keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Tyks Ystävänpäivän sytomyssykeräyksen "saldot"

Eilisaamuna löysimme Tyksin parkkipaikalle Piikun mielenkiintoisista reittivalinnoista huolimatta ;) Autoista tyhjennettiin kassia, pussia ja nyssäkkää. Muistettiin tällä kerralla maksaa myös parkkimaksut - kumpikin omalla tavallamme. Kännykkäsovellus? Mikä semmoinen on?

Tässä "tämänkertainen "lasti" yhteiskuvassa:
 Taisivat tulla tarpeeseen, sillä kokolailla tyhjältä näytti myssy/sukkakori syöpäosaston aulassa:
Äkkiäkös kori saatiin täyteen!

Kiitokset taas kaikille mukana olleille! Tämä Ystiskeräyshän toteutettiin jo kuudetta kertaa eli perinteitä on. Mukavaa, että moni alusta asti mukana ollut pitää perinteistä kiinni ja hienoa, että joka vuosi uusiakin myssyilijöitä liittyy joukkoon!

Tiedän ainakin Lankapirtin Matleenan pitävän jonkinlaista tilastoa myssykeräyksistä ja monen muunkin olevan kiinnostunut "saldoista" niin tässäpä niitä:

Myssyjä 179 kpl, sukkia ja muita "jalattimia" 114 paria ja 13 kaulanlämmitintä. Eli yhteesä 306 ilahduttajaa.

Yks myssy minultakin vielä ehti mukaan, vaikka työt pahan kerran haittasivat osallistumista. Lankana testasin taas yhtä kevään uutuuksista. Satin Cottonin kauniita liukuvärejä meillekin on tulossa lähiviikkoina. Mallina Matleenan Tuija:
Silmukkaluku oli ohjeen mukainen, mutta puikot roimasti suuremmat eli 4 mm alusta loppuun. Tein myssyn kokonaan pyöröillä. Kavennusosan looppasin, koska nelosen sukkapuikot ei kuulu "työkalupakkini" vakiovarusteisiin.

Lanka oli ihanan pehmeää ja sen rakenne mielenkiintoisen ketjumainen:
 
Jos myssysi ei ehtinyt tähän kyytiin niin ei hätää - keräyshän on jatkuva. Eilisen jälkeen puodin myssykoppaan on jo kertynyt kolmet villasukat ja yksi myssy. Näitä toimitetaan seuraavaksi Tyks Salon sairaalaan, jossa aloitetaan sytostaattihoidot vielä ennen kesää. Jos tykkäät neuloa tai virkata porukassa ja samalla kuunnella novelleja, niin huominen Novellikoukku Salon Kirjastossa on oiva tilaisuus!

5 kommenttia:

 1. Todella tarpeeseen tuli tämänkin keräyksen tuotto. :) Vaikka ette tainneet päästä samaan määrään kuin viime vuonna. Samat ilonaiheet minullakin, on monia "vanhoja" mukana edelleenkin sytomyssyilyssä ja uusiakin ilmaantuu.

  VastaaPoista
 2. Kunnioitettava määrä myssyjä yms.

  VastaaPoista
 3. Upea määrä myssyjä ja sukkia!

  VastaaPoista
 4. Hieno saalis! Kivahan se on keräyspistettäki pitää yllä ku siihen aina tavaraa kertyy. Ahkeria ootte sielläpäin.

  VastaaPoista
 5. Aika hieno on taas saldo ollut! Hyvä te!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!