lauantai 8. kesäkuuta 2024

Allinpeitto ja sukkia

Kummipojan lakkiaisiin löytyi kiva ja järkevän hintainen kesämekko Modaliisasta. Tuntui siltä, että niin hienoihin juhliin ei voi mennä paljain käsivarsin.

Pikapikaa tikuttelin Katian Blue Jeans -langasta vanhan Cacao-boleron ohjeella allinpeiton 5 mm Unicorn-puikoilla. Jeans on kierrätyslankaa, joka on tehty farkuista. Langasta on eri versioita ja tämä 102 on hauskasti froteemainen. 

Juhlat olivat hienot ja kummipoika sai kaksikin stipendiä oltuaan lukionsa paras matematiikassa! Täytekekku oli teemaan sopiva ja herätti hilpeyttä:


 Minä värkkäsin voileipäkakut, koska kummipoika ei tunnetusti arvostaisi villasukkia...

Kylläpä on ajat ja nuoriso muuttuneet sitten omien yo-juhlieni. Muistan kotijuhlien jatkoksi hilluneeni kaupungilla ja palanneeni kotiin auringon noustessa. Tämä ylioppilas pelasi lautapelejä kotona yli puolen yön. Ja pahus vie:  Voitti kaikki pelit :)

Yhtenä päivänä siivosin kässäkassiani ja kappas vaan - pohjalta löytyi taas yhdet vauvan palmikkosukat. Olen näihin käyttänyt mosaiikkihuivin mustat helmijämät. Miksei vauvalla vois olla mustia sukkia?

Neulomakerho on siirtynyt kesäaikaan. Ensimmäinen tapaaminen oli tiistaina Seuraintalon terassilla. Hellepäivän jälkeen pidin itsekseni "jatkot".

Tavallisesta arjesta poikkeavien iltamenojen jälkeen mulla on kierroksia niin ettei ihan heti osaa mennä nukkumaan. Mikäs oli valvoessa kauniissa kesäyössä:

Moni ei usko, että sadan gramman kerästä voi saada kaksi paria varrettomia kesäsukkia. Tässä todistusaineistoa (ne ensimmäiset on edellisessä postauksessa) . Koko suunnilleen 39 ja lankaa vielä jäikin!

Lankana villaton kesäsukkalanka Fortissima Miami,  Ergopuikot 2½. 14 silmukkaa puikolla.

Toukokuun helteet saivat juhannusruusun kukkimaan etuajassa:

Ja kielot:

Helteet ovat viimein ohi. Toivottavasti koko kesäksi...
Eilen oli vapaapäivä! 


2 kommenttia:

  1. Hauska kakku, en oo ennen nähnyt kuvia tuollaisesta. Ja nätit voileipäkakut oot tehnyt. Kielot on niin ihania, mä tykkään tuoksusta. Jospa torilla löytyis ostettavaksi.

    VastaaPoista
  2. Jäähyväiset mökille, jota pitkään rakastettiin.
    Jäähyväiset mökille, jolla pitkään hikoiltiin.
    Jäähyväiset mökille, jolle kyyneleet valutettiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!