tiistai 16. toukokuuta 2023

Revontulihuivi, äitienpäivämekko ja HUHA

Joskus joku uusi lanka vaan haluaa taipua perinteiseen malliin. Siispä upea Katian pellava-puuvilla-viskoosi Polynesia-kakku suorastaan heittäytyi puikoille päästäkseen hehkuttamaan upeita värejään Revontulihuivina!

Puikot 4½, ja ohje Ullaneuleesta. En edes muista kuinka monta Revontulihuivia olen neulonut. Edellisestä on joka tapauksessa jo vuosia. Mallia on aina yhtä hauska neuloa (kunhan sen ekan kaavion selivttää yhdeltä istumalta). 660 metrisestä kerästä jäi metri.

Päättelyn jälkeen ruttukasa kylpyyn ja pingotusraudoilla eteisen mattoon tekeytymään. Toukasta syntyi perhonen!

Äitikin innostui alkuvuodesta mun uusvanhasta ompeluharrastuksestani ja "tilasi" äitienpäivälahjaksi mekon. Unelmallisen kaavojen mittataulukko johti harhaan (olisihan se pitänyt tietää jo ekasta harjoituskoltustani), mutta onneksi kangasta oli riittävästi uuden etukappaleen verran. Minä, jonka elämäntehtävänä on paasata neuleissa mallitilkun tärkeydestä, niin en ollenkaan älynnyt verrata kaavan mittoja äidin mittoihin. Makkrankuori olis tullu... Muutama uneton yö tosin oli, mutta lopputulos oli kuitenkin varsin sopiva!

Äidillä kaulassa itse neulomansa tuubi Katian Linosta

Äitiänpäiväkahvit nautittiin  Atussa Katajakalliolla. Yhteisistä "leipomuksista" olivat mukana nautiskelemassa hienossa auringonpaisteessa kaikki suvun nuorimmasta vanhimpaan. Ennen kahvittelua ratkaistiin kadonneiden katkarapujen ja luurien arvoituksia. Ja minä pulahdin kaiken jännityksen lomassa jäähylle Peimariin:

Vesi ei ollut enää kovin kylmää ees.

Puodissa meidän Hönö-maskottimme on taas herännyt talviunestaan. Kömpi unisena jostain piilosta ja hyppäsi hetken kuluttua olkapäälle kertomaan, että taas on Keväisten Lankamarkkinoiden aika:


Eli perinteinen keväinen Hullun halpa lauantai taas puodissa ensi viikonloppuna. Lauantai on yhtä ku to-su. Verkossa koko viikonlopun ja puodissa normisti pe ja la. Kaikkea valikoimasta poistuvaa lankaa tai lankaväriä, ylläreinä nipputarjouksia pysyvistäkin sorteista sun jos vallan vaikka mitä muutakin ihan Hullun Halvalla! Verkkotyrkyt ilmestyy sivuille puolenyön aikaan kun keskiviikkopäivä muttuu helatorstaiksi! Hyppää puotiin hulluttelemaan ja parasta jos tuut moikkaamaan Hönöä ja meitä ihan paikan päälle Annankadulle!
3 kommenttia:

 1. kutoo mopsinsa kanssa16. toukokuuta 2023 klo 22.09

  Teidän hullarit on parhaat hullarit - muilla en tosin pruukaa käydäkään.
  Mukaa äitienpäivä teillä ollutkin ja söötti mekko sinulta äidillesi! Kiva, että Peimarin vesi alkaa olla lämmintä, muualla se on takuulla iellä hyytävän jäätävän kylmää.
  Ihailen tuotakin huivia, on se vaan monikäyttöinen ja kauniin värinen, vaikken itse innostu kutomaan.
  Hullutusten päiviä odotellessa!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Revontuli on kyllä tosi kiva malli ja just tuollaisiin värikkäisiin lankoihin sopiva. Malli ei vanhene koskaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!