perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 päätös

Melkein tekee mielei toivotella hyvät Juhannukset! Uuden vuoden lämpötila on nimittäin korkeampi kuin Juhannusviikolla ja tuulikin samaa voimakkuuta. Joulun lumet on lähteny ja nurmi vihertää. Siis ihan tyypillistä täällä Varsinaisessa Suomessa. Onneksi sentään saatiin valkoinen Joulu! Vuoden 2014 viiminen auringonlasku:
Meillehän Uusivuosi on ihan erityinen juhla, koska 1.1. on Blogikissa Tassun Syntymäpäivä! 8-vuotta tuli täyteen eilen. "Aatto juhlista jaloin" -sanotaan. Meillä aattona "juhlittiin" makeloimalla lakanoita ja pesemällä hellaa. Juhlaruokana oli makaronilaatikkoa... Alkuillasta itse juhlakalu kömpi turvapaikkaansa saunan lauteille ja vietti siellä koko illan. Välillä uskaltautui pois, mutta ilmekin kertoo ettei kaveri ollut oikein juhlatuulella
Tarjottiin vielä jotain Sheepaa vaikka siinä oli paloja jonkun mössön seassa. Ei possun sydäntä ees. Onneks sentään karkkeja ja broiskusuikkuja. Kai sitä juhlakalua vähän mökötyttikin, varsinkin kun koko muu maailma juhlisti syntteäritä paukkuvin raketein!

Viime vuoden tilastot täydentyivät vielä aattona parilla sukilla. Joululahjaksi saadut komiat saappat tarvitsevat väriä sisuksiinsa, joten Bremontin Camino Alpaca Multicolor -sukkalanka muuntui sukiksi:

Camino on siitä erikoinen alpakkasukkalanka, että sen voi pestä koneessa. Jossulan väki on sen vahingossa testannut. Kuudessa kympissäkään ei lanka huovu (en kyllä silti voi suositella konepesua kuudessa kympissä). Ohjepesu on hienopesu 40 asteessa. Puikoilla 2½ Knit Picks tikuttelin ja ja jos olis kolme kerää niin kahdet sukat sais aikaseks. Jos ihan totta puhun niin en ihan kauheasti tykkää tästä pätkävärjätystä sittenkään. Lanka on aivan ihana - merinoa, alpakkaa ja vahviketta - ohuilla puikoilla tosi lämmintä ja pehmeää. Silti tykkään itse enemmän yksvärisestä tai selkeän raidallisesta.

Ja kun se iskä sit kuitenkin kelpuutti ne ohuet villikset niin Steppi vielä joulun jälkeen puikoille ja uudenvuoden aattona iskäkin sai omat joululahjasukkansa. Siis ihan oikean vuoden puolella vielä!
2½ puikot ja Step Irish Dance -lankaa vajaa kerä.

Koukku ei ole vuoden aikana pahemmin liikkunut näissä hyppysissä. Eri juttu oli silloin, kun käpälä oli kipeä eikä ollenkaan voinut neuloa. Edellisvuonna koukku suihki yli tuplamäärän lankaa. Miks pitää itteänsä kiusata kun ei kerran tykkkää? Joskus on pakko - niinkuin tos syksyllä kun oli teeteemyymälän koukkuamisteema. Mallitilkkua pistelin mut joskus niistäkin on pakko tehdä valmiita. Ei niin kovin pitkä huivi tullu mut saavutus tämäkin:

On muuten niin pehmoista ettei ikinä uskoisi tämän olevan teetee pallasta, joka on ihan perussukkalanka. Koukkuamiskoukku nro 5.
Koska Karvinen asettaa mulle tavoitteita (vaikka en pyydä) niin pitää vielä kirjata ylös vuoden 2014 tilastot. Langankulutuksessa se tavoitteena ollut puolimaraton tuli täyteen:
Neulottuja metrejä 21388, koukutettuja metrejä 1860, yhteensä siis 23248 metriä lankaa kului vuoden aikana. Valmiita töitä oli 95, eli ei mitään kovin merkittäviä juttuja jos keskikulutus oli n. 245 metriä/työ. Pääasiassa sukkia ja salkkareita.

Uuden vuoden lupauksia en tee kun niitä en kuitenkaan pidä. Aatona aloitin huvittelmaan langoilla. Aika kivalta näyttää vaikka Karvisen mielestä värit kerällä näytti hailakoilta. Siitä myöhemmin.

Kuntoilu on sentään aloitettu. Eilen lenkillä liukastelin muutaman kilometrin ja tänä aamuna Neuloo Mopsien Kanssa sai mut taas vesikipittelemään 45 min.

Kiitos kuluneesta vuodesta kaikille lukijoillemme ja varsinkin kommenteista ollaan iloisia! Joulupukki toi pari uutta kissakässäpussia (kiitokset ja isot halit) ja pyrin kovasti pitämään niitä langoissa, puikoissa ja freesinä niin ettei mikään työ niihin ufoudu!

Taisin sit kuitenkin tehdä pari uudenvuodenlupausta vaikkei pitäny!

4 kommenttia:

 1. Hieno auringonalsku teillä on ollut vuoden päätteksi! :) Paljon kauniimpi kuin ne raketit, joita ampuivat Tassun kuniaksi pitkin yötä.Tassulle rapsutukset minultakin näin jälkikäteen. Ollaan muuten Tassun kanssa samaa mieltä niistä paukuista, ettei ne siis oikein innosta. Ja sinun kanssa ollaan samaa mieltä virkkaamisesta, ei sekään oikein innosta, mutta silti sitä joskus syystä tai toisesta teen. ;)

  VastaaPoista
 2. Voi Tassu, onnea! Oon sun kuvaasi joulukortissa ihan lääpällään, me katellaan sitä usein yhdessä Piikun kanssa. Ja Tassu: älä paukuista välitä, mäkin vaan katosin talon alle ja siellä kuuntelin paukuttelua. Piiku sanoi ettei ne tapa, ja mää uskoin. Ihania sukkia Susu on tehnyt - oletkos sentään laatutarkkaillut ne?
  Mukavaa vuoden jatkoa sinne Majakkarantaan!

  VastaaPoista
 3. Oi, myöhästyneet onnittelut Tassulle. Blogikoira vietti uudenvuodenaaton totuttuun tapaan vessassa, turvapaikassaan. Kiitosta täytyy antaa naapureille, ettei yhtään paukuteltu ennen klo. 18.00 ja puolen yön jälkeen paukuttelu loppuikin aika nopeasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!