maanantai 19. marraskuuta 2012

Kevättä kohti messuilla

Kun nyt ensin tulis talvikin!

Joka tapauksessa Tampereen kässämessut taitaa olla se syksyn päätapahtuma ja sinne meno on must. Asennoiduin lauantai-illan kotisoffalla kinttu pystyssä neuloen. Samaan aikaan Blogikuvaaja Karvinen oli toisessa huoneessa surffaamassa. Mulla on tapana puhua itsekseni ja tällä kerralla puhe oli kertakaikkiaan painokevotonta... Niin painokelvotonta, että makkarista kuului: "Onko toi sun uus myyntiargumentti"?

Neuloin uuden Modan mallia 10, teeteen pallaksesta ja Florasta... Olisi pitänyt neuloa vielä toinenkin vyyhti, mutta totesin et mun kauluri saa olla "vähän" pienempi kin mallissa. Hauskan näköinen kuitenkin.
Suununtaiaamun hämärissä Neuleferiikki Piiku poimi mut kyytiin vähän ennen kahdeksaa ja matka jatkui kohti Tamperetta ja Pirkkahallia. Podin huonoa omatuntua kun sain vain istua vieressä kyyditettävänä. Otin heti puikot käteen ja asensin kaulaani yhden Karvisen romanttisista lahojoista eli otsalampun:
 Tällä kertaa romanttisten lahjojen teemana oli "valoa elämään". Otsalamppu ja taskulamppu (ku halval sai) siltä varalta, et Corolla hajois kesken matkan pimeällä tiellä ja palmikkokynttilä varmaan siksi, että mun kynttiläkurssin tuotokset tais olla Karvisen mielestä säälittäviä... Omasta mielestäni omat kynttilätuotokseni oli hienoja ja otsalamppu pääsi tositoimiin neulontavalona messumatkalla ennen päivännousua... Auton hajoamisvaaraakaan ei ollut kun mentiin Piikun autolla.

Oma messuiluni keskittyi messujen yläkerroksissa esittelyssä olleisiin tulevan kevään ja kesän naulelankoihin ja -trendeihin. Aina välillä pääsin kuitenkin vähän haahuilemaan osastoillakin. Iloinen ylläri oli ystäväni ja entisen vertaistukiryhmäni Heinin Pian tapaaminen ja muutama muukin tuttu tuli nähtyä. Messuostokset oli minimaaliset vaikka kotiin lähtiessä kassia, pussia ja nyssäkkää oli mukana ihan riittävästi. Etukäteen tilattuja kankaita ja Kipuapusilkkivillaa.

Messuostokseni olivat maltilliset ja päätyvät edellisten messulankojen kanssa hattuhyllylle. Aina joskus kiipeän tuolille ja silittelen ihania kissaturvassa olevai hattuhyllylankojani. Olen jo aikoja sitten luopunut toivosta tehdä niistä jotain. Mut pakkohan mun oli saada opossumilankaa ja reilun kaupan bambua! 
Parin kortin lisäksi messutuliaisia tai vain Tassu:
 Pakkohan sitä on lapselle tuliaisia tuoda kun on melkein ulkomailla käynyt. Tassun mielestä paras tuliainen taisi kuitenkin olla lankapussi:
Turha vissiin on kertoa et tuota pussia ei enää ole... Keräsin silput lattioilta aamulla.

Kotona avasin Heinin Pialta saamani yllätyspussin. Itku tuli silmään - niin hieno ja tarpeellinen. Sitäpaitsi nyt minäkin olen muodikas pöllöilijä. Kassissa on ainakin 15 eri lokeroa tarpeellisille puikoille, koukuille, kännykälle, kameralle ja muille tilpehööreille ja tarpeeksi tilaa LANGALLE. Ja tälle aina vähintään kolmen kantamuksen kanssa liikkuvalle ehdottoman tärkeä juttu eli olkahina, jonka voi vielä säätää! Sanat ei riitä...
Ja arvatkaas mitä siellä on nyt sisällä? 
Alpakkaa, baby alpakkaa, silkkiä, bambua... Mallikeriä langoista, joita ehkä näette puodissa jonkin ajan kuluttua! Kassi sai arvoisensa sisällön messuilta.
  Puodin laaduntarkkailija on jo vauhdissa tärkeässä työssään...

Kotimatkalle päästiin lähtemään kun oli vielä ihan vähän valoisaa. Matkakässyni valmistui:
Sytomyssy Tyksiin. Kuulin muutama päivä sitten, että Tyksin osastolla 810 on laatikko, jossa lukee "sytomyssyjä ja villasukkia". Laatikossa ei ole yhtään villasukkia ja myssyjäkin vain vähän. Ajattelin et kun kerran Piiku ajaa niin minä voisin samalla tehdä jotain hyödyllistä... Lanka on puuvillan, pellavan ja viskoosin sekoitetta, menekki 40g, puikot 3½. Lankaa ostin testattavaksi puoli kiloa hyvien materiaalein houkuttelemana. Pellava kuitenkin pöllys sen verran, että tuskin tätä puodin valikomaan tulee. Musta matkamekkoni oli valkoisessa nöyhdässä Tampereelle päästyä... Hävetti - miltähän mahtaakaan näyttää Piikun auto? Onneksi pöly lähti ravistelemalla. Ainakin suurimmaks osaks... Mut siis lankaa on vielä jäljellä (ja muitakin myssyilyyn sopivia lankoja) eli jos puikoilla tai koukulla ja mielessä on sopiva tila ja aika sytomyssyille niin tule hakemaan. Olisi mukavaa saada myssyjä tyksiin vielä ennen Joulua! 

Kotimatkakin sujui hyvin. Yhtään peuraa ei nähty. Ratkiriemukaassa matkakeskustelussamme suunniteltiin mm kuolinsukkia... Mietittiin myös pitäiskö arkkuun pakata lankaa ja puikot ja pitääkö siinä kuolinvaatteessa olla varmuuden vuoksi taskut. Tosin JOS me päästään taivaaseen, niin siellä on varmaan vaan ihania lankoja neulottavana ja sukat voi olla alpakkaa ja silkkiä kun pilven päällä kävellessä ei sukat kulu kun pilvi on niin pehmeää. Harkittiin myös siivensuojuksia, mutta niistä luovuttiin kun ei tiedetä minkä kokoisen siivet saadaan... Toisaalta JOS me joudutaan siihen toiseen paikkaan niin pitäis varmaan neuloa pipo, jossa on paikat sarville. Ja siellä me varmaan saadaan rangaistukseksi neuloa ikivanhoilla metallipyöröpuikoilla akryylikankaa... 

Kiitos Piiku turvallisesta kyydistä ja kivasta matkaseurasta!

Nyt on sellainen hetki, että avustajani puree rannetta ja aikoo tassutella näppiksellä. siispä lopetan jaaritteluni tähän ja toteutan saamani tehtävän:
Kuulisittepa vaan mun ja Tassun älykkäät keskustelut...

6 kommenttia:

 1. Mukavan oloinen blogi sinulla, varsinkin kun innostuin taas pitkästä aikaa kutomaan itselleni kaulahuivia! :) täältä sain paljon inspiraatiota myös tulevia kutimia varten!

  Vilkaisehan minunkin blogi ja liity jäseneksi jos siltä tuntuu :)

  http://restrictedfashion.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihana toi pöllökassi! Tahdon ehdottomasti tuollaisen kans! Rapsutuksia Tassulle :).

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun jaot matkakeskustelunne, on teillä ollut hauskaa:)
  Mä jätin messut väliin mutta näitä raportteja lukiessa on kuin olis itsekin ollut paikalla.
  Sun laaduntarkkailija on todella omistautunut työlleen, aina se jaksaa tarkistaa kaiken, hyvä katti.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa tosi kivalta reissulta! En tänä vuonna löytänyt kuljetusta, joten jätin messut väliin.

  VastaaPoista
 5. Hellät silitykset Tassulle!

  Kiitos kivasta blogistasi ja siitä, että sen löytää blogilistan kautta. Mulla on blogissani sulle jotakin...

  VastaaPoista
 6. vai sellaisia keskusteltiin - no pitänee myöntää!
  Kiitos itellesi! Vaihdoin kyydityksen laatikolliseen lankaa ja vähän muuhunkin - kuten matkaeväisiin.... ei paha!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!