sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pikku Nikolai ja Tähtiympyrä


Pari viikkoa sitten tuskailin miten monta lankalaatua mulla on kokonaan neulomatta! Miten voi myydä jotain jos ei tiedä langasta mitään muuta kuin sen, mitä vyötteessä sanotaan? Siispä otin itseäni niskasta kiinni. Ja mitäs muutakaan tekisin kuin huivejaSilmänisku


 


Huivimalleja on tulostettuna pilvin pimein, joten valinnan varaa löytyy. Poikittain neulottu Nikolai tuntui sopivalta mallilta raitalankaan:


 


Pari mallikertaa neulottuani tulin lukeneeksi ohjeesta että ”fingering weight” Mikä ihmeen sormen paksuinen lanka? Google sit kertoi et se tarkoittaa ohutta ja mun lanka oli deekoosta vähän paksumpaa. Lyhentelin sitten mallia sieltä täältä etten sit kompastuisi huiviini… Noi lyhennettyjen kerrosten kääntökohdat olis varmaan pitänyt tehdä jotenkin toisin.


 


Lanka: Adriafil Duo Plus Comfort (52% villa, 48% puuvilla, 50g=120m, puikot 4,5 19s=10cm). Menekki 96g


Puikot: Knit Pro pyöröt nro 4 ja 60cm kaapeli.


 


Mulla on yhden kurjan kokemuksen perusteella epäluuloinen asenne puuvillan ja villan sekoitusta kohtaan. Sain ilmaiseksi yhden kerän tätä lankaa joku aika sitten (siltä söpöltä edustajalta…). Tein mallitilkun, pesin koneessa ja pidin vielä tilkkua farkkujen taskussa kolme viikkoa. Ei huopunut eikä nöyhtääntynyt yhtään, joten tilasin. Puodissa on tämän lisäksi kolme muuta väriä. Neulominen oli mukava kokemus sekin. Itse tykkäisin enemmän väreistä, joissa olisi vähän enemmän potkua.


 


Viikko sitten messuilla pysähdyttiin äidin kanssa ihastelemaan ihan yksinkertaista, mutta tosi kivan näköistä hartiajuttua. Mielessä alkoi heti pyöriä, et se vois olla kiva neulottuna… Tein itselleni ”muistilapun”


 


 Perjantaina sit katselin sillä silmällä yhtä neulottua pöytäliinaa. Kattelin et jos liinassa on kahdeksan mallikertaa ja joka mallikerran molempiin reunoihin lisää joka toisella kerroksella silmukan niin pyöreähän siitä tulee. Tällä ohjeistuksella sit loin silmukat ja aloin pistelemään. Ilman mitään mallia tai suunnitelmaa huvittelin tekemällä vähän silmukankiertoja ja yhteenneulomista ja ylivetokavennuksia ja aika hauskan näköinen lopputulos putos puikoilta aamulla:


 


Lanka: Kashmir Artsin Ecoline Resham Silkwool. 75% villa, 25% silkki (oli mukana pari jotain kullanväristäkin haituvaa). 100g=n. 180m. Puikkosuositus 4-4½ (tämän neuloin kyllä kuutosella).


Menekki 193 g.


 


Pingotettuna huivi näytti kyllä paremmalta… mut kun sen pukee näin niin se on ihan hauskanen!


 


Langassa on monta tosi upeaa sävyä. Musta väri valikoitui tähän huiviin vaan siks, että sitä sattui olemaan yks vyyhti valmiiksi kerittynä kun aloitin projektin… Tykästyin langan jotenkin rouheaan tuntuun ja muutenkin neulominen oli kivaa. Loputulos oli mukavan, jopa pehmeän tuntuinen, vaikka tiukkaan kieputetulla vyyhdillä lanka tuntuu jopa hiukan kovalta. Tästä joku villatakki olis kiva. Punainen… Muuten – kumpaakaan tämänkertaista huivia en kastellut, vaan pingotin ja suihkuttelin kosteaksi suihkupullolla ja annoin kuivua.


 


HHV:t  6 ja 7 ovat siis tässä!


 


Lankalaatuja tulee koko ajan lisää ja minä olen ihan jälkijunassa ”testeineni” mutta yritys on kova ja seuraava uus huivimalli ja uus lanka on jo katsottuna… Mutta nyt ei auta muu kuin tarttua taas sukkapuikkoihin ja tehdä sukkakurssin kotiläksyt. Viimeinen kurssikerta on jo keskiviikkona!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!