torstai 9. lokakuuta 2014

Luksusta sukkiinJust nyt meikäläinen on aika tohkeissaan. Omat sukat on ihan oikean käsityölehden sivulla kuvan ja ohjeen kera! Ja sopivasti Suuri Käsityölehti ilmestyi ennen teeteenNeuleviikon loppua…
 (Lehden kuvassa olevat sukat on mun neulomat ja livesukat Ida-Marian testisukat, jotka on puodissa esillä)

Sain alkukesästä ennakkoon makusteltavaksi pari kerää teeteen uutta tundra-alpakkasukkalankaa.  Herkuttelin langalla kesäkuun ekana lauantaina – lauantaivapaiden kunniaksi. Tai siks et sinä aamuna satoi. Tai siks et venekässyksi tarvittiin jotain pientä ja yksinkertaista.
Tiedättehän tunteen et joillain langoilla on ihan oma tahto? Pitsisukka oli ajatuksissa, mutta tundra ilmoitti heti puikoille päästyään haluavansa palmikolle! Ei siinä sit muu auttanut ku totella…
Lanka neuloitui ihan itsestään. Ihanan pehmeää, sileää ja suloista lankaa ei melkein malttanu jättää käsistään. Jos ihan totta puhun niin teinhän sentään pienen kaavion:
Hehkuttelin lankaihastustani teeteen Sirpalle ja lähetin kuvankin. Tais olla jo seuraavana päivän kun tuli komento tehdä ohje ja lähettää valmiit sukat pikapikaa eteenpäin. Suuri Kässylehtikin oli tykänny.
Aikas kivalta tuntui tänään kun lehti ilmestyi ja näin omat sukkani sivulla 33. Ja ohjeen lopussa vielä oman puodin nimi ja mun. Aika pienistä jutuista sitä voi tulla kamalan iloiseksi!

Malli on tosi yksinkertainen ja siksi juuri oikea ylelliselle tundralle. Kun lanka itsessään on upea niin se ei kovin ihmeellistä mallia tarvii. Yksinkertainen on kaunista. Näiden sukkien terkemmat speksit löytyy heinäkuisesta bloggauksestani. Toivottovasti muutkin tykkää tästä mallista!

Tällaisena ohjepoliisina on aika korkea kynnys yrittää itse kirjoittaa selkokielinen ohje. Ida-Maria on koeneulonut ohjeen eikä siinä pitäisi olla mitään fataalivirheitä.

Näiden sukkien neulomisen aikana tuli pieni modausidea kantapäähän, mutta en ehtinyt uusia tikuttelemaan kun lehden kuvaukset oli jo meneillään. Luulenpa kokeilevani sitä seuraavaksi punaisesta tundrasta. jos vaikka ehtis vielä Sukkasadon aikana valmiiksi.

Jos nyt jo malttaisin istahtaa alas, rapsuttaa kissaa ja katsoa uuden lehden muutkin ohjeet ;)

16 kommenttia:

 1. Ihanat sukat! Rupesi tekemään mieli tuota lankaa, vaikka huusholli on täynnä lankaa ja eläkeläisen päivät alkavat tutnua kiireiseiltä--pitää ehtiä nukkumaan päiväunetkin. ;)

  VastaaPoista
 2. Kyllä sun nyt kannattaa kulkea rinta rottingilla jonkun aikaa ;D
  Ihastuin heti tuohon malliin lehdessä, vaikken lukenutkaan niin paljon että olisin huomannut sinun tekemäksi. Onneksi olkoon. Tuo on hyvä malli kun ei tarvitse joka kerrosta erikseen kytätä ohjeesta. Kantapää minun pitää tutkia tarkemmin, sillä ihan tuommoista en ole ennen tehnyt. Hyvä malli, tulee tehtyä ♥

  VastaaPoista
 3. Minä ihastelin eilen juuri ne sukat kun lehti "luin". Sinun tekemät!! Hienot ovat!!

  VastaaPoista
 4. Aika hassua, huomasin lehdestä juuri nuo sukat ennen kuin edes katsoin nimiä sun muita. Olivat oikeat katseenvangitsijat.

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniit sukat! Ihan varmasti on hienoa nähdä oma malli lehdessä. T. Leena Salosta

  VastaaPoista
 6. Ilmeisesti täytyy lähteä lankaostoksille, tosi kauniit palmikot.

  VastaaPoista
 7. Hienot sukat,onnittelut.Tulee varmasti tehtyä.Hyvää sukkasatoa ja syksyä.

  VastaaPoista
 8. Meneehän siinä pasmat sekaisin ja rinta nousee rottingille, kun pääsee suunnittelijana loistamaan lehdessä! Ja mikäs on loistaessa, kun on noin kauniit sukat. Heti huomenna kauppareissulla pitää lehti napata mukaan. :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä nuo sukat on kauniit. Ja syystäkin saat olla ylpeä.Mutta ei tuo mikään ihme ole,että sinun sukkasi ottivat. Sinä oletkin niin taitava,ryhdytpä neulomaan mitä tahansa!!

  VastaaPoista
 10. Kauniit, kauniit, kauniit sukat.
  Onnea ohjeen julkistuksesta! Aivan varmasti sydämessä pikkuisen läikähtää lämpö. Omat 'lapset' lehden sivuilla <3

  VastaaPoista
 11. Upea malli, ei ihme että päätyi julkiseen levitykseen!
  Taidanpa käydä ostamassa lehdenkin... :o)

  VastaaPoista
 12. Sieltähän se lehden sivuilta kurkisti! Hienot ovat. Mulle tulee harmaat sellaiset.
  Lankojakin pitäisi hakea, ehkä tänään illalla kun ensin olen kuunnellut Carolan lauluja Linnateatterissa!

  VastaaPoista
 13. Kauniit sukat, kerrassaan! Kyllä on syytäkin iloita :)

  Seija

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!