keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Sukkasia silkistä ja alpakasta

Meillä on puodissa ollut tänä vuonna teemana "kuukauden sukka". Heinäkuussa töpsötellään paljain varpain, mutta lenkkareissa tai crocseissa tassu hikoo ja jotain olis kiva olla siinä välissä. Ida heitti mulle ajatuksen, joka mun piti sitten toteuttaa... Parit koeversiot oli hakusessa ennen kuin tämä oikea löytyi!

Tavoitteena oli pieni, mut sellainen, joka pysyy tassussa. Toinen tavoite oli, et se syntyy yhdellä kertaa puikoilla ja niin, ettei silmukoita tarvii poimia mistään eikä ommella saumoja. Koska tämä on niin pikkuruinen jalatin, ettei sitä oikeastaan voi sanoa sukaksi, niin olkoon sukkanen!

Näyttää perin juurin hassulta, mutta täyttää kriteerit. Lankana Regia Premium Silk, puikot 2,5 mm sukkikset (vähintään 20 senttiset). Menekki 37 grammaa.

Koska kesä ja koska on kivaa tehdä jotain pientä, kivaa ja helppoa, niin tekaisin Susun Tundra-palmikkosukat vaihteeksi Regia Premium Alpacasta:

Puikoilla Ergo 3½. Täällä möksällä ei ole toimivaa puntaria, mutta oletan et kuuskytjotain grammaa meni.
Jos kysyisit miltä kesä näyttää... 
Niin tässäpä ne tärkeimmät!

Pari päivää mökillä takana ja vielä yksi edessä. Perjantaista sunnuntaihin on mun vuoro olla puotipuksuna Mathildedalin Pop-Up kesäkaupassa

Nähdäänkö siellä?


1 kommentti:

  1. Hauska sukkanen! Kesä näyttää just ihanalta ja herkulliselta. Kantsut, kantsut ihan just tuo taas ihanan tuoksun ja värin kesään:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!