sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Elegantti pitsituubi ja neuleviikko

Pari viikkos sitten hiihtolomaviikolla meillä oli puodissa oikea perhepäivä. Pitkästä aikaa Äiti ja Isä viettivät päivän puodissa. Isälle oli projektia kanavatyölankojen parissa ja äiti ihastui heti teetee Verkkolehdessä 1/2016 olleeseen kauniiseen pitsituubiin. Lanka kerittiin, sopivat puikot haettiin ja minä heti kerroin et tätä mallia en sitte puhelimitse pysty neuvomaan. Vaan kun äiti jotain saa päähänsa niin... Vyyhti eleganttia riittää kahteen tuubiin, joten laitettiin lanka puoliksi ja molemmat aloittivat oman tuubinsa.
Tämä ohjepoliisi tietenkin heti tarttui kaavioon. Ja laittoi kysymysmeiliä verkkolehden ohjeista vastaavalle Noon Knitin Outi Markkaselle ... Ja vastaus tuli hetkessä! Samalla meikäläinen nolostui, sillä JOS olisin lukenut ohjeen kunnolla niin olishan se sieltä selvinnyt että kaksi langankiertoa peräkkäin on ihan oikein. Eilisellä messureissulla tämä tuubi oli sitten kaulassani vaan siks, että sain todistettua Outille et selvisin ohjeesta kunnialla. Tänään tuo samainen kauluri lähti äidin mukana ruåttinlaivalle, mutta kyllä se hänen omansakin vielä valmistuu - karjalaisella sisulla ja sinnikkyydellä. Tähän reissuun ei vielä ehtiny
Teetee Elegant on ihanaa lankaa. Materiaali villaa ja silkkiä ja 50g:n kerässä on 500 metriä. Toimii myös kivasti kaksinkertaisena. Oon tästä langasta aikaisemmin neulonut Pia Kaukisen suunnitteleman pikkutytön mekon ja yhden pikkupojan sliparin. Seuraavassa verkkolehdessä tulee olemaan häneltä pikkutytön bolero (jonka voi neuloa myös teeteen Helmistä).

Menekki kauluriin oli 22 g ja puikoilla 3 mm (Addin 50 cm pyöröt) tikuttelin menemään. "Jotain punaista ja makeaa" olen lauleskellut tätä neuloessani vaikka biisin sanat ja tään langan olemus ei mitenkään sovi yhteen.

Elegant ja kaikki muutkin teetee-langat ovat alkavalla teetee neuleviikolla tarjouksessa kaikissa teeteekaupoissa. Meillä jo nyt verkossa ja heti aamusta alkaen myös kivijalassa. Ittellä tällä hetkellä puikoilla omaan (ei niin pieneen) kroppaan sopiva pitkä tunika teetee helmistä. Takakappale on valmiina ja se painaa vaan 180g! Tykkään.

3 kommenttia:

  1. Onpa kaunis. Verkkolehdessä ei kiinnittänyt huomiotani, mutta nyt harkintaan, lankavarastostani löytyy todennäköisesti vyyhti lankaakin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis pitsituubi! Kivan pirtsakka väri.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!