tiistai 10. heinäkuuta 2018

Ensiapupakkaustesti, laiturifirma ja mustikoit

Aika usein kysytään, et miten monta kerää sukkapariin kuluu tai miten suuret sukat saa kerästä. No mä tiedän tarkkaan et 100g:n kerästä, jossa on n. 420 metriä lankaa tulee kakspuolikkailla puikoilla ihan kelpo kokoiset miesten sukat kunnollisella varrella. Siis varsi jotain 20 cm ja koko jotain 45. Ei siitä montaa metriä jää, mut riittää.

Päätin sitte testata, mihin riittää meidän huippujuttu eli Neulojan ensiapupakkaus... Lankana teetee Pallas (50g=130m, 80% villa, 20% polyamidi, konepesu 40). Tikuttelin kerän kolmosen puikoilla. 56 silmukkaa, varsi 22 cm, normi vahvistettu kantapää, koko 43... Ja menekki yhteen sukkaan VAAN 46 g. Eli isommatkin tulis. Mut ku ei viitti purkaa ni aloitin varmuuden vuoksi kärkikavennukset liian aikaisin.
 Olishan sitä voinu purkaa ja tehdä vielä muutaman kerroksen lisää, mut eiköhän tää riitä todistamaan, et paketista saa ihan kunnon kokoiset miesten sukat?

Onko kellään jotain kivaa kaavaa, jolla vois laskea miten monta metriä lankaa menee kärkikavennuksiin? Ehdottelen asiaa Karviselle, joka rakastaa kaikkia kaavoja ja laskemisia, mut jostain syystä ei nappaa. (ny se kuitenkin ihan vähän kiinnostui - pitää kuulemma tietää tarkemmin se muoto, jotta voi tehdä approksimaatioit. LOL).

Kuten laituripainojutut. Sitä on pohdittu, laskettu ja mietitty päätä raapien niin et kalju paistaa jo pahasti. Mökkirantaan on ilmestyny viime viikkoina kaikenlaista rautaa ja betonilla täytettyä rekan jarrurumpua, audinrenkaita vanteineen ja kettinkiä sun muuta. Pääskysetkin viime viikonloppuna niitä ihmetteli...

Hoohetki oli aikaisin sunnuntaiaamuna. Piti olla tarpeeksi tyyntä ja riittävän vähän paluuliikenteen aaltoja. Veneellä piti hilata ne kakssataa*2 kiloa betonia/rautaa rannasta merenpohjaan. Ei inahtanutkaan. Tappiomielellä rantaan palatessa todettiin syy (=oma moka), perustettiin Latosaaren Lahopään Laituri Ky (minä olen se äänetön yhtiömies). Ja otettiin uusiksi. Johan lähti! Pikkuruiset pallot osoittaa nyt mötiköiden paikan. Tarina jatkuu. Kuulemma seuraava siirto vaatii rasvatyyntä keliä. Mä oon ihan hiljaa ja odotan :) Sillä välin poimin mustikoita:
 Näitä kyllä himoitsee muutkin. Perjantai-iltana näytti vähän siltä, että jopa lokille maistuis mustikat! Vai mitähän se tuolla huussin katolla väijyy? Tuskin kaloja.
Tassustakin on tullut oikea mustikkakissa. Tai ainakin se pitää seuraa :) Eikä koko ajan ollenkaan noin rauhallisena...
Oliskohan Tassun seurankipeyteen sittenkin vaikuttanut sunnuntai-iltana metsästä palaavan kissun perässä tulleen otuksen karmea karjunta? Me tietenkin lähdettiin heti jahtaamaan vihulaista, jonka lyllerryksen perusteella Karvinen tulkkasi mäyräksi. Mut meitä ilkeästi metsästä tapittavat mustat silmäympärykset todisti otuksen supiksi! Pahuksen mustikkavaras sekin.

Nyt ollaan taas arkielämässä. Tänään käytiin rakentamassa Pop-up kesäkauppaa Matildassa. Huomenna aukeaa virallisesti, mutta jo tänään otettiin pieni varaslähtö. Tervetuloa!
Näytti ja tuntui taas niin hauskalta, että olis mieli tehny jäädä sinne, vaan takaisin omaan kauppaan piti lähteä. Tosin sielläkin on kivaa. Niin innoissani olin, että paluumatkalla "eksyin" kun ajatuksissani ajoin yhden tienhaaran ohi. Noo - pääseehän Saloon myös Perniön kautta:) Ja oma popup-vuoroni on edessä - torstaina 19.7. Siispä tervemenoa Mathildedahliin! Siellä on kaikkea kivaa ja kaunista.

7 kommenttia:

 1. Ei oo totta! Noin paljon noin hienoja mustikoita!
  Jahas, sitä on sit mereen upotettu ties mitä roinaa ja myrkkyä;)
  Sukan kärki: mun mielestä tulee erimittainen nauhakavennuksella ja sillä pyöreällä (nimi?). Eli lankaakin menee eri määrä.
  Monta kertaa oon joutunu purkaan ku kärjestä on tullut liian lyhyt, eri lanka ja eri puikot niin en osaa aloittaa oikeasta mitasta kavennuksia.
  Teil ei sit oo punkkei mustikkametsässä ku Tassu noin rennosti siellä makoilee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh - toivottavasti Karvis ei lue sun kommenttia tuosta kärjestä (lukee varmasti). Tulee liian monimutkaset kaavat. Mä teen melkein aina nauhakavennuksen ku se on niin selkäytimessä. Enkä mielellään pura - aina on sukkaan löytyny sopiva jalka :)
   Punkkeja on yllättävän vähän ollu tänä vuonna. Onhan Tassulla tietty punkkimömmöt annettu, mut varmaan kuivuuskin vaikuttaa punkkien vähyyteen. Silti pihalla on yllättävänkin isoja mustikoita kosteimmissa paikoissa.

   Poista
 2. neuloo mopsien kanssa11. heinäkuuta 2018 klo 18.56

  Valtaisaa mustikkasatoa odotellessa...Latosaaren mustikat vaan on parhaita, kaupan pakastealtaan ei maistu yhtä hyviltä, että jos mustikkaihme tapahtuu, niin...
  En kyllä osaa laskea enkä kaavoittaa mitään, sukat teen, koska jos lanka loppuu, niin apu on lähellä ja kun jää jämää, niin seuraaviin ja sitä seuraaviin saa hauskoja väriyhdistelmiä.
  Laituriprojektia mielenkiinnolla seuraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa mustikat kuivua pikku pippureiks jos ei saada vettä. Minäkin seuraan laituriprojektia mielenkiinnolla...

   Poista
 3. Jos on vain yksi kerä lankaa ja pitää saada isot sukat, niin aina saa jännätä, osaako jättää toiseen sukkaan riittävästi lankaa. Minä olen viime aikoina ruvennut puolittamaan kerän ja punnitsemaan pikkukerät, kun sain joulupukilta tarkan vaa'an. Tänään muuten punnitsin, että valmistuvan sukan kärkikavennukseen meni 4 g lankaa.
  Täälläkin alkavat mustikat pikku hiljaa kypsyä, ensimmäiset kypsät mökillä nähtiin tiistaina ennen kotiin lähtöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, et toi punnitusjuttu on paljon helpompi ku kaavat. Seuraavalla kerralla kun teen sukkaa, niin yitän muistaa punnita kerän ennen ja jälkeen kärkikavennusten. Sillähän se ongelma ratkeaa! Muutama punnitus eri langoilla ja siinä olis ainakin jonkinlainen suuntaa-antava tieto! Kiitti vinkistä!

   Poista
 4. Heipsistä Latosaareen! Mukavaa tuntuu olevan itse kullakin, kuten täällä Kakskerran saarellakin. Ja yks ihastus tähän päivään: täällä blååsaa oikeesti! Saamme läpivedon - muuten tää talo on kuin huonosti lämmitetty sauna! Terkkuja!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!