sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Lahjasukkia ja joulunviettoa



On se kumma, että vaikka kuinka aikaisin aloittaa niin aina tulee kiire! Aloitin lahjasukkien neulomisen heti tammikuussa. Ensimmäiset huopatossut valmistuivat pikapikaa ja lahjan saajat saivat ne heti käyttöön. Pääsiäisenä saivat seuraavat sukkansa. Vaan mitenkäs kävikään? Tuli kesä ja helteet ja hyvin alkanut projekti meni jäihin.

Joskus itsenäisyyspäivän aikoihin havahduin karuun todellisuuteen. Jouluun on kaks viikkoa eikä yhtään lahjasukkaa valmiina. Siispä puikot suihkimaan!

Kummitytölle olin neulonut yhdet omasta mielestäni kivat, mutta hänen lempparivärinsä onkin nykyään viininpunainen ja mun oma palmikkomalli sai kehuja joten uutta puikoille:
Teetee salla, puikot 3½ Knit Picks sukkikset, menekki 104g.

Ajattelin et veljen poika (22 vee) on riittävän huumorintajuinen vähän rohkeampaan sukkaväritykseen ja taisin olla oikeassa:
Regia Fluormania 4-ply ja puikot Knit Pro 2½ 15 cm sukkikset. Kokoon 44 riitti kerä ihan mainiosti ja lankaa jäikin.

Karviselle olin suunnitellut karhu-sukkia. Niitä näkyy vilahtelevan naamakirjan sukkaryhmissä. Karvisen mukaan hänen sukkatilanteensa on tällä hetkellä ihan hyvä joten:
Pääsin vähällä kun tein hänen lempijuomalleen tölkkicoolerin. Oikeastaan pääsin vielä vähemmällä. Mun on pakko tunnustaa, että neuloin itse vain tuon mustan. Ida-Maria silmukoi karhun… Olisin kyllä itsekin osannut, mutta siinä vaiheessa meillä molemmilla oli jonkinmoinen kiirus lahjakässyjemme kanssa. Kiireessä tiimityö on poikaa ja jokainen keskittyy siihen, mitä parhaiten osaa. Idan silmukoidessa karhua minä ompelin hänen jussipaitansa saumoja.

Coolerin lanka on teetee pallas, puikot 2,75 mm KnitPro 15 cm sukkikset. 17 g mustaa ja vähäsen muita värejä. Karhun ”villapaita” on testattu ja toimivaksi havaittu eli olut pysyy viileänä pidempään kuin ilman paitaa. Koekäytön jälkeen muutama parannusehdotus on tullut. Seuraava tulee olemaan ainakin pari kerrosta matalampi (tämä on pikkuisen liian korkea normikokoiseen tölkkiin).

Suvun pikkuprinsessa on vuodessa kasvanut ja hänen viimevuotiset ”prinsessasukkansa” käynyt pieneksi. Joulupukin kirjeeseen oli kirjoitettu toive uusista prinsessasukista. ”Joulupukki” sai itse päättää mitä prinsessasukka tarkoittaa. Tämmöiset tänä vuonna:
Lankana teetee pallas, menekki 60g, puikot 3 mm Knit Picsit. Tätä teeteen sivuilta löytynyttä sukkamallia vähän apinoin.

Äidille oman mallin mukaan teetee tudrasta alpakkaiset. Langat päättelin aattoaamuna:
Äidillä on aina kylmät jalat ja alpakanhan sanotaan olevan seitsemän kertaa lämpimämäpää ku tavallinen villa…

Isä on vuoden mittaan monta kertaa vakuutellut ettei tarvitse villasukkia. Ajattelin kipeään polveen lämmitintä, mutta meidän isän tuntien hän ei todennäköisesti sellaista käyttäisi. Laitoin kuitenkin lahjakorttiin ehdotuksen ja vaihtoehtona villasukat... Joulunpyhien aikana kävi selväksi että OHUET villikset olis sittenkin kelvanneet. Ensimmäinen sukka on melkein valmis, joten iskän sukat valmistunevat vielä tämän  vuoden puolella.

Joulua vietettiin taas perinteiseen tapaan saaristossa Atussa. Luntakin saatiin juuri sopivasti. Oli ihanan valoisaa. Tänä vuonna perinteinen tapaninpäivän suppilovahverokierros jäi väliin eikä yhtään harmittanut. Kinkunsulatuslenkillä iltapimeässä äidin kanssa ihailtiin valoisuutta. Vaikka lähistöllä ei ole valoja ollenkaan niin tähtikirkas taivas ja valkoinen lumi maassa toi valoa.

Joulupukki löysi kuin löysikin saaristoon. Ei tarvinnut helikopteria eikä vesiskootteria. Ihan porokyydillä pääsi perille asti lahjasäkkeineen. Suvun pienin jännitti etukäteen pukin tuloa kovasti, muttei pelännyt yhtään! Pukin syliin uskaltautui ja laulunkin lauloi ja auttoi reippaasti lahjojen jakamisessa.
Joulupäivänä aurinko paistoi ja päivä oli ihan selvästi jo paljon pidempi:
Yksi pikkuinen nautti olostaan. 
Mummi ja pappa hemmottelivat ahvenfileillä ja ulkoilla sai mielin määrin:
Tassukin kantoi osansa lahjavuoreen: Autokatoksesta löytyi joulupäivänä iso hiiri!
Minäkin olin ollut tosi kiltti. Tai siis kirjoitin pukille, että olen kiltti ensi vuonna jos… Ja joulupukki uskoi!
Eikös olekin hienot?
Mutta arvatkaapa kenellä ei ole yhtään ehjiä villasukkia itsellään? Kuvassa näkyvät on oikeasti tehdastekoiset mallisukat, jotka tuli puotiin lankalähetyksen mukana… Seuraavat sukat teen ihan ittelle. Jotkut nätit, joilla kelpaa keekoilla komeissa saappaissaan!

Sen jälkeen saankin aloittaa ens joulun lahjasukkien tikuttelun. Veljeni osaa tuon epäsuoran vihjailun: Viime jouluna hän tepasti pohjattomilla huopatossuilla ja tänä jouluna kantapohjattamilla villasukilla.

Tassu sai lahjaksi karkkeja koko vuodeksi. Leluja sillä on ihan riittämiin jo ennestään. Tassun paras lahja oli kuitenkin äidin valerianateepussin kuori. Siitä katti meni ihan sekaisin ja se otettiin mukaan kotiin. Tassun tokaparas lahja on mun lahjakenkälaatikko. Siinä se tälläkin hetkellä nukkuu pois jouluväsymystään. Hyvä niin - aina kun se on hereillä niin se riiviöi. Taitaa ajatella ettei enää joulun jälkeen tarvii olla kiltti :(
Tapaninpäivänä oli aika lähteä kotimatkalle. Vånon lossilla ihailtiin upeaa talvista taivasta. Siellä ulkosaaristossa oli meri vielä avoinna, mutta kotiranta on jo jäässä. Ihana talvi on tullut tänne eteläänkin!
 Hyvää loppuvuotta!

13 kommenttia:

  1. Ihana hyväntuulen joulupostaus! Hymy huulilla luin, ja räjähdin nauruun kumisaapaskeekoilusta. Minäkin aina keekoilen - ja olen kuolannut noita saappaita, mutta kun koot ovat jotain prinsessakokoja. Hmpf.
    Veljesi sukkatilannevihjailu on hyvin hienovaraista, pointsit siitä. Etkä sitten saattanut arvata, että jos iskä ei tarvi villasukkia, niin ohuet villasukat on ihan eri juttu? Iskät on ihania.

    VastaaPoista
  2. Ihania sukkia ja hauskat "saappaat"! Sukat on tietenkin ihania, kun niitä on täällkin tehty useampi pari;)

    Hyvää tulevaa vuotta!

    VastaaPoista
  3. Sielläkös se pukki huuhailikin, kun ei meillä ollut kerennyt kuin lahjasäkkinsä rappusille heittää. Kyllä sait hienot kengät. Kuinkahan kiltti tässä oikeinpitäis olla että minäkin saisin tuommoiset ensi jouluna =) Tassullakin taisi olla oikein ihana joulu.
    Niin tuli kiire minullekin, että osan lahjalapasista jouduin ostamaan myyjäisistä =)

    VastaaPoista
  4. Ihana joulupostaus! On teill ollu mukavaa. Hienot jalkineet! Noita etsittiin kissojen ja koirien kanssa monta vuotta sitten ku ne ekan kerran oli ns. markkinoilla. Ei vaan löytynyt, jenkeistä tietty mutt ei sillo viell niin sujuvasti sieltä tilattu. Noh, ehkä aika on jo ajanut ohi enkä enää tarvii;) vaiks kivat onkin.
    Tassu on Varmasti nauttinu ku on saanu affenta ja ulkoilua, Usko saattaa olla vähän kade.
    Lokoisia loppuvuoden päiviä koko poppoolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.emp.fi/silicone-valley-rain-boots-kumikengat/art_271548/#reviews

      Poista
  5. Hieno sukka- / neulekimara.
    Pirtsakkaa uutta neulevuotta sinulle.

    VastaaPoista
  6. Mistä noita läpinäkyviä saappaita saa?! :) Oispa mahtava, jos kaikki kengät ois läpinäkyviä, ei tarttis enää piilotella sukkiaan kenkien sisään. Kivoja juttuja olet neulonut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://www.emp.fi/silicone-valley-rain-boots-kumikengat/art_271548/#reviews

      Ei ne kauheen hyvät jalassa ole mut tosi hauskat. Kannattaa ottaa numeroa suuremmat ku normikenkä.

      Poista
  7. Hienoja sukkia! Voi Tassuliini sentään, nyt pitää herran saada nukkua ja rauhoittua, uusi vuosi paukkuineenkin on vielä kestettävä ( voi Cara parka, hän se pelkää!) Meilläkin toipuillaan.... noi sun saappaat on niin karseet ett ne on jo hauskat! Muista tepastella niissä eri värisissä sukissa myös ihmisten ilmoilla!

    VastaaPoista
  8. Kiitos vielä kerran ihanista valkoisista alpakkasukista. Nythän niillä voi meilläkin tepastella kun meillä kävi siivooja, KIITOS.

    VastaaPoista
  9. Kylläpä sinä olet ahkeroinut niin monet kauniit sukat. Nuo sinun saappaat on kyllä mainiot,aivan yliveto. Tai ei sittenkään,Tassu on yliveto. Tassun turkkikin on niin tuuhea ja komea. Tassu aloittaa aina hienosti uuden vuoden synttäreillä:) Mutta mä olen myös sitä mieltä,että raketteja ei niin tarvittaisi.

    VastaaPoista
  10. Ihana sukujoulu teillä. Joulupukkikin oikea eikä sellainen että tekis mieli vetää parrasta. :D Tassukin taas niin komeana .Tassulla on valkoiset tossut etutassuissa ja sukat takatassuissa ja valkoista kaulan alla just niinku Kanelillakin.

    VastaaPoista
  11. Upeet saapikkaat. Pääsee kaikki mageet villasukat oikeuksiinsa. Täytyypi käydä tsekkaamassa, jos isokenkäisillekin löytyisi. Melkein olisi pakko tilata ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!