keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Kynttiläkurssilla

Ihan enneku kerron illan tapahtumista niin Tassu (ja mä) lähettää kaikille ystävilleen terveiset ja kiitokset. Ei me sit ollakkaan täällä bloggerissa ypökaksin!

Tämä epäaskartelija taas innostui kun kuuli Mulperin Minnan Kynttiläkurssista. Heti oli pakko ilmoittautua. Käytännön ihmisenä mulle kolahti sytykeruusut. Niillä olis käyttöä mökillä keväällä ja syksyllä. Toisaalta - jos niistä tulee nättejä niin kuka niitä tohtis polttaa? No jos meikäläistä yhtään tuntee niin ei ole pelkoa et ruusut olis kauniita... Tästä lähdettiin:

Vesihauteessa sulateltiin steariinia:

Eilisiltana Minna viestitteli et pitäis ottaa mukaan tyhjä maitopurkki, mut eihän mulla sellaista ole. Mun purkit menee roskikseen sitä mukaa kun niitä syntyy. Ei niitä missään kaapeissa säilötä. Onneks oli melkein tyhjä litranen lempiviinipönttö...

Mulperin kursseilla tällainen epäaskartelijakin tuntee osaavansa. Minna opastaa ja ohjaa ja kannustaa pienintäkin edistysaskelta. Ja ihan vilpittömästi. Siitä tulee niin kiva olo et tekee mieli jatkaa harjoituksia kotonakin!

Tässä kurssi-illan aikana syntyneet ruusut. Hyvällä mielikuvituksella niitä voi sanoa kukkasiksi.

Ja viinipöntön sisältökin oli jo kotiin tullessa jähmettynyt:
Vielä koristelut kynttiläkoristeella. Se kuulemma sulaa siinä poltettaessa, eli ei ole mikään turvallisuusriski!
Tassu tapansa mukaisesti tarkasti laatua...

Kotiin tullessa oli kauhea hinku jatkaa harjoituksia. Roskiskaapissa oli kerättynä kaikenlaista kynttilänloppua ja vanhoja säästettyjä tuoksukynttilälasejakin oli säilössä. Ja aromaattisia öljyjä vessan kaapissa monta pulloa... Sääli olis olla uusiokäyttämättä tätä purnukkaa:
Vaikka sanat ei ihan täsmää niin pahana päivänä tuota voisi vaikka muistella... Lisäsin steariinin joukkoon omenantuoksua.
Kotonakin piti vielä väsätä yksi ruusu ja tällä kerralla ihan omasta mielestänikin se näytti ihan käypäseltä... Lopun steariinin kaadoin taas vanhaan tuoksukynttilälasiin ja lisäsin joukkoon "healing" -tuoksuöljyä pari tipaa.

Voi että oli kivaa! Kiitoksen Mulperin Minnalle kivasta kurssista ja kaikille kurssikavereille mukavasta seurasta!

Tässä vielä koko illan aikaansaannokset "kotiläksyineen"

 Olipas kiva ilta!10 kommenttia:

 1. Kyllä punaviinipöntössä syntyy ehdottomasti parempi kynttilä, kuin jossain maitotölkissä =) Ruusutkin on ihan ruusun näköisiä♥

  VastaaPoista
 2. Sytykeruusut ovat ihan parhaita. Ja kynttiläsi, vau!

  VastaaPoista
 3. Hyvät ruusut on. Nuohan on just sen näköisiä ku mulla on pussillinen kuivattuja ruusuja, värikin täsmää.
  Mä oon saanu kahtena kesänä neuleystäviltä sytykykeruusuja saareen ja ne on tosi, tosi käteviä. Niillä voi sytyttää grillinkin, laittaa vaik puoliks tai kolmeen osaan ruusun sinne hiilien sekaan. Ei haise sytysaine. Moni on ihmetelly mitä noi on, ei ne oo ees kuullu palavista ruusuista.
  Tassulle tiedoksi, että muutama kirjoittaja on taas muuttanu tänne Bloggeriin, kyllä ne tänne löytää.

  VastaaPoista
 4. Wau, tosi hienoja! Kyllä sä näemmä osaat! vaikka mitä...

  Nyt kattelin noita Tassun kuvia ja totesin, että Bigi on ihan saman 'värinen': siis valkoista on vain leuan alla ja hiukan kuonossa, ja tassut on myös kastettu valkoiseen.... Oijoi... Tassu vaan yli kaks kertaa isompi kuin Bigi Bigguinen....

  VastaaPoista
 5. Jahas, sielläkin tykätään Negrosta ;)
  Eihän noita ruusuja tohi poltella, mutta saahan sitä aina uusia tehtyä.
  Tuo Tassun postaus nauratti äsken niin paljon, etten saanut sinne loppuun mitään kirjoitettua ;D
  Kissat on ihania ja ne keksii kaikenlaisia... ja aina silloin kun yrität tehdä jotain muuta ;)

  VastaaPoista
 6. Tosi mukavaa, kun muistit laittaa uudenkin blogin blogilistalle, niin saan lukea joka päivityksen heti ilmestyttyään. Kiva on nähdä sekä käsitöitä että kissakuvia ja muuta.

  VastaaPoista
 7. Kauniita kynttilöitä ja hyviähän nuo sytykeruusut on :)

  VastaaPoista
 8. neuloo mopsien kanssa15. marraskuuta 2012 klo 15.54

  Komppaan edellisiä, mikä tekeleissäsi muka on vikana? Kästöö on kästöö, sen pitää olla persoonallisempi, kuin teollinen.
  Emmä viitti ees pyytää, että tekisit mullekin tollasen viinilooda kynttilän, et kumminkaan tee. Kaadan tänään käyttämätöntä maitoa pois, voisin lahjoittaa purkin sulle. Tuon huomenna.
  Tee myyntiin noita ruusuja, ne on oikeesti nättejä!

  VastaaPoista
 9. Kivoja kynttilöitä olet tehnyt. Mielenkiintoista ja tosiaankin sytykeruusut ovat kauniita,kuinka malttaa polttaakaan,kun takan sytykkeeksi käy miltei mikä vaan paperinpala. tassu on ihana , kuten aina. Just eilen ajattelin,että alan bloggeria opetella ja kokeilin vielä vuodatusta ja se oli alkanut toimimaan. Niin sinne yhä jäin. Mä varmaan kohta olen ainoa siellä:D

  VastaaPoista
 10. Wau, kun täällä sinun ja Tassun uudessa blogissa näyttää jo hienolta! :) On ruusuja ja kynttilöitä ja vaikka mitä. Minäkin olen kerännyt kynttilän pätkiä ja munakennoja, että teen noita sytykeruusuja, mutta en vaan saa tehtyä. :( No jospa sekin inspis iskis vielä joskus, on ainakin materiaalia. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!