keskiviikko 26. kesäkuuta 2024

Mansikka-aika

 Uutisista kuulin, että nyt on mansikka-aika parhaimmillaan. Se ei ollut uutisankka:

Viime viikon aikana keräsin metsämansikoita ainakin litran! 

Mansikkapipo on myös jokavuotinen kestohitti - jotkut asiat ei mee pois muodista...

Puotiin tuli tilaus mansikkapiposta vauvalle. Tein heti yhden. Ihmettelin, miten mun käsiala on muuttunut niin kamalan epätasaiseks. Kunnes huomasin, että mun kolmosen bambusukkapuikkojen joukkoon oli livahtanut yks kolmepuolikas! Kässäpussin siivous on näemmä jäänyt rempalleen. Koska kyseessä oli asiakkaan toive, niin piti tehdä toinen heti perään:

Kuvassa oikealla se onneton eka. En purkanut. Lankana Katian Tencel Cotton ja menekki näihin kahteen yhteensä 65 g. Vihreää lankaa jäi niin paljon, että mietin pitäiskö tikutella myös mustikkapipo. Addin bambusukkapuikoilla 3 mm tikuttelin (paitsi tuossa ekassa oli joukossa se yks kolmepuolikas).

Kulunut alkukesä on ollut täynnä monia einiinkivoja juttuja ja neulominen on jäänyt tavanomaista vähemmälle. Ajatukset on muualla, joten perussukka jämälangoista on ollut sopiva "aivoton" neulomus, jonka voi ottaa käteen ja rauhoittua hetken.

Ja siitäkin loppui lanka kesken! Nää tulee varmaan omaan käyttöön :) Lankana liukuva Year Socks ja muita tunnistamattomia. 

Juhannuskin oli tänä vuonna erilainen. Oli ikävä mökkiä ja rakkaita ystäviä, mutta oli hienoa saada viettää juhannuspäivää koko perheen kesken. Tätä ei vielä pari viikkoa sitten olisi osannut edes toivoa! Kaikki meni hienosti ja uskon päivän olleen meille kaikille merkittävä ja onnellinen.
Ja herkkuja riitti...

Juhannuspäivän iltana tein omia "juhannustaikojani" tynnyrisaunan ja ilta-auringon lämmössä...
Tässä iäsää jalkahoito ja hiusnaamio taitaa olla toimivampi juttu,
 kuin seitsemän kukkaa tyynyn alla😂

Ilta-aurinko ykkönen:

Ja puoli tuntia myöhemmin uusinta ylempänä koska korkeuseroja niin, että viikon aikana kunto on kyllä kasvanut:
Juhannusviikko on ollut perinteisesti mun lomaviikko. Niin myös tänä vuonna. Niin kiire oli lähteä lomalle, että eväät unohtui... Hätäratkaisu oli herkkua: Pydäri pitkän kaavan mukaan.
Kuten myös isän yhtenä iltana mulle hemmotteluna paistamat letut:

Ja kuten mulla on tapana - jos vaan mahdollista, niin kaikki ruoka valmistetaan ulkona! Olen grillaillut pikkuruisella pallogrillillä maksaa, kanaa, makkaraa ja tehnyt wokkia kaasulla . Sillä välin kun seuralainen on ollut päikkäreillä tai katsonut potkupalloa :)

Yhdet pikkuiset vauvan palmikkosukat teetee Halmenstä taas valmistui. 
Kesäkauppaan Matildaan menossa nämäkin. Tänä vuonna perinteinen kesäkauppamme Matildedalissa Kankirautavarastossa  on avoinna 15.-29.7. ja mukana vanhat tutut. Tulkaahan käymään!
Mikä olis kesäloma ilman mattopyykkiä ja klapisulkeisia?



5 kommenttia:

  1. Mikään ei voita mansikoita eikä muurinpohjalettuja.
    Ihanat mansikkapipot, Muistui mieleen, että tein pipon aikanaan myös sinienä pojalleni ja siitä tlikin heti mustikkapipo.

    VastaaPoista
  2. Oi tuo ihana mansikkapipo! olen myös joskus niitä kutonut lastenlapsille ja vielä yksi on jäänyt kapin hyllylle. Ihanaa kesän jatkoa noiden komeiden metsämansikoiden kera.

    VastaaPoista
  3. Alkukesä on mennyt niin nopsaan ja vaiheissa, että kiva, kun kertoilet kuulumisiasi. En muista, koska viimeksi ois tavattu, että tekstareiden varaan jään.
    Mansikka-aika on ja nyt niistä pitää nauttia, satokausi voi olla lyhyt. Pipoillahan voi tunnelmaa jatkaa pitkäänkin.
    Olen nyt niin keskittynyt alaraajoihin, että toista viikkoa on kulunut kutomatta silmukkaakaan. Häijyä ihan tekee.
    Eiköhän tästä ensi viikolla liikkeelle lähdetä, kurkkaan ainakin ovelta Puotiin.

    VastaaPoista
  4. Edellä oleva anonyymi on minä. Ei osaa näköjään enää nimeään kirjoittaa.

    VastaaPoista
  5. Mansikoita olenkin syönyt tosi paljon mutta metsämansikat on kyllä kaikista parhaimpia. Kivasti porukkaa koolla pöydän ääressä, herkut varmasti maistuivat. On tuo pydärikin herkullinen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!