keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Nessukat ja myssykät ja tietoa ystiskeräyksestäNessukkaat tuntuu olevan kaikilla sivustoilla nyt tosi pop. Minäkin innoissani tekaisin yhdet heti ensimmäinsen ohjeeseen törmättyäni. Hauskalta näyttivät ja helpoilta:
Teeteen Sallaa puikoilla 3½. Menekki 62g.

No joo – malli on tosi joustava ja mulla vielä liian suuret puikot. Huomasin sen heti ekan tossun tehtyäni että vaikka pieneltä näyttää niin pysynevät topakasti vasta jalassa nro 44. Mutta kun meillähän ei pureta, niin teinpä sitten kaverin yksinäiselle. Sittemmin olen saanut täsmennettyjä ohjeita ja Piikun omin modauksin tehdyt näyttävät ihan kokeilemisen arvoisilta. Nämä menevät Tyks Sytomyssykeräykseen muiden jalattimien seuraksi.

Sukatkin neuloin. Siitä tapanina itsevärjätystä VuorelmanVeto –langasta. Näitäkin neuloessa sormet saivat vähän väriä, joten värjäysharjoitukset jatkuu… Pyykkikonehurlumhein jälkeenkin sukissa oli sama väri. Tosi kivat mun mielestä. Tyksin keräykseen nämäkin menossa. Osaisinkohan tehdä toisen kerran yhtä kivan noitakeitoksen?
Yhden myssynkin sain aikaiseksi. Sytomyssy on mainio tapa tutustua uuteen lankaan. Joiltain lankatoimittajilta voi saada kokeeksi mallikerän uudesta langasta. Jos oikein kauniisti pyytää. Tämä lanka on Tekstiiliteollisuuden maahantuomaa Sublime Cotton Silk –lankaa. Neulottaessa siinä oli tuttu silkkimäinen ”natina” ja lanka on ihanan pehmoista. 
Löyhän kierteen ja höttelöisyyden vuoksi pelkään vähän nöyhtääntymistä – tosin Sublimen langat on aina tosi hyvän laatuisia, joten taitaa olla turha pelko. Ihanan pehmeää ja kerästä jäikin vähän vaikka neuloin nelosen pyöröillä. Riittoisaakin siis.

Ida-Mariakin päätti osallistua talkoisiin. Lankana puotiin kertyneitä teetee Primanovan jämiä. Aika hauskan myssyn voi tehdä jämistäkin vaikka lankaa olis vaan kerros tai kaksi!
Anjalinin keräyspisteeseen on viime päivien aikana tuotu mukavasti myssyjä ja sukkia. Kiitos kaikilla mukana oleville! Tänään jo pakkailin pari kassillista lähtökuntoon, joten keräyslaatikossa on taas tilaa ;)

Koska ystävänpäivä on sunnuntaina, niin myssy/sukkalahja viedään Tyksiin vasta ensi viikolla - tiistaina 16.2. Vielä maanantaina 15.2. mennessä keräyspisteisiin (Salossa Anjalinille ja Turussa Elisaan) viedyt myssyt/sukat ehtivät mukaan!

Salon Kirjaston Novellikoukussa (seuraavan kerran muuten torstaina 18.2.) neulotaan kevään ajan  myös sytomyssyjä. Salossa - Tyks Salon sairaalassa alkavat sytostaattihoidot ennen kesää, Aikaisintaan huhtikussa. Hoitaja Elina Suonio-Peltosalo kertoi, että tällä hetkellä heillä on koulutukset meneillään ja hoidot Salossa alkavat kun ne ja lastenosaston remontti ovat ohi. Joten jatketaanhan keräystä myös ystävänpäivän jälkeen!

6 kommenttia:

 1. Kauniita myssyjä ja huippuhienot sukat!

  VastaaPoista
 2. Eikö sinulta koskaan niskat mene jumiin, kun koko ajan neulot kumminkin. Uiminen kyllä varmaan tekee hyvää siihen asiaan ja sitähän näyt harrastavan melkosen säännöllisesti.
  Minulla nuo nessukkaat on siinä piiiiitkässä listassa joka on tarkoituis joskus tehdä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuloes ei mee niskat juntturaan mut annas olla jos tartun virkkuukoukkuun :( Kroolailu kyl tekee hyvää hartioille... Ja uippiksessa on kiva olla - vedessä tuntee ittensä kevyeks ;)

   Poista
 3. Nessukkaat ovat kyllä nyt pop, mutta taisi minulla jäädä siihen yhteen pariin. En siis innostunut edes kokeilemaan moodausta, vaikka sekin kävi mielessä jossain välissä. Kivan näköisiähän ne ovat varsinkin tällaiset raitalangasta tehdyt. :)
  Kivoja sytomyssyjäkin siellä on tehty. :) Yllättävän kivoja myssyjä saa tosiaan aivan jämälangoista, itsekin olen niitä tehnyt muistaakseni joskus kuudestakin jämäkerästä. Kunhan vain värit sopivat toisiinsa.

  VastaaPoista
 4. Nessukkaat ovat kyllä nyt pop, mutta taisi minulla jäädä siihen yhteen pariin. En siis innostunut edes kokeilemaan moodausta, vaikka sekin kävi mielessä jossain välissä. Kivan näköisiähän ne ovat varsinkin tällaiset raitalangasta tehdyt. :)
  Kivoja sytomyssyjäkin siellä on tehty. :) Yllättävän kivoja myssyjä saa tosiaan aivan jämälangoista, itsekin olen niitä tehnyt muistaakseni joskus kuudestakin jämäkerästä. Kunhan vain värit sopivat toisiinsa.

  VastaaPoista
 5. Noi Nessukkaat ovat kyllä hauskat. Mullakin ne ovat tuolla loputtoman pitkällä to do -listalla. Tumma pipa on kanssa ihan huippukiva. Voi kun osais käyttää pipoja...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!