perjantai 30. tammikuuta 2015

Siksakkia

Kaikkien jouluhässäköiden jälkeen päätin et uuden vuoden 2015 aloitan hu(i)vittelemalla. Tikuttelemalla jotain ihan hassua ja turhaa. Töistä lähtiessä heittelin kassiin kerän sitä ja toisen tätä lankaa...
Aattoiltana sit odottelin et langat alkais puhumaan. Ei tapahtunu mitään. kaikki kerät oli ihan hiljaa. Ne ei ollu yhtään juttutuulella. Kunnes kässäpussista alkoi kuulua pientä ujoa piipitystä: "Me ollaan täällä ja me halutaan mukaan bileisiin!"
Pari näytekerää teeteen uutta primanovaa oli kulkenut kassissa ja muutaman viikon:
Otettiin sit nekin kyytiin... Siinä odotellessa vuoden vaihtumista ja Tassun synttäreitä sit pistelin silmukoita 5,5 mm Knit Picks puikoille aika monta. Oliskoha juhlapäivän aaton syytä vai mitä mutta puikot alkoivat tekemään silmukoista siksakkia? Kaikki langat juhlistivat vuoden vaihtumista ihan sulassa sovussa:
Myönnettäköön, että sisäinen insinöörini teki hiukan laskelmia. Oli tarkoitus käyttää kaikki langat tarkkaan eli viimeistä metriä myöten. Siispä lankojen vyötteistä metrit yhteen, suhdelukujen mukaisesti kerroksia/lanka... Mihinkäs sitä kissa karvoistaan pääsisi tai nuuka luonteestaan? Ei niitä lankoja montaa metriä jääny.
 Aika hauska shaali tuli. Ainakin omasta mielestäni. Lankana teetee primanovaa, gaalaa, alpakkaa ja lumi coloria. Primanovaa kaksi kerää ja muita yks. Mietin et tämähän voisi olla kiva myös tuubina:
Itte tykkään huiveista. Hartieilla on mukava pitää jotain lämmintä, joka on tarpeen mukaan helppo heittää syrjään. Vaikka itteäni tuubit ahistaa ni ne vaan tuntuu olevan tosi pop, joten sinistä versiota varten kerjäsin teeteen Sirpalta vielä pari kerää sinisävyistä primanovaa "kokeeksi". Tällä kertaa tein saman huvittelun pyörönä:
Viime viikonlopun jälkeen sininen versio siksakista odotteli päättelykeijua karvislandian sohvalla. Laatupäällikkö antoi hyvksyntänsä valitsemalla sen unikaverikseen:
Muut langat on vanhoja tuttuja, mutta primanova saatiin puotiin eilen. Tykkään ihan kamalasti:
Täs ne ny ovat rinnakkain. Pinkki ja sininen:
Ain nauretaan noit turhakkeit. Yks viime vuoden turhakkeista tai olla selfie-tikku. Tarttisinks mä sellasen?
Ystävänpäivään on nyt kaks viikkoa aikaa ja sen ajan aion neuloa Tyks Ystävänpäivän sytomyssykeräykseen. Tänä vuonna kertätään myssyjen lisäksi myös villasukkia. Puikoilla on parit villasukat ja pari myssyä. Kaikki 11.2. Anjalinlille Saloon tai Käsityö-Elisaan Turkuun tuodut myssyt ja sukat päätyvät 13.2. Tyksin Syöpäosastolle ilahduttamaan potilaita. Lisätietoja Piikun blogista ja Facen Tyks Sytomyssykampanja -sivuilta.

Hyvää viikonloppua ja kuun vaihdetta!

4 kommenttia:

  1. Hyvännäköistä sik-sak-kuvioa

    VastaaPoista
  2. Ihanan värisiä siksakkeja, varsinkin tuo eka sykähdyttää tällä hetkellä, vaikka sininen onkin eniten käyttämäni väri. :)

    VastaaPoista
  3. Onpa ihanat värit siksakeissa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!