perjantai 20. marraskuuta 2009

Tahmeita päiviä ja osaamisen iloa


Onkohan kyse jostain messureissun jälkeisestä taantumasta vai mistä, kun tällä viikolla on kaikki päivät tuntuneet jotenkin tahmeilta? Mikään ei suju ja tuntuu että tekemiset kaatuu niskaan. Pelkään jo unohtavani jotain luvattuja töitä. Selasin läpi kaksi suttuista muistivihkoani ja tein puodin takaoveen listan kaikista luvatuista (=MUST), kaikista mitä olis syytä tehdä (MALLEJA) ja kivoista jutuista, joita teen jos on aikaa (=HUVITUS). Ja sitten vaan toimeen!


 


Ajattelin, että on hyvä aloittaa jostain pienestä, joka hoituu nopeasti.


 


Sain tämän ompelukoneen ylioppilaslahjaksi yli 20 vuotta sitten ja se on palvellut hyvin ja uskollisesti. En usko, että nykykoneet kaiken elektroniikkansa kanssa kestäisivät näin kauan. Nykyään meillä ei vaan oikein synkkaa. Lanka katkeilee jatkuvasti enkä löydä syytä siihen. Neulaa on vaihdettu ja huollossakin käytetty, mutta ongelma vaan pahenee. Kahden pikkuruisen liinan pitsittämiseen meni puoli päivää!


 


Puikoilla on kipuapusukat (ei ongelmia ainakaan vielä) ja harmaa liivi Alfasta sekä kanervanpunainen pitsitunika Kittenistä. Luulen, että mun sisälläni on joku säädin, joka tekee kaikista asioista hankalia. Eli jos neule on tarpeeksi helppo ja paksusta langasta, niin siihen pitää tehdä etukappaleet kahteen kertaan ettei vaan valmistuisi liian nopeasti. Jouduin eilen purkamaan molemmat etukappaleet puoleenväliin koska molemmissa oli virhe ja vielä erilainen virhe! Kittenin alun purin kerran, koska rievusta olisi tullut jättimäinen. Pitsimalli ei tahtonut millään mennä aivolohkoihin. Eilisiltana sain viimein homman sujumaan. Kyllä tää tästä!


 


Vai olisikohan sittenkin ollut niin, että elämä oli sekaisin Tassuikävästä? Tassu ja Karvinen ovat sunnuntaista asti kehittäneet isä-poika-suhdettaan Karvislandiassa. Niilläkään ei tainnut oikein synkata, koska tiistaiaamuna sain tekstarin, jossa mua pyydettiin liittymään seuraan jo tiistaina (alun perin suunnitelmissa oli keskiviikko). Varmaan Turussa ja Piikkiössä on eri aikavyöhykkeet (välimatkaa 26 km), koska Tassun mielestä Karvislandiassa pitää herätä aamuneljältä riekkumaan. Herkkäuninen Karvinen oli kahden yön jälkeen hermorauniona... Luulen, että hän oli varsin helpottunut kun me Tassun kanssa eilisiltana lähdettiin kotia kohti!


 


Jotain on sentään tullut valmiiksikin. Tonttumuoreille on kasvatettu hiukset ja pukille parta:


 


Lanka: Fritids


Puikot: 5,5 mm pitkät suorat metalliset (nam!)


Malli: Sandnes Julhefte vuodelta 2008


Langan menekki muoreihin 121 ja 117 g ja pukkiin 108 g. Parta ja hiukset Cantoa vajaa kerä yhteensä.


 


Kyllähän näitä neuloo ja huovuttaakin, mutta viimeistelyvaiheessa mulle tulee aina uskonpuute.


Osaakohan kukaan neuvoa, miten tuon Canto-langan kanssa tullaan toimeen? Olen tehnyt näitä huovutettuja pullopiiloja jo monta vuotta enkä vieläkään ole keksinyt sujuvaa systeemiä… Näihin piiloihin liittyen on pakko selventää, että jos puodissa näkyy tyhjiä viinipulloja niin ne on näiden joulumaan asukkien sisuksia. Kauppias ei tissuttele työaikana vaikka jutuista saattaisi niin päätellä…


 


Keskiviikkona oli Salon Seudun Kädentaitajien teemailta. Aiheena paperitähti… Askartelu ei ole mun juttu. Pelkkä ajatus saksista, paperista ja liimasta ahdistaa! Mut kun niissä illoissa on aina kivaa ja on niin mukavaa tavata muita niin ajattelin ainakin yrittää. Ensin tein koekappaleen:


 


Se olikin yllättävän helppoa! Hyvät ohjeet ja ympärillä askartelevien neuvot ja kannustus innosti jatkamaan:


 


Tässä kaikki illan aikana valmistuneet tähdet:


 


Toi hopeanvärinen on mun. JA MÄ OLEN SIITÄ TOSI YLPEÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!