kokoinen. Idan päällä onnetonkin riepu näyttää hyvältä. Lankana teetee Pallas ja Austermann Cashmere Cloud. Ihana yhdistelmä eikä kutittele. Ja ohje ihan kelpo ja jokaiselle jotakin eli ylhäältä alas ja perinteisesti (kuten mä vanha jäärä haluun tehdä).

Tätä nuttua on jemmattu piilossa syksystä asti. Moni tulee puotiin kysymään ohjeita ja neuvoja ku mää oon muka joku ammattilainen... Joo - tässä todistus siitä, että kaikki ei muka-ammatiaisellakaan mene aina ihan putkeen. Siinä myös on käsitöiden ihanuus ja kamalauus ja viehätys. Ku tekee itte ni saa mitä haluu.... Tai sit saa mitä sattuu tulemaan :)

Koska edelleekään mulla ei ollut uutta mökkivillapaitaa niin nyt on. Borgo di Pazzi Cedrosta olen tehnyt aika monta kaarrokavillistä viime vuosina. Ja aina kaikista keristä jää joku nöttönen. Päätin, et kun nöttösiä on tarpeeksi, niin teen niistä ittelleni uuden mökkivilliksen. Olin tosin jo rakastunut vadelmanpunaiseenkin, joten en malttanut odottaa vaan...
Nyt on uus. Ikioma. Sopiva. Oikeen kokoinen. Ei huano. Mun synttärivillis. Onnee mulle! Helman silmukkaluvun nappasin jostain, hihojen samoin ja kaarrokkeen kavennukset tein sillai ku sattui tuntumaan. Puikkoina 3½ mm resoreissa ja 4½ mm muualla. Tein kaikkia kappaleita yhtä aikaa joten toinen hiha CraSyillä ja toinen sukkapuikoilla. Lankaa kului 650 grammaa. Mun mielestä yllättävän vähän! Ja jos ei ilmeestä vielä näe niin tykkään. Eikä kutita vaikka on vaan ihan tavisvillaa eikä ees merinoa!

Tässä linkki nuttuihin, joista raitalangat koostuu. Lisäksi kaksi kerrosta tummaa harmaata tästä. Välikerrokset Cedroa väri 53


Koronavuosien jälkeen voidaan pitkästä aikaa juhlistella kaffien kera myös puodissa. Torstaista lauantaihin kaffetta ja susumaisten - ei niin nättien suupalojen kera ja kait me joku lankatarjouskin keksitään lakoista huolimatta... Ja muist aina, et meillä ei oo ostopakkoa.

Kiitos ku saan olla ja tehdä. Kiitos kun ootte.💕

t. Susu


17 kommenttia:

 1. Onnea saavutetusta ventistä! Samalla innolla jatkoa vaan! Harmi kun olette toispuolella Suomea, muuten olisin ihku varmasti vaki kävijä riesaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Meillä ei kukaan käy riesaksi asti... Mutta on kiva, et ollaan sentään joskus tavattu ihan kasvokkain tampesterin messuilla!

   Poista
 2. Aivan suurenmoinen ihgun ilone villapaita. ♥️
  Onnittelut 21v lankapuoti 🌹

  VastaaPoista
 3. Onnittelut 21 vuotiaalle!

  VastaaPoista
 4. Onnea Onnea! Hienosti oot jaksanu kaupan kanssa ja pärjänny lamat ynnä muut hankaluudet. Jösse mikä jättiläispaita ekassa kuvassa, huhhuh. Noh Idalla se on jo ihan ihmisen paidan näköinen. Uusi mökkipaita on hieno, kohta Karvinenki haluu tommosen uuden paidan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jos mä ihan toden kerron, niin kauhukokemuksen jälkeen yritin huovuttaa nutun. Ei tapahtuntu mitään vaan venyi entisestään... Ihan sopivaksi Idalle. Ja Karvis ei varmaan todellakaan halua moista nuttua. Sen mielestä tehdastekoiset on varmasti parempia ku mun riemunkirjavat ikinä-

   Poista
 5. kutoo mopsinsa kanssa22. helmikuuta 2023 klo 22.01

  Valtaisat onnittelut! Sun 21 vuotta on kulunut nopeasti, taipaleella on ollut jos mitä kumpua ja kuoppaa, mutta seuraaviakin juhlia tulee ja voit olla varma, että "the old and faithful"-poppoo ei sua hylkää. Ostopakkoa ei ole, mutta vaikea olla vapaaehtoisesti ostamattakaan, koska hyllyt notkuu herkkuja.
  Mä en oikein osaa kommentoida tota vihreetä, nielaisin DaCaponi melkein kerralla, kun yllätyin.
  Onneksi on Ida-M, ei tullut hävikkiä. En kyllä ymmärrä noita ohjeita enkä silmukkamääriä, siksi en tee ohjeista mitään. Tulee mitä sattuu tulemaan valmiista.
  En tietenkään hienotunteisena ja toista kunnioittavana ihmettele, etteikö mikään kello kilahtele siinä vaiheessa, kun hiha on noin. 2,5 metrinen...
  Näin juhlapäivien ja juhlavuosien aikaan ei kun suurkiitos, että olet, että jaksat ja haluat, että The Lankakauppa on auki, että sinne voi tulla ja aina tietää kohtaavansa ystävän, sinut ja/tai Ida-Marian tai molemmat!
  Jospa olis niitä tuulihattuja, jos ei siirappivinoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te Oldit ja Faitfulit ootte just niitä, joiden vuoksi jaksaa ne kuopatkin. Aika kiva, ettet kuitenkaan tukehtunu Dacapoosi. Oisi ollut kirjaston Novellikoukku pulassa ilman sua. Juu - vihreestä - mä yritin pestä neljässä kympissä ja huovuttaa, mut venyi entisestään... Nii et pesuohjeet kannattaa lukea ;)
   Juu ja kyllä kantis tietää... tuulihattuja ja vinoja. Ens vuonna mä kyl keksin jotain uutta!

   Poista
  2. Ai juu - Siinä ohjeessa lukee et "Ylipitkät hihat". Mä kun aina normiohjeissakin jodun lyhentämään ittelleni hihoja sen kymmenen senttiä niin eipä kilissy kellot yhtään :)

   Poista
 6. Ai että, ihana mökkivillapaita. Ja Susu, onnea, niin ne vuodet vierii. Tuo paita Pirkanmaalle näytille, jooko.

  VastaaPoista
 7. Lämpimät onnittelut ja menestyksekästä jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Paljon, paljon onnea! Riemukkaita päiviä myös jatkossa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!