tiistai 3. heinäkuuta 2018

Mathildedahlin POP UP -kesäkauppa, hamppukorvasieni ja trikoopipari


Ensi viikolla se taas avautuu: POP UP -kesäkauppa Mathildedahlin Kankirautavarastossa!

https://www.facebook.com/events/204922736801057/

Tänä vuonna mukana meidän lisäksi kuusi muuta salonseutulaista yritystä:
Salo Design (sisustuotteet), BOBO (lastenvaatteet), Rakula (keramiikkaa), Bizarre 
(afrikkalaismeininkiset laukut ja punotut korit), Kaunoleninki (naisten vaatteet), Vetinet (asusteet). Meiltä tietenkin mukana lankaa, puikkoa, lasten kanavatöitä sun muuta hilavitkutinta.

Mathildedahl on ihan mahtava matkailukohde: Teijon kansallispuiston, kauniit maisemat ja hyvät retkeilymahdollisuudet, ainulaatuinen ruukkimiljöö, pieniä putiikkeja, hyviä ruokapaikkoja (esim. KLIK) alpakoita, kesäteatteri, uusittu vierasvenesatama... Vaikka vallan mitä! 

POPUP -kauppamme on avoinna joka päivä 11.-25.7.  klo 11-18. ja mun oma "puotipuksuvuoro" on 19.7. Muina päivinä päivystän Annankadulla

Tänään sain taas asiakkaalta muistutuksen, että myös meidän kivijalkapuotiinkin pääsee veneellä. Salon läpi virtaavaan Uskelanjokeenkin voi rantautua ja siitä on vain kahden korttelin kävelymatka!

Oli viikonloppukin. Mökillä kuinkas muuten. Enää ei mökille mennä vaan yhden kässäpussin kanssa, vaan keskeneräisiä tulvii vähän muihinkin kasseihin. Pari sukkaa, yks pusero ja ja ja...

Teeteen Hampus-lankaa olen kuljetellut mukanani jo pari viikkoa. Lauantaisaunasta hyppäsin mereen itteäni ja pesukukkaa huuhtelemaan ja päähän pukkasi hamppuajatus: Pesukukkahan siitä! Hetikohta koukku käteen ja virkkaamaan... Aina yhtä positiivinen arvostelijani Karvinen kertoi heti tuon tekeleen nähdessään, et ihan Korvasienen näköinen!

Lanka siis Hampus, menekki melkeen yks kerä, koukku 5 mm. Isompikin olis voinu olla mut ku ei kuulu kässäpussin varustukseen.

Onhan se hyvä, et edes virkkaamalla löytyy sieniä. Hiukan on jo satanutkin, mutta vaikka olen nenä maassa könynyt pitkin mökin tonttia, niin ensimmäistäkään kanttarellinalkua ei ole löytynyt vieläkään!

Trikoolanka Papatya Ribboniinkin saatiin taas lisäystä - iloisen harmaita ja mustia. Piparkakkupannunalusen tikuttelin siitä. Ohje täältä.
Ensin ympyrä neulottiin kuutosen puikoilla ja vitosen virkkuukoukulla piparireunus. 

Koska en hirveästi tykkää virkkuusta (enka paksuista nyöreistä), niin lauantaina nukkumaan mennessäni olin kokolailla huonolla tuulella. Kun sunnuntai-iltana ajattelin ääneen, et josko vähän rentoutuisin kutomalla sukkaa ennen nukkumaanmenoa, niin Karvinen tokaisi sydämensä pohjasta et "Ihan mitä vaan, kunha ET virkkaa!"

En kutonu enkä virkannu, vaan tein kotitekoisen jalkahoidon jonkun Kodinkuvalehti-vinkin mukaisesti:
Ja nukuin huonosti rasvat, muovikääreet ja villasukat jalassani seuraavan yön. Kuumakin oli ja suonenvetokin pukkas. Kantapäiden kovettumiin ei vaikutusta. En ihan heti toista tätä toimenpidettä!

Tähän postaukseen ei sit tuu yhtään ainutta Tassukuvaa! Syynä on noi kettumaiset vihulaiset, jotka ahdistele meidän pientä poikaamme:
Hirveitä syöksyjä tekevät ja Tassu-ressu joutuu juoksemaan karkuun ja piileskelemään kuusien ja mökin alla tai peräti sisällä!
Siinä se veemäinen twitteri tarkistelee Karvisen laituriprojektia.
Ilmeestäkin näkee, et sillä on pahat mielessä. Eiks nii?

Aika hyviä tuulia on viime aikoina ollut. Juhannuksena aallokkoa lännen suunnalta, lauantaina pohjoistuuli ei nostanut aaltoja, mutta sunnuntainen itätuuli taas osoitti voimansa:
Onneks kukaan ei ollut alla!
Muuten - kuka tietää mikä tuon sinisen jutun nimi on? Aina kun mökillä aletaan tiskaamaan, niin se unohtuu ottaa mukaan. Sen jälkeen pyydetään lähintä joutilasta hakemaan "Sen, mihin laitetaan haarukat, lusikat ja veitset".

Tässä vielä rappuset rantaan. Yritin lauantaina ottaa "taidekuvaa" :)

6 kommenttia:

  1. ihan selvästi siivekkäällä pahat mielessä, aika ilkikurinen tyyppi. Olisko ihan vain aterinteline tai aterinkuivain.

    VastaaPoista
  2. Tuo pyöreä liina pitääkin oppia neulomaan,nätti. Jalkoihin rasvaista käsivoidetta ja päälle sukat, aamulla sileät kantapäät ja varpaat. Aurinkoista kesää. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hyvä ohje, mut eipä taida näihin tassuihin toimia. Järeämmät aseet tarvitaan :(

      Poista
  3. Ehkä me ei Teijoon ehditä ihan tuohon POP-kauppa-aikaan, saa nähdä.
    Se on aterinten kuivauteline kuten routakin kirjoitti. Aterin on kyll aika vaikee sana. Noh, jos se jää kotiin niin teet vaan säilykepurkin pohjaan reikiä niin siinä sulla on kuivauspurkki. Ehkä kivi pohjalle ku tuuli käy;)
    Taidekuva on just hieno.

    VastaaPoista
  4. neuloo mopsien kanssa5. heinäkuuta 2018 klo 16.18

    Kuin sattuikin söpöt, mutta ilkeät tirpat teidän saareen! Ei sais sillai kissaa kiusata, että pakoilemaan joutuu. Joo, oikein saaliinhimoinen katse linnulla, ei hyvää luvassa siltä.
    Kivat pesimet, virkaten tai miten vaan tehtyinä, voisin ihan kokeilla. Sulla on kuvaamisessa taito hallussa, rappuset rantaan, oikein hyvin erottuvat kivet. Jos kehoittaisit, että hae kaffelikippo, niin melkein just ton sinisen eteesi toisin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!