torstai 27. elokuuta 2009

Hihatin


Sain alkukesästä lukunuttutilauksen. Vähän pitkäksi venyi toimitus, mutta eilen se tuli valmiiksi:


Lanka: teetee Primavera (75% merinovillaa, 25% silkkiä, 50g=115m) , menekki 301g.


Mallina näissä kuvissa on äiti, joka on suunnilleen saman kokoinen, kuin nutun tilannut yläkerran asukas.Ohjetta en tietenkään etsinyt vaan aloin neulomaan korvakuulolta vähän sen perusteella, mitä silloin alkukesästä juteltiin...


Resorin neuloin 3:n puikoilla 2o, 2n ja oikeilla silmukoilla kiepautin huijauspalmikkoa (kai tälläkin joku nimi on mutten tiedä) joka 4. krs.


Hihan tein 4½:n puikoilla tähkämallia. Tein kaksi samanlaista suoraa kappaletta ja silmukoin ne keskeltä takaa yhteen. Näin sain kuvion menemään samaan suuntaan hihoissa ja varmistin, että jos pitää purkaa niin ei tarvii vetää auki koko tekelettä...Aika nätti vaikka itse sanonkin:-) Toivottavasti myös yläkerran rouva pitää hihattimestaan. Eilisillan "luovutustilaisuudessa" ainakin Tassu oli riemuissaan kun hänen pieni ystävänsä tuli äidin kanssa hihatinta sovittamaan ja Tassu sai leikkikaverin! Eipä hirmuinen ukkosmyräkkäkään häirinnyt "poikien" leikkejä.


Kuvat on otettu äidin ja isän parvekkeella. Siellä on myös tämä:Tuo pelakka on vuosi vuodelta komeampi! Ainakin 50 kukkaa! Mä en käsitä miten äiti voi saada sen kukkimaan joka vuosi uudelleen? Syksyllä kukat viedään talvisäilöön ja keväällä niitä ulkoilutetaan pikkuhiljaa...


Ja tässä taas isän taidonnäyte:


Hääkortti kummipojalle, takana äidin kasvattama basilika.


Näitä kuvia kun katselee niin pakostakin tulee mieleen että jopas on omena pudonnut kauas puusta... meikäläinen kun ei omista viherpeukaloa puhumattakaan ristipistoon vaadittavista hermoista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!