tiistai 15. kesäkuuta 2010

Sekaisin kaikkea


Täst on varmaan tulossa oikea megapostaus. Mielestäni on niin paljon mukavampaa istua soffalla neulomassa (ja mökilt postaaminen on aika hankalaa) niin näitä posteja tulee harvakseen mut kun mulla on niin paljon tarinoita... Kaikki kyhäilyt ja mökkeilyt ja tassuilut sit samalla kertaa ja ihan sekaisin uudet ja vanhat jutut.


 


Aloitetaan viime viikolta. Johan alkaa käydä mallikkaasti tuo antennien tekeminen pipoihin. Kiitokset kaikille vinkkejä antaneille. Edellinen sai kaverikseen toisenkin. Lanka edelleen Blend Bamboo, menekki varmaan suunnilleen 30 g, koukut 3 ja 2½. Piti ottaa molemmat samaan kuvaan et kaikki tietää etten huijaa – niitä ON kaks. Ihan mukavalta tuntui kun huomasin näiden olevan lauantaina mökkinaapurissa käytössäkin.


 Se dominoneuleharjoituksin (=läppärinruudunpyyhkäin) valmistui. Muoto on langan rajallisesta määrästä johtuen ”hieman” erikoinen. Lankaa oli 25 g. Ja hyvin toimii.


 Perjantaina lähdettiin taas möksälle. Ihmeellinen tuuri – taas kerran päästiin saareen kuivina kahden sadekuuron välissä! Ilta meni asettuessa ja lämmittäessä saunaa ja mökkiä. Karvis katosi talon alle putkihommiin. Mikään ei ole ikuista – vähän yli 40 vuotta sitten tehty rautainen vesiputki on jo nyt ruostunut puhki. Ensiapu viemäröintiin tuli hoidettua ja päästiin saunaan.


 


Äidillä ja Isällä on mökillään tänä kesänä lemmikki. Konna! Kun konna oli pari päivää kadoksissa niin huoli oli kova. Atun konna on löytynyt (ja viety takaisin pesäkivelleen). Perjantaina huomattiin et meilläkin on oma Konnamme:


 


Toivottavasti Tassu ei tee tuttavuutta sen kanssa.


 


Vaikka mä olen enempi neuleihmisiä niin vuonna 86 olen tehnyt Erittäin Vaativan Kirjontatyön Salon kotiteollisuukoulussa:


 


Nimikirjaimet tyynyliinaan sekä alu- ja pussilakanaan. Käytössä ovat olleet ahkerasti. Kun lakana on tosi monta kertaa pesty ja mankeloitu ja melkein päivä paistaa läpi siitä niin se saa arvonimen ”Lötjönen”. Lötjönen on se kaikkein ihanin lakana, joka tuntuu pehmeältä ja hyvältä ihoa vasten. Lötjösissä on vaan se kurja juttu, että kun ne on parhaimmillaan niin ne hajoaa. Minä en tunnetusti ole mikään kierrättäjä, mutta tämä oma rakas Lötjöseni luovutti talteen nimmarit ja sen jälkeen se sai uuden elämän vielä tämän kesän ajaksi – nyt se suodattaa sadevedestä roskat ja siitepölyn ja minä saan puhdasta hiustenpesuvettä! Toi kirjonta pitää varmaan kehystää…
Huivihattu (Tiina Huhtaniemen ohje Ravelryssä)valmistui lauantaina:Mainio pääkappale tosissaan! Mun täytyy itsellenikin tehdä tuollainen. Tämä on tehty näistä (naapurissa nämäkin) pipoista jääneistä jämä-Bamboo&Pearlseista. Raidoituksen persoonallisuus johtuu siitä, etten oikein osannut arvioida langan menekkiä. Nyt tiedän että kulutus oli 66g.


 


Aikamoinen tuulenmyräkkä häiriköi lauantaipäivän toimia ja aina välillä joku sadekuurokin ryöpsäytti pisaroita niskaan. Lupaukseni mukaisesti menin urheana tyttönä laiturille julkineulomaan:


 


Montaa minuuttia en siellä viihtynyt. Laituri keinui aallokossa niin, että merisairaaksihan siellä olisi tullut! Ehdin kuitenkin aloitella teeteen Cacaosta  huppuhuivia viitosen pyöröillä:


 


Tämäkin KYHäily olisi jäänyt aloittamatta ilman Marin Poikaa, joka läpimärkänä tuli perjantaina suoraan pesiskoulusta kerimään langan mulle. Oli siinä iltapäivällä sen verran hässäkkää että varmaan unohdin kiittää. Toivottavasti kiitokset menee perille täältä (ja toivottavasti vaihtokauppa oli sunkin mielestä vaivan arvoinen)!


 


Välillä raavittiin terassikaiteista maalia ja hiottiin ja syötiin kesän ensimmäiset uudet perunat ja niiden kanssa paistettuja (ja kermassa haudutettuja) kuha- ja ahvenfileitä… Oikea juhlapäivä! Ruuan jälkeen ”meidän pojat” eli Blogikuvaaja ja Tassu ottivat päivätorkut ja minä aloitin lauantain hullutukseni:


 


Helmirannekkeet Lanetista. Puikot 1½.


 


Ja kun alkuun pääsin niin lauantaille vielä nro 13 eli huivi vironvillasta. Huivi on tulossa, mallista ei hajuakaan mut 280 silmukaa ja 5½:n puikot. Ensituntuma vironvillaan ei saanut mua hihkumaan ihastuksesta mutta joku muu tykkäsi kuin hullu puurosta:


 


Tassu meni vironvillasta ihan sekaisin! Näin ihanaa lankaa se ei varmaan koskaan ennen ole saanut purra ja riepottaa.


 


 


Niin innoissaan se oli, että puuhun piti kiivetä monta kertaa peräkkäin ja korkealle!


 


Joskus on kyllä miettimistä miten sitä sitten alas tullaan:


 


Ilta-aurinko oli tuolla jossain kun olimme menossa saunaan.


 


Sauna on mun mielestäni miltei pyhä paikka, jossa ollaan ja nautiskellaan hiljaisuudesta ja löylyveden kihahtelusta kuumille kiville. Blogikuvaaja (jota ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa puheliaaksi) heittäytyy saunassa aina varsinaiseksi suupaltiksi. Kun löyly alkaa levittää lämpöään niin Karvisen suusta alkaa heti tulla teoreettisia pohdintoja laiturin kiinnityssysteemeistä tai siitä, miten paljon enemmän lämpöenergiaa tarvitaan kiuaskivien kuumana pysymiseen jos löylyvesi on kaivokylmää sen sijaan että se on patakuumaa… Laituri on paikoillaan ja energia-asiakin on (teoriassa) laskettu, joten viime lauantaina pohdinnan aiheena oli epäpuhtaasti palavasta puusta syntyvä noki ja noen rasvaisuus (siis että mistä se rasva siihen tulee). KERRANKIN SIELTÄ TULI JOTAIN JÄRKEVÄÄ JUTTUA ! Heti sunnuntaiaamuna loin silmukat ja samalla istumalla tein valmiiksi KYH nro 14:n eli pompulakluutun (Katia Big Snow Lux, menekki 20-30g, mökkivaaka ei ol kovin tarkka):


 


Ja testasin. Kymmenen vuotta grillinuotiolla nokistunut peltilautanen puhdistui  peilikirkaaksi (aikaisemmin mikään aine ei ole tehonnut) ja Karvisen pyttipannukokkailujen jälkeinen hellanputsaus oli leikkiä vaan. Mikrokuitu on ihmeaine. Mä melkein luulen, että otan noi pompulalangat pois ”löytölaarista” ja tupalaan hinnan tai käytän ne kaikki itse. Huomaakste muuten et meil mökil ollaan niin fiinejä et kluutussaki on hopeahippuja?


 


Tänään oli veneenlasku (kamera unohtui) ja perjantaina lähdetään saareen yli viikoksi lomailemaan. ”Sivistyksen” pariin ei ole tarkoitus tulla ollenkaan (ellei sivistykseksi lasketa kauppareissua Paraisille). Jo nyt huolestuttaa tarvitaanko ylimääräinen venereissu kuskaamaan mun lankoja. Loma-ajaksi on varattava yhdeksän KesäYön Hullutuksen aloitukseen tarvittavat langat, puikot ja ohjeet sekä ne kaikki keskeneräiset…


 


Vielä yksi syntymäpäivälahjani on esittelemättä. Sain sen Muurlassa hienossa huvimajassaan askartelevalta ystävältä. Ripustin sen terassin kattoon ja varmasti jonain iltana juhannusviikolla saan nähdä miten ilta-auringon viimeiset säteet kimaltelevat timanteissa…


 


 


 


P.S. Marin sukkablogissa on hänen omien kauniiden tiskikukkiensa lisäksi esiteltynä myös jatkoa Mopsineulojan ”Vaativien Kodintekstiilien” KyhäilyynSilmänisku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!