sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Iloisenharmaita

Kiitos kaikista ihanista huivikommenteista! Omasta mielestänikin se on upea, mutta kummasti vaan mieltä lämmittää, ku joku muukin tykkää.

Nyt on taas aika palata arkeen ja iloisenharmaisiin kässyihin. Ja taas mä mietin miks tällasia blogata kun näitä samoja on täällä nähty jo ennenkin. Eilisaamuna valmistui taas yks poncho Katian Quezalista:
Katian Quetzal on uskomattoman kevyttä. Poncho painaa vaan 95 grammaa! Pyörönä tikuttelin. Alkuperäinen ohje on Katian lehdestä, mutta se on tehty kahdesta kappaleesta. Vaikka tykkäänkin saumojen ompelusta niin tällaisessa työssä se on järjetöntä jopa mun mielestäni. Asiakas toivoi vähän pienempää pääntietä, joten aloitin kuutosen puikoilla ja vähän vähemmillä silmukoilla. Pääntien ainaoikeiden jälkeen vaihdoin kasin puikkoihin. Tämähän neulotaan ylhäältä alas. Yritän aina käyttää langan mahdollisimman tarkkaan, joten päättelykerroksella aina vähän jännittää et riittääkö lanka vai ei. Hyvin riitti - melkein kolme metriä jäikin!

Leikittelin joululahjakamerallani. Tässä lähikuvaa neulepinnasta. Harjattua alpakkaa.

Pari viikkoa sitten valmistui taas yks Salkkari:
Ohje löytyy teeteen sivuilta. Kannattaa käydä kurkkimassa sieltä muitakin ilmaisohjeita - niitä on siellä nykyään ihan kivasti ja ohjehakutoiminto on näppärä!

Kuinkahan monta tällaista olenkaan jo tikuttanut? Moni varmaan ajattelee, et eiks toi ikinä keksi mitään uutta... Lankaa kului 53 g.

Nyt me vietetään Tassun kanssa aaluokan viikonloppua ihan kahdestaan. Eilen oltiin lenkillä ja nautittiin aurinkoisesta kelistä:
Lenkin jälkeen syötiin pihvit. Tassun pihvi oli raaka ja mun pihvi medium. Koska me ollaan aaluokan lihansyöjiä, niin unohdettiin perunat sun muut turhuudet...
Jälkiruokana Tassulla oli porsaan sydäntä ja mulla hedelmäsalaattia. Ruuan jälkeen otettiin rennosti:

Tänään jatketaan kotoilun merkeissä. Pyykkikone jyllää, mikrossa on sämpylätaikina nousemassa ja makkarissa yks kaappi odottaa raivaustraktoria. Kolme toinen toistaan houkuttelevampaa neulomusta lojuu sohvalla, aurinko paistaa.

Ihanaa sunnuntaita teillekki!

2 kommenttia:

  1. Kyllähän minäkin aina toistan itseäni käsitöissä :) Ah, teillä on todella Tassun kanssa ollut A-luokan viikonloppu.

    VastaaPoista
  2. Molemmat kivoja sekä salkkari,että poncho. Tassu näyttää olevan sitä mieltä,että ei tässä nyt sämpylöitä leivota,eikä kaappia siivota. Levon kannalta vaan otettais:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!