torstai 11. toukokuuta 2023

Pellavajakku sun muuta pientä

Viime talven aikana osallistuin Salon Kansalaisopiston torstaiaamujen kässäkurssille. Oikeastaan siksi, että tulisi opeteltua sellaisia tekniikoita, jotka ei oikein huvita, mutta pitäisi kuitenkin tietää mistä on kysymys. Varmasti kaikkea löytyy juutuubistakin, mutta mä en jaksa videoita kattoa. Useimmat menee niin hiiitaaastiii, et mulla menee hermot ennenku päästään asiaan. Nyt mulla on tilkkuja onteloneuleesta, tikapuutekniikasta, sashikosta ym. Yksi neule sentään valmistui ja oli näyttelyssäkin!

Lankana DMC Natura Linen (58% pellava, 26% viskoosi, 18% puuvilla 50g=150m), menekki 360 g. Lanka on ihanan kevyt ja siinä on pellavalle tyypillistä elävyyttä. Puikot 3,0 mm Zingin pyöröt ja reunuksissa 2½ mm Addit.

Yks kurssikaverini näki tämän ohjeen puodissa ja kiinnostui, koska hihan rakenne näytti hauskalta:

Piti sit alkaa selvittämään että miten... Ja olin menettää hermoni monta kertaa! Ohjetta lukiessa tuli fiilis, että se oli käännetty Googlen kääntäjällä! Ainakaan sitä ei ole kääntänyt ihminen, joka itse neuloo... Miltä kuulostaa: "Muotoile kaula"? No joo - suora käännös shape-sanasta, mut mulle tuli heti mieleen et joku pitäis kuristaa... Tällaisia neulekielen kukkasia siellä oli vilisemällä! Monta kertaa uhkasin polttaa koko ohjeen kunhan saisin nutun valmiiksi. En polttanut, mutta kätkin.

Olihan ohjeessa jotain hyvääkin: Mallitilkun neulominen oli selitetty niin juurta jaksain, etten edes minä olis voinu olla täsmällisempi! Ja "muotoilujen" jälkeen oli ilmoitettu jäljellä olevat silmukat ja ne oli ihan oikein.

Ja lankahan on tosi kiva.

Välikässynä tikuttelen näitä vauvan palmikkosukkia. Roosa sävy näissäkin, lanka teetee helmi, puikot 15 cm 2½ zingit (4 kpl+1 joku puinen) ja menekki huimat 16 grammaa!

Aina mukana kulkeva kässäpussini on nykyisin iso kestokassi. Mietin et miksi ihmeessä se painaa ku synti! No ihmekös kun siellä on KAIKKI puikot, mutta myös monta aloitettua ja suunniteltua puhumattakaan ohjeista ja lehdistä. Pienenpieni kevennys syntyi, kun tikuttelin parin viime kesänä tehdylle sukalle:

Lanka: Hot Socks Rubin, menekki 67 g. Puikot jotain 2,25 mm ja 2,5 mm tai sinne päin. Kakkossukka jäi aikoinaan tekemäti, koska Karvisen auto söi mun parhaista puikoistani (=Zing 15 cm 2½) yhden eikä se ole vieläkään löytynyt. Pitäis kuulemma irrottaa penkki, jotta puikon sais pois... Se on siis varmassa tallessa!

Pääsiäisen purkkivärjäyskokeilu täytti kuukauden ja oli aika kurkata miten kävi:

Aika kivahan se on. Lankavan Sujuva-sukkalanka, sipulinkuoria ja kahvinporoja. Ei peessi vaan poltettu oranssi!1 kommentti:

  1. kutoo mopsin kanssa12. toukokuuta 2023 klo 8.42

    Ymmärrän erinomaisen hyvin tunteen Ei tästä tuu yhtään mitään! Ja sen, että nyt lähti tekele ja ohjekin huit h---ttiin! Mutta sullahan ei käämi kärähdä niin vauhdilla, kuin minulla, joten upean pellavajakun olet tehnyt! Mikä hiha! Hieno! En innostu ruskeasta, mutta siitä epämääräisen ällöstä lasipurkista nostit hienon värisen oranssiterran langan! Väri on oikein kaunis ja siitä on tykättävä, minunkin!
    Tänään kiinnostaisi parkkeerata auto ja sen kuljettaja The Lankakaupan eteen tai ainakin lähistölle ja ihan vaan kurkata, että mitä pirteää kevätväriä keksin puikoilleni. Säätieteilijät ovat luvanneet viileää kesää, sehän on riemullista meille ei-hellettä-please!-tyypeille, joten aion varautua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!