keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Kesäleikkejä ja kesäkauppaan

Edellisen postauksen Kesäleikki-neule tuli valmiiksi. Pikkuisen homma tyrehtyi juhannuksena ja sen jälkeen oli taas tartuttava puikkoihin!

Koko keskimmäinen (=3-4vuotialle) ja lankaa kului vain 41 g eli vajaat kolme kerää! Koska olen ollut viime aikoina tapani mukaisesti kesäinen "asunnonsäästäjä" niin en laittanut valmista nuttua villaohjelmaan koneeseen vaan kastelin ja kuivailin tasona mökillä.

Ja taas käsiäalan "sutut" silisivät siedettäviksi. Kuten kuvasta näkyy - kuivaa on ollut ja keltaisia lehtiä ripottelee alas vaikka heinäkuu on vasta alussa!

Ohjeesta tämän ohjepoliisin pitää antaa kiitosta. En huomannut virheitä ollenkaan! Minähän suhtaudun ylen skeptisesti näihin mysteerineulontoihin, joten iloinen ylläri. Lankana siis teetee Helmi (50g=200m, 100% merinoa). Puikot resoreissa 2½ ja muuten 3,0 mm. Oli pitkästä aikaa hauskaa tosiaan leikitellä vaan oikeilla ja nurjilla silmikoilla!

Puikoista tulee aina kysymyksiä ja taas totesin et niillä on eroja! Tosilla vaan tulee tasaisempaa ja toisilla ei. Pääntien ja helman resorit neuloin Addin 2½ mm 60 cm normipyöröillä. Ihan ookoo. Miehustassa (luullakseni) Addin 3,0 mm 60 cm pitsipyöröt (ne, joissa on kullanväriset teräväkärkiset puikot ja punainen kaapeli) ja jälki oli suttuista! Kurkkaa edellinen postaus jos et usko. Hihoissa mulla oli 3 mm CraSy triot ja yks tavallinen addin bambusukkapuikko. Jälki taas tasaista. Jaa et miks se yks bambu? Oli helpompaa pitää hihan kuvion 16 silmukkaa aina omalla puikollaan. Joka tapauksessa kastelu tasoitti kaikki erot ihan siedettäviksi!

Ja purkkivärjäys alkoi käymään. Ekaks ei tapahtunu mitään, seuraavaks näytti hiukan vihreältä. Yhtenä päivänä Ida kysyi et haiseeko toi? No haisihan se ja mä raotin pikkuisen kantta... Poks ja hiveet roisteet päin kummankin naamaa ja kauhee löyhkä! Vein purkin heti ulos ja illalla töitten jälkeen Karvislandian pihalla huuhtelin, huuhtelin, huuhtelin... 

Mut eikös tullutkin hieno neonkeltainen?

No sit se "virallinen" osuus... Tänäkin kesänä meidän perinteinen Pop-Up -kesäkauppamme löytyy Mathildedalista! Pitkään meni ennekuin ajankohta varmistui. Nyt ollaan Kankirautavarastossa 10.-26.7. ja meitä pieniä salonseutulaisia pikkupuoteja on paikalla meidän lisäksi mukana 6. 

Löydät popupistamme meidän lisäksi mm. Salo Designin sisustus- ja muita kodintuotteita, Vetinetin rintsikoita, alusasuja, uikkareita ja Soakia, Modaliisan mekkoja ja laukkuja Elisabethin hattuja, Teini&Taaperon lanstenvaatteita ja -tuotteita ja Bizarren uniikkeja ja ekologisia tuotteita pienyrittäjiltä Suomesta ja maailmalta. Mun omat puotipuksupäivät on pe-su 14.-16.7. Ja salolaiset huom! Kannattaa poiketa useamminkin, sillä Paikulla päsee ilmaiseksi arkisin ma-pe!

Ja sit se höpöhöpöosuus!

Perinteiseseen tapaan olin juhannuksen alla lomalla. Oli niin kuumaa, ettei jaksanut tehdä yhtään mitään. Merivesi on niin lämmintä, ettei edes kala käy pyydyksiin. Kerran saatiin sentään kolme ahventa. Koska meillä ei ole kissaa, niin päätimme syödä kalat ihan itse:
Koska hellan käyttö sisätiloissa olisi kuumentanut mökkiä entisestään, niin Karvisen viime syksynä sähköpulan pelossa hankkima kaasuliesi osoittautui ihan käyttökelpoiseksi.

Kaveriksi tein ittelleni salaattia:

Karvisen salaatti oli kaupan perunasellaista...

Juhannus vietettiin ystävien kanssa. Yhden mielestä oli "selvästikin" paras jussi pitkiin aikoihin. Kivaa oli meillä muillakin. Vieraaksi satiin myös Patekissa. Tassun hyvä ystävä on sekin tottunut saarielämään ja näyttäytyi porukoissa aiempaa enemmän.
Me tietenkin oltiin varattu yhden ahvenen fileet Patea varten ja toinen tuli poikien juhannuskalalla uuden sähköperämoottorin avustuksella... 

Kuumaa on ollut ja kesäkuun sademäärä 9 mm. Heinäkuun alku näyttää toiseltä:

Toivoa kantsuista on! Kunhan vaan tää sadesää jatkuisi. Heinäkuun alku näytää lupaavalta. 

Mulla on toive "venyttää" työviikkojenkin viikonloppua aina vähintään maanataiaamuun. Saaresta lähtiessä yleens varaudun etukäteen seuraamalla sääsivuja ja uutisten säätiedotuksia. Jotenki se jäi. Telkkua en avannut enkä tietsikankaan sääsivuja kovin tarkkaan seurannut... 

Aika seikkailu oli! Laituri keikkui, vene keikkui eri tahtiin ja piti miettiä missä välissä sinne pääsee könyämään. Pelastusliivit vei tuuli kaislikkoon jo ennen lähtöä! Onneksi oli varaliivit ja Karvinen myöhemmin pelasti karkulaiset. Veneen takanarun pollarin oli tuuli riuhtaissut mukanaan (sekin lötyi). Hitaasti niiden seitsemän ISON aallon välissä samaan tahtiin köröttelin vastarannalle. Siellä piti ihan pieni aikaa asettua, ennen auton rattiin ja töihin lähtemistä.

Jossain kelissä jopa minä osaan ajaa hiljaa!

Ja hullu kun olin - palasin illalla takas ;)

4 kommenttia:

 1. Tommoset pintaneuleet niinku on tuos takissa niin ne taitaa olla tuleva trendi, ehkä. Ja komeeta keltasta oot saanut tehtyä, hyvä ettei tullu peikeä;) Ja kantsun alkujakin, oi oi. Affenet on makoisia mutt mä oon pysytelly silakoissa ku kaupan affen on aika tyyristä, ja osin jonkun muun meren antimia.
  Kävin Turuus! Oli kiva reissu ja tori on mun mielestä nyt tosi hieno ja viihtyisä. Taidan tulla toistekin jos en vallan muuta sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä ylläri ettei tullu peikee! Affenet on meille vähän kuten ilmaista ruokaa sitte kun kalastulupa on "maksettu". Punnitaan saaliit ja verrataan niitä kookaupan kilohintaan... Mulla uusi tori on vielä yhden pikavisiitin verran tuttu. Näytti kyllä kivalta. Mut ihan äkkiä en vois uskoa te sinä stadista tänne muuttaisit :)

   Poista
 2. Söötti nuttu! Mä en edelleenkään osaa pestä mitään tai osaan pestä, mutten pese, tasoittaakseni. Ehkä kokeilen seuraavaa.
  Todel nätti keltainen tuli, jotkut hajut on niin etovia ettei vaan voi muuta kun inhosta irvistää, mutta sitten hymynaama valloittaakin.
  Mä odotan, että tulis huikea kalansaalis, ettette millään saisi kaikkea syötyä, että hädissäsi kysyisit, että kelpaisko meille pari kalafilettä. Kookaupan tai Äskaupan tuoretiskien hinnat ei ihan jokapäivän herkuttelua suo.
  No, Ahti suo antejaan, jos on suodakseen.
  Oot sä semmonen merihenkilö, että maakrapua hirvittää! Pari kertaa joskus oltiin aallokossa, tosin paatti oli Nauticat, vähän vahvempi ku sun, mutta keikuttiin kumminkin. Että jee, sulla on joku merenkulkijan suojeluspyhimyksen serkku fölis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista! Ny ei osaa muut kommentaoida ku et LOL! Kalaa ei näillä vesienlämmöillä kannata pyydystää, mut ekat mustikat on kupissa. Puoliraakoja kyl mut tulossa o.
   Täst lähin mun purkkivärjäys taitaa olla kaffenporot tukisukassa (ne ei haise) ja nättiä peessin sävyjä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!