lauantai 18. helmikuuta 2023

Helmikuun sukkia ja kokeiluja

 Koska isoäidinneliösukkia oli kiva tikutella, niin teinpä pari väriversioita. Ensiksi meidän kaikkien suomalaisten rakastamilla väreillä eli Iloisenharmaat:

Ja niille vastapainoksi lällyhempeät:

Lanka teetee Pallas. Koukku DMC 3 mm ja puikot 15 cm 3 mm Zingit

Kansalaisopiston kurssilla pyrin joka kerta opettelemaan jotain uutta. Tikapuutekniikka opeteltu, mutta totesin et hyvä osata, mutta ei oo mun juttu. Viime torstaina opettelin onteloneulomista. Suunnitelmissa oli Matleenan tuplalapaset, mutta harjoituksena syntyi patalappu:

Lapaset taitaa jäädä haaveeksi... Pallasta tämäkin. Toisella puolella siis värit negatiivina.

Tuttavan kanssa tuli puhetta kallin sähkön ja sähkölämmitteisessä omakotitalossa etätöissä palelevan mahdollisista lämmikkeistä. Ponchohan olisi ollut mainio ja lämmin, mutta kaulus kutitteli niin, että vaatetta ei voinut käyttää. Siispä ehdotin et josko tekisin asialle jotain... Taas yksi uhkayritys - siksakkasin vanhan kauluksen reunasta, leikkelin , poimin silmukat ja tein uuden kauluksen Peo 30 -langasta. Ajattelin, et jos homma menee keturalleen, niin riepu olis joka tapauksessa ollut käyttökelvoton joten kovin suurta vahinkoa ei syntyis. Hienosti meni ja tuttavalta tuli oikein halit!

Torstaina kuulin sattumalta, että Halikon kirjastossa oli Kehrääjien miitti. Koska paikka on kotimatkan varrella, niin poikkesin kurkkaamaan. Paikalla oli vielä viiden jälkeen kolme kehrääjää rukkeineen.

Oli yksi ihan perinteinen, toinen sähkökäyttöinen ja kolmas tuollainen moderni, jota kuitenkin poljettiin ihan kauramoottorilla. Minäkin pääsin kokeilemaan värttinällä kehruuta. Komeaa pukleeta tuli ainakin metri:

Taitaa mennä tovi ennekuin Tassusta 14 vuoden aikana karstatut karvat päätyvät langaksi... Ehkäpä pitää vaan tyytyä ammattilaisiin...

Töissä mietittiin jotain kivaa ja helppoa lomakässyä hiihtolomalaisille. Suorakaiteen muotoisista paloista syntyi kisu ja vahingossa hiirikin. Ja oli kyllä hauskaa. Pehmolelutkaan ei oo ihan mun juttu. Tom ja Jerry:

Lankana Katia Pluma.

Seuraavaks jotain ihan mulle ittelle. Sitä odotellessa hyvää viikonloppua ja talvilomaviikkoa!


9 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo isoäidinneliö sukan varressa. En olekkaan nähnyt ennen.
  Hauskat myös nuo Tom ja Jerry.
  Mammani kehräsi lankaa tuollaisella vanhanaikaisella rukilla. Hän oli taitava ja ihmettelin tasaista lankakerää. Itse en ikinä oppisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni tukanvarret on kivat. Ja luulen, et kehruu pitää jättää ammattilisille...

   Poista
 2. Mä TieSin että sä saat sen ponchon kauluksen onnistumaan. Oot kätevä. Aha, siis patalappu ontelona - niitä Matleenan lapasia oon kans miettiny usein mutta en mä kyll patalappua tarvii. Antaa olla. Ja kehräämistä en aio edes kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Luulen, et multakin jää lapaset suunnittelun asteelle. Puhumattakaan kehräämisestä...

  VastaaPoista
 4. kutoo mopsinsa kanssa19. helmikuuta 2023 klo 18.12

  Tom ja Jerry! OMG! Pitäisikö kokeilla? Ne on niin hellyttävät, että melkein nyyhnyyh liikutuksesta. Voisitko kehrätä puoli kiloa pukleeta mulle, kun näyttää just sellaselta, mitä olen aina halunnut? Voin kyllä toimittaa mopsinkarvaa, ainoa sietämäni peessi sattuu olemaan lemmikkini väri. Loistava pontsokaulus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjonta lassulla saa mut lupaamaan melkein mitä vaan. Tässä kuitenkin tulee realiteetit vastaan... Moponkarva on liian lyhyttä kehrättäväks :)

   Poista
 5. Onpa ihanat nuo isoäidineliösukat! Ja hienosti uudistettu poncho 👍

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!