keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Alkukesän värejä

 Karvis taas muistutteli, että koskas oot viimeeks blogannu... Mulla riittää seliseliä ainakin siks ettei kässyjä oo pahemmin syntynyt eikä enää ole edes The Blogikissa Tassua, joka voisi kertoa omia juttujaan. Joten nyt vaan pienet kevään värikuvat:

Tän kuvan nimi on Kuunnellaan vaan taivasta. Eikös oo upeat värit?

No yks Tassutarina tähänkin liittyy. Aikas tuulista on ollut koko kevään ajan, mutta yleensä illaksi tyyntyy. Suunnilleen kuukaus sitten olin aika väsy siivottuani mökkiä koko päivän. Nälkäkin oli. Sauna lämpes ja Karvis päätti soittaa mulle vähän "kevyttä" siivousmusaa... Valitsi sitten Murusen. Siitähän tulikin oikea parkukohtaus ja Niagaran putous: Eipä herrahenkilö tiennyt, että olen ajatuksissani sanoittanut biisin uudelleen... "Missä muruseni on - leiki hetki hänen turkillaan... Tutun Tassun tunsin ihollain..." BYÄÄ! Seuraava korvamato olikin Yhdessä itkien...

Kässyjä on puikoilla, mutta valmiita ei löydy julkaisuun. Välikässyina teen aina näitä pikkupikkuvauvansukkia; 

Teetee Helmestä 2½ mm puikoilla. Kolme paria yht 51 g. 

Oon päättänyt, et mökille otan vaan ihan pienen kässäpussin enkä koko satsia. Tuota yläkuvan taivasta kuunnellessa yhtenä iltana puikko putos terassilautojen väliin. Siis se mun lemppari 2½ Zingin 15 senttinen. Kuulin miten se iloisesti kilahteli kalliota pitkin alustaan. Eikä löytyny! Vaikka haravoin käsin koko lattian! Neulominen loppui siltä illalta ja kiukuspäissäni vedin peiton korviini. Seuraavana päivänä kuitenkin piti päästä ihan vähän neulomaan... Palmikkopuikko päätyi sukkaan ja korvike löytyi työkalupakista:

Langan sävy on just eikä melkein tämän ajakohdan kukkiviin eli mustikkaan:

Kuusikin kukkii:

Viime viikonloppuna oli taas eläimellinen meno: Lauantaiaamuna kaks piisamia loikki pitkin rantaa, sunnuntaiaamuna tuijoteltiin toisiamme ikkunan läpi uteliaan kurren kanssa ja maanataina ihmeteltiin kummallista siritystä aurinkopaneelin suunnalta - lepakkopariskuntahan se siellä päivälevolla!


2 kommenttia:

 1. Kaunis kuusenkukka, niitä jos on paljon niin ovat hienoja kuin kuusi olis koristeltu jouluksi.
  Juu, tuommoiset omatekoiset sanat on pahoja jos ne sattuuu tuleen mieleen ihan väärässä paikassa. Sulla onneksi oli ymmärtäjä ja kokemusasiantuntija paikalla.

  VastaaPoista
 2. kutoo mopsin kanssa2. kesäkuuta 2023 klo 7.55

  Upea iltaruskokuva!
  Sun kannattais viedä saareen jotain vanhoja puikkosettejä varapuikoiksi, mäkin voisin antaa muutaman vaikka kesäkaudeksi lainaan. Tuot syksyllä takaisin.
  Lemmikkien muistot ja niiden muistamiset on haikean vaikeita, ymmärrän sua hyvin, ja meilläkin alkaa lauman nuorimmalla olla jo ikää, että tässä klenkataan ja hitaillaan yhdessä.
  Olen niin huono metsänkävijä, etten koskaan ole nähnyt kuusen kukkaa luonnossa, kuvissa vaan ja onhan se kaunis!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!