maanantai 22. helmikuuta 2016

Huivitusta

Alkuvuodesta iski ankara huivitus. Muistelin kaiholla Mammutin Hullua huivivuotta ja tikuttelin sukkaa ja sytomyssyä... Kunnes yks "luokkakaveri" kansalaisopiston kurssilta etsiskeli lankaa ennen joulua Yhteishyvässä olleeseen huiviohjeeseen...

Siinäpä lääkettä huivipoltteeseen! Muistelin, että ohjeenkin olin kerännyt talteen Karvisen Yhteishyvästä (mullehan ei ko lehti tuu, koska olen plussaihminen).

Innoissani aloitin. Langaksi valkoin SMC:n Wool 125:n. Jotenkin tuntui siltä, että huivilankana tavissukkalankaa pikkuisen parempi piti olla.

Aikaa kului. Huivi edistyi pikuhiljaa. Aika usein edistymistä tökki se, että ohje unohtui töihin tai toisinaan taas lanka... Joskunaan myös työt häiritsivät harrastusta.

Hiukan jo alkaessa ihmettelin langan menekkiä. 450g... Siitä määrästä tulisi melkein paita! Ja isohan se huivi oli vaikka jätin kolmannen pitsikaavion puoleen väliin.Reunuksen neulomisessakin kului kokonainen viikonloppu:

Ja lankaa siihen kului kolme kerää!

Mutta, mutta - jos huivi on tarpeeksi suuri, niin sitä voi käyttää myös bolerona:

Speksit: Lanka SMC Wool 125, Puikot 4½ mm Knit Picks pyöröt (kaksi kertaa piti vaihtaa kaapelia pidemmäks) ja menekki pikkuisen alle 400 g.

Malli on näyttävä ja jätimäisen iso. Shaaliksi voisi kutsua. Tykkään, mutta seuraava huivitus taltutetaan pikkuisen ohuemmalla langalla.

13 kommenttia:

 1. Tuohon mahtuis jo isompikin ihminen kääriytymään =)

  VastaaPoista
 2. Hui! Onpas todella hieno huivi! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä upea huivi! Tuon upeampi ei voi huivi enää olla!

  VastaaPoista
 4. Aivan upea! Olen tätä kyllä ihaillen vilkuillut puotisi ikkunassa ohi ajaessani.

  VastaaPoista
 5. Onpa hieno ja juuri sopivan kokoinen :)

  VastaaPoista
 6. Kannatti huivituttaa, kun noin hieno huivi tuli!

  VastaaPoista
 7. Ohhoh, onpa suuri! Vaan koko antaa moni mahdollisuuksia erilaiseen käyttöön. On sen verran monimutkaisen näköinen, että on melke pelottava. En uskaltais aloittaa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!