sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Tilauksesta tikuteltuja, kenkkua, kivaa ja jotain uutta

Täällä ollaan vaikka blogihiljaisuus on taas kestänyt luvattoman pitkään. Jotain pientä kässyäkin on puikoilla ollut - kaikki tilattuja juttuja.

Pikkuponco olisi ollut puodissa valmiina, mutta asiakas halusi antaa lahjaksi ison, keveän, lämpimän ja syliä ja pyllyä lämmittävän:
Lanka Katia Quezal, menekki 4 kerää eli vain 200 g. Puikot 8 mm Knit Picks pyöröt aluksi 60 cm kaapelilla ja yhden kerällisen jälkeen 100 cm kaapelilla.
Tämähän neulotaan pääntieltä alas, joten pituutta on helppo lisätä. Hiukkasen puuduttavaa neulottavaa, vaikkakin joutuisaa kasin puikoilla. Kun en tykkää pyöröneuleesta enkä isoista puikoista...

Tutut palmikkosukat tällä kerralla teetee Sallasta. Ohjetta vähän pidemmällä varrella ja kokoa 41. Lankaa kului 116 g eli alun kolmatta kerää.
Kokeilin näihin uusia Prymin 3,5 mm Ergonomics-puikkoja ja tykästyin. Ergopuikoissa on pisaran mallinen kärki, joka ei halkaise lankaa, kuten terävä. Puikon keskiosa on kolmion mallinen ja siitä on kiva pitää kiinni vähän nivelrikkoisenkin. Lisäksi kolmion mallinen keskiosa on hiukkasen pienempi, kuin pisarakärjen jälkeen oleva pyöreä osuus, joten silmukat luistaa puikon päästä toiseen kivasti. Materiaali on synteettistä ja vähän joustavaa - ainakin minä tykkäsin kun kärkikavennusten viimeisiä silmukoita päätellessä et tarvinnut varoa meneekö puikko poikki vai ei. Lisäksi puikot on valkoiset - keski-ikäinen ikänäöstä kärsivä huonossa valossa tummalla langalla neulova kiittää...

Saimme Ergojen starttipaketin (3 kpl/ laatu/koko) tammikuussa ja suosituimmat sukkapuikkokoot loppuivat heti ensimmäisenä piävänä. Lisää odotellaan joko ensi tai seuraavalla viikolla. Toivossa on hyvä elää - en uskalla luvata ennekuin näen. Olisi kivaa, jos saisimme ne mukaan Turun Kädentaitomessuille kahden viikon kuluttua!

Olen tehnyt runsaan lisätilauksen Ergon sukkapuikoista, mutta paljon varauksiakin on. Jos siis haluat varmistaa saatavuuden niin laitappa varaus puodin uuteen sähköpostiin: anjalin.lankakauppa(ät)gmail.com.

Kakskertaseuran neulomakerhossa on aina joka toinen tiistai sen verran hurja mekkala ja meno, että olen jo aikaa sitten päätynyt ottamaan mukaani vaan jotain selkeää ja simppeliä. Muussa tapauksessa illan jälkeen seuraa purkuhommia... Viime tiistaina valmistuivat lämpöiset alpakkasukat, jotka menevät muistaakseni asiakkaan vävylle Saksaan.
Lankana sukkalankalempparini teetee Tundra, puikot 3,25 mm Knit Pro 20 cm sukkikset ja menekki? Jotain kolmatta kerää. Punnitsin mut muistilappu on hävinny.

Vink vink - ensi viikolla tämä ja kaikki muutkin teeteelangat ovat kaikissa teeteeSHOPeissa ja -myymälöissä 20%:n alessa...

Tappara on terästä monen mielestä. Asiakkaalta oli tilattu Tapparasukat. Komiat sukat olikin helppo neuloa, mutta se logo... Siispä Susu värvättiin pelastamaan mainetta...
Ihan kelvolliset tuli vaikka itse sanonkin. Ei se silmukointi minultakaan ihan hetkessä mennyt...

Viime viikot olen neulomusten kera keskittynyt kiukutteluun. Webhotellin päivityksen jälkeen sähköpostitilini omituisesti päivittyi liian täydeksi ja lakkas toimimasta. Tukipyyntöön ei vastattu ja itse en osannut tehdä yhtikäs mitään. Enkä lopulta päässyt tekemään, koska se pahuksen tili oli mukamas liian täynnä. Kiukuteltuani monta päivää - hukattuani monta tuntia tyhjänpäiväiseen nettikiukutteluuun ja valvottuani monta kiukkuista yötä perustin viimein uuden sähköpostin gmailiin. Periaatteessa en tykkää koska googgeli valvoo kaikkia tekemisiäni, mutta oli kait pakko antaa periksi. Siltä varalta, että joku unohtui uuden osoitteen lähetyslistalta, niin se uus on susu.hellberg ät gmail.com.The lankakaupan uus osoite on tuossa ylempänä.

Siispä ilmoittelemaan uutta osoitetta sinne sun tänne. Seuraavaksi miettimään mihin kaikkiin palveluihin suunnilleen kymmenen vuoden aikana tuo vanha sähköpostiosoite onkaan ilmoitettu... Seuraavaksi muuttelemaan tietoja sinne sun tänne... Ja arvatkaapa - jos salasama on unohtunut niin minne se uusi salasanan vahvistus lähetetään? No tietenkiin siihen samaan sähköpostiin JOKA EI TOIMI! GRRRR.... (Tähän kohtaan tulisi paljon rumia sanoja jos ei oltais netissä). Jumissa ollaan ja mietitään mistähän se karhukirje enkaksi tulee... Olen nimittäin yrittänyt pysyä paperilaskuissa niin pitkään kuin se vaan on mahdollista. Joissain firmoissa se vaan on tosi kallista. Luotan tsiljoona kertaa enemmän postin kulkuun kuin mihinkään sähköisiin nettijuttuihin. Nih.

Onneksi Tassu on viime päivinä tarjonnut verenpainelääkkeeksi paljon hurinahoitoa. Onhan tunnettu tosiasia, että kissan kehräys rauhoittaa... Pieni kässymuisto kymmenen vuoden takaa - on sitä ennekin virkattu:
Näihin aikoihin kymmenen vuotta sitten meillä oli ihan kauhea vauvakuume. Odoteltiin, että Slytigers Jonathan Teatime olisi tarpeeksi vanha muuttamaan meille. Tokavisiitillä Tassun lapsuudenkotiin Lauttasaareen vietiin Tassulle oma pikkuinen kori. Ajateltiin, että uudessa kodissa sillä olisi joku tuttu paikka ja tuttu tuoksu. Kymmenen vuotta ja melkein kahdeksan kiloa myöhemmin "pieni" Tassumme kuvittelee edelleen mahtuvansa pentukoriinsa. Ja mahtuuhan se - ainakin etutassut!

Onhan niitä kivojakin juttuja. Eilen oltiin Piikun kanssa Salon Seudun Kädentaitajien matkassa Helsingin Kädentaitomessuilla. Kiva päivä, vaikka bussissa olikin jäätävän kylmää. Muutama uusikin juttu löydettiin, joten reissu ei mennyt hukkaan, vaikka haaveissa ollutta lohisoppa ei saatukaan. Oli kivaa tavata ja jutustella Noon Knitin Outin kanssa ja nähdä Pitsi&Palmikon Laura ja Anu. Muutama sana ehdittiin vaihtaa, vaikka osasto oli niin täynnä, ettei lähelle meinannut päästä!
Voi kun meillä olisi yhtä vilkasta Turussa kahden viikon kuluttua!

Tänään oli vapaapäivä. Aamulla hiukan työhön liittyviä paperijuttuja. Samaan aikaan pyykkikone jylläsi, sämpylätaikina nousi mikrossa ja matot tuulettuivat pihalla syntisesti jumalanpalveluksen aikaan, vaikka meillä ei ole ollut telineitä sitten elokuun... Petivaatteet haistelivat ulkoilmaa parvekkeella. Aurinko paistoi ja houkutteli ulkoilemaan. Face kertoi Naantalin Tuhkamarkkinoista ja innostuin. Noukin matkalta mukaan äidin ja isän. Naantalissa oli aurinkoista, paljon porukkaa, upeita kojuja - esim Helmiveneen Virpi alpakkalankoineen. Ja kylmää. Vaan kotimatkalla lohisoppa lämmitti jäätymisvaarassa olevat ulkoilijat.

Uuteen viikkoon lähdetään kerätyin voimin. Sillä välin, kun minä olen kiukutellut niin Ida-Maria on tehnyt valtavan työn (=monta kuukautta) ja huomenna Anjalinin verkkopuoti on ihan uudessa uskossa! Nyt pitäisi verkkopuodin olla entistä helpommin näpelöitävissä ja hypelöitävissä kaikilla kännyillä ja tabuilla ja uusia toimitus- ja maksutapoja on tarjolla. Avajaistarjouksena ainakin ne kaikki teeteelangat 20%:n alennuksella!

Tätä kirjoittaessani on tullut jo pimeää. Nautin sunnuntai-illosta kotona. Kevään etenemisen seuraaminen auringon liikkeistä on koukuttavaa. Päivä pitenee tähän aikaan vuodesta hurjaa vauhtia.
Tämä kuva on parin viikon takaa sunnuntai-iltana.

8 kommenttia:

 1. <<<<<<ksikki nuo neuleesi ihania, mutta tuo pontso on väreiltään mahtava, ja niin lämpimän näköimnen.

  VastaaPoista
 2. Palmikkosukat ovat ikisuosikkini :) Tekniset itsestä riippumattomat ongelmat saavat välillä ammattilaisetkin raivon partaalle. Monessa paikassa on kyllä asiakaspalvelun puhelinnumero, josta saattaa voida s-postin muutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniset saavat osaamattoman turhautuneeksi, mutta kai ne kaikki aikanaan selviää. Tänäänkin taas monta juttua :) Viimeinen hetki sitten et www.anjalin.net menee meidän verkkokauppaan ja suojauskin on kunnossa. Kyl tää täst. Kiitti kannustuksesta!

   Poista
 3. ihan vain edit- tädille kysymys: onko tuo susun oma s-posti ihan oikein kirjuutettu? gamil?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täs kaikes katastroohvis ei voi ku nauraa! Kiitti tiedosta. Päin honkia on kirjoitus. Oikolukija on varmaan sanonut sopimuksen irti. Korjaan het.

   Poista
 4. TYlsiä ja turhauttavia on noi nettiongelmajutut.
  Ei haittaa vaiks oli blogihiljaisuutta ku saatiin sitt tämä, ongelmista huolimatta, kiva raportti luettavaksi.
  Voi että Tassukin on ollut noin pieni:)

  VastaaPoista
 5. Hei! Olisiko mahdollista saada Tapparan logosta kuvaa kaavasta? Kiitos ja hyvää uutta vuotta 2018 ��

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!