torstai 31. maaliskuuta 2011

Loppushan se!


Joskus ottaa koville kun lanka ei lopu vaikka miten pistelis puikolla silmukkaa toisen perään!


  


Sukkakurssilla aloitettiin sukat kärjestä. Oli oikein lupa tehdä sukkapuikolla, mutta aloitin yhtä sukkaa 80 cm pyöröllä. Kymmenen senttiä neulottuani ajattelin et jos kerran pyöröillä niin miksei sit kahta sukkaa yhtä aikaa. Tein toisen samaan kohtaan ja vaihdoin 120 senttiseen pyöröön ja tikuttelin molempia. Kuten pari kertaa aikaisemminkin kärkialoitussukissa – tälläkin kertaa tein teräosasta liian pitkän (vaiks ope varoitti) ja siks piti tehdä se lyhin mahdollinen kantapää eli tiimalasi:


  


Tulipa sit opittua tämäkin kantapääversio.


 


Kantapään jälkeen olin jo ihan kyllästynyt sotkussa oleviin lankoihin ja hankalaan pyöröpuikkoon. Mietin että miksi ihmeessä mun pitää kiusata itseni kaltaista mukavaa ihmistä kun homman voi tehdä helpommallakin. Siirsin silmukat sukkapuikoille ja tikuttelin molempia sukkia vuorotellen. Yritin vähän muotoillakin – kymmenen senttiä vartta neulottuani lisäsin keskelle taakse aina 2 silmukkaa joka 8. kerros. Kun lankaa oli jäljellä enää ihan pikkupikkunöttöset aloin resorin. Ja neuloin. Ja neuloin. Ja neuloin. Eikä ne nöttöset pienentyneet yhtään! 


Lopultakin oli aika päätellä. Paksupohkeinen tarvii joustavan päättelyn ja sen löysin Lankakomerosta. Ja kas kummaa – tää päättelyversio söikin normaalia enemmän lankaa… Siis se lanka joka ei millään loppunut otti ja loppui 13 silmukkaa kesken! Piti sit purkaa molemmista päättelyt ja 1 kerros…


 Aika kivat melkkest polvarit tuli!


 


Speksit:


Lanka: Fortissima Maxico Cotton Stretch (41%villa, 39% puuvilla, 13% polyamidi, 7%PBT polyesteri)


Menekki: 100g=460m (vajaa puoli metriä jäi)


Puikot: Addi 80 cm 2½ pyörö, Addi 120 cm 2½ pitsipyörö, 6 kpl bambusukkapuikko 2½ ja 3 kpl ruusupuinen sukkapuikko 2½…


 


Näistä olisi voinut tehdä ihan samanlaisetkin, mutta aloitin toisen sukan jaetun kerän väärästä päästä… Kuka nyt kahta samanlaista sukkaa haluis käyttää? Eriparisukista tulee hyvälle tuulelle. Ainakin minä.


 


Sekä langan että valmiin työn laatu on tarkastettu ja hyväksytty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!