perjantai 8. maaliskuuta 2024

Mosaiikkineuletta ja hassujutustelua

Neulereiveissä Neulefriikki Piiku opasti mua mosaiikkineuleeseen. Miten ihmeessä se tuntuikin alkuun hankalalta? Kivaa kuin mikä! Kolahtaa mulle, koska näyttää kirjoneuleelta, mutta ei oikeasti ole sitä.

Hitaataaltahan tuntuu ohuella langalla, mutta kun tehdään ensin kaksi kerrosta yhdellä värillä ja sit toiset kaksi toisella niin kyllähän se sujui. Loppujen lopuksi jopa koukutti!

Ihan kivan kokoinen huivi tuli, vaikka vaihdoin langan puolta ohuempaan.

Lankana tässä teetee Helmi ja puikot 4,0 mm Addin 80 cm Unicorni-pyöröt. Menekki 3 kerää mustaa pääväriä ja 2 kerää peessiä. Mullahan ei tosiaan puikoista ole pulaa, mutta sain kuitenkin perusteltua uusien yksisarvisten puikkojen testaamisen antamalla itselleni luvan ostaa vielä nämäkin.

Ja olihan kiva taas oppia uusi tekniikka!

Verkkovastaava Ida suostui mallinukeksi.

Reunojen I-cord -päättely ja viimeistely oli työläs mutta kaiken vaivan arvoinen:

Lankahan on maaliskuun tarjouslankana teeteeSHOPeissa. Vink vink... Myös Turun kässämessuilla ensi viikonloppunakin  helmeä mukana. Jos haluat varata omasi, niin voit tilata etukäteen verkosta ja noutaa messuilta, niin saat omat värit ja ilman toimituskuluja. Meidät löydät osastolta 74. Vanhassa tutussa nurkassa ollaan!

Ohje julkaistu Taitolehdessä 1/2024. Lankana ohjeessa paksumpi DK-vahvuinen.

Sit ne hassustelut... 

Maanantaina Reppuli sytytti mittaristoonsa jonkun mystisen häiriövalon. Tuli paniikki. Tiistaina kotimatkalla poikkesin Paimion jäteasemalla. Reppuliparka varmaan pelästyi tulleensa tiensä päähän. Kun käynnistin sen uudelleen niin valo oli sammunut! Palkitsin hänet Turkuun päästyäni hellästi harjattomalla pesulla. Kuka väittää ettei autoilla mukamas ole tunteita?

Vasta keskiviikkona kotimatkalla jälleen Paimion jäteaseman kohdalla kekkasin mistä Reppulin varoitusvalo kertoi: Se muistutti, että olen viikon verran kuskannut takaluukussa eestaas vaarallista ongelmajätettä. Kun jäte oli poissa niin varoitusvalokin sammui. Reppuli on oikea älyauto ❤

On kulunut 2 vuotta blogikissa Tassun lähdöstä kissojen taivaaseen. Ikävä on edelleen, ja alan inhimillistää autoa. Pitääkö olla huolissaan?

Ens viikko on täynnä kaikkea tapahtumaa. Tenttikin olis ja messut tulossa ja pari juttua, johon olen kai vahingossa vastannut et joo... Mut messuilla nähdään ens viikonloppna!

17 kommenttia:

  1. Mosaiikkineule pitäis kyll ottaa haltuun täälläkin. Muttku . . . Kyll aika menee nopsaan, kaksi vuotta jo Tassun ajasta. Mitenkä siellä mökillä sitt kesällä - alatko sammakoille tms. juttelemaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oraville ja linnuille ja mörköille sun muille öttiäisille kyllä. Lisäks puhun ihan ittekseni... t.Susu

      Poista
  2. Kaunis. Joskus sukkien varsia olen mosaiikkitekniikalla tehnyt. Itseä kiinnostaisi mosaiikkivirkkaus. Suomeksi vain kovin vähän ohjeita, jotta alkuun pääsisi.
    https://www.google.com/search?q=mosaic+crochet+blanket&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=fi-fi&client=safari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mosaiikkivirkkuuta pitäisikin opetella! t. Susu

      Poista
    2. Löysin Facebookista Mosaiikkivirkkaus-ryhmän!

      Poista
  3. Voi että miten tyylikästä neulosta. Kaunis huivi (enkulinkäsityöt)

    VastaaPoista
  4. On kyllä todella kaunis ja graafinen huivi! Mosaiikkineuleesta en ole aiemmin kuullutkaan, alkoi heti kiinnostaa. En kyllä käsitä, miten tuollaista saa tehtyä ilman kirjoneuletta. Käsityöihmiset ovat kyllä usein suorastaan nerokkaita (itseni poislukien... :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tervetuloa blogistaniaan! Mosaiikki oli mullekin uusi tuttavuus ja kolahti heti.

      Poista
  5. Kuvassa kaunis, luonnossa kaunis ja taidolla ja osaamisella tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvö ohje, hyvä lanka ja oikein ja nurin silmukka. Mut joo - nätti tuli! t. Susu

      Poista
  6. Tuo mosaiikkineule oli tämän vuoden suunnitemissa. Taito-lehdestä päätin tehdä heti sen huivin. Eli aloitan, kun jälkikasvun toiveita saan toteutetuksia. Kaunis huivi. Fingering - vahvuisesta itsekin ajattelin neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kivaa neuloa! Tosin fingeringistä työ eteni armottoman hitaasti. Alkuperäisestä langasta olis tullu upean kokoinen shaali! t. Susu

      Poista
  7. Hyvää pääsiäisen aikaa! Meetkö saareen pyhiä viettämään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Jäätilanne taitaa olla siinä mallissa, ettei jäätä pitkin enää uskalla eikä vesitse vielä pääse... Mantereella siis on pakko pysytellä. t. Susu

      Poista
    2. Just hyvä näin. Järjellä sitä jäätä pitää katsoa. Pianhan ne sulaa ja matka on turvallien venhosella.

      Poista
  8. Mosaiikki neuleen opettelu on itselläni tämän "vuoden uusi taito" ja jos energiaa riittää alan opetella kinnasneulan käyttöä. Päätin noin viisi vuotta sitten opetella joka vuosi jonkin uuden kässätaidon.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!