keskiviikko 19. elokuuta 2009

Ihana syksy!


Mä olen varmaan jotenkin kummallinen kun nää syksyn merkit tuntuvat niin mahtavilta! Vaikka kesä on ihana niin jossain vaiheessa vaan alkaa tuntua siltä, että nyt riittää omituinen reissari-boheemielämä. Kotonakin on ihan mukava välillä olla – täällä tulee LÄMMINTÄ VETTÄ HANASTA! Parasta kaikessa on, että käsityöt alkavat taas maistua! Tai maistuuhan ne aina mut kun kesällä on niin paljon muuta tekemistä… Tänäänkin olin ihan iloinen kun Piikkiössä satoi niin rankasti, ettei viinimarjapuskaan ollut mitään asiaa ja me Tassun kanssa tultiin kotiin Turkun.


 


Puotiin alkaa tulla tupsahdella uusia syksylankoja ja sormet syhyy niiden kimppuun. Eilen sain tätä:


 


Regia Hand-dye effect. 70% villaa, 25% polyamidia, 5% akryylia. 100g:n kerässä on 420 m ja hinta 8,60 eur/kerä. Puikot 2-3.


 


Jostain syystä mulla on ollut aikaisemmin kauhean skeptinen asenne Regian sukkalankoihin. Ne on mun mielestäni ollut kalliita verrattuna muihin vastaaviin eikä jälki ole ollut niin houkuttelevaa. Tää sen sijaan oli PAKKO SAADA puodin hyllyyn… Katsokaa nyt noita värejä!


 


Tuo hand-dye effecti voidaan taas tulkita Noro-plagioinniksi mut so what? Mielestäni värit on kaikki toinen toistaan kauniimpia ja Norolle ei mitenkään voi löytää korviketta. Noro on kuitenkin aina Noro…


 


Puikoillekin tuo lanka on äsken päässyt. Ei sukkaan vaan Revontulihuiviin. Mulla ei ole yhtään huivia just meneillään ja revontuli vaan on mun lemppari. Kattelin monia muitakin malleja mutta kun jostain tykkää niin…


 


Ja nyt seuraa SUURI PALJASTUS: ilmoittauduin hetki sitten Sukkasatoon. Siksi en tästä Regian langasta voi tehdä sukkia vaan on pakko tehdä huivi. Sukkasato alkaa vasta ensi kuun alussa... Tavoittena olisi tikutella sukat Regiasta, Kipuavusta, Suonikohjulangasta, opetella sukka pyöröillä ja muutama tossumallikin odottaa toteuttamistaan. Jännittää kun en koskaan aikaisemmin ole osallistunut mihinkään nettitempaukseen mutta siellä blogissa sanottiin et:


 


Sukkasato ei ole kilpailu, vaan tarkoitus on pitää hauskaa yhdessä sukkien parissa. Jos niin käy, ettet ehtisikään neuloa yhtään paria koko tempauksen aikana, kukaan ei nuhtele sinua!


 


Sosiaalinen käsityöelämäkin alkaa kesän jälkeen taas elpyä. Skipattuani kaikki kesän neuletapaamiset ja Salon Seudun Kädentaitajien teematapaamiset oli eilen tosi hieno ilta! Salon Seudun Kädentaitajien syyskauden avaus (vai olikohan se kesäkauden päättäjäiset) pidettiin Muurlassa näin viehättävässä paikassa:


 


Teematapaamisen aiheena oli 3D-kortit. Tietääkseni vain yksi kortti valmistui illan aikana tapaamisen nuorimman osallistujan toimesta… Mutta tämän kuvan perusteella voisi kuvitella että siellä tehtiin kortteja:


 


Mukavaa oli tavata pitkästä aikaa ja miljöö mitä parhain! Nyyttäriperiaatteella toteutettu tarjoilu vei korteista voiton ja ainakin minä maistoin kaikki sortit – oli piirakoita, juustoja, keksejä, kakkua, muffinssia, kauralastua, Fanipalaa, paholaisenkakkua ja vaikka mitä! Olisin viihtynyt vaikka miten kauan mutta jossain vaiheessa tuli sellainen olo, että ”epäsuoran vihjauslauseen” eli käärmeistä puhumisen tarkoitus oli vihjata että tämäkin suupaltti voisi vihdoin lähteä ajelemaan kotiinpäin…


 


Kiitokset emännällemme, kahvinkeittäjille ja kaikille mukana olleille. Kivaa oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!