sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Tuolla on räiskäle, naked breakfast ja pikkuruinen kässy

Kuumaa on. Liian kuumaa. Istun mökin terassilla varjossa ja ihan pikkusen käy tuuli. Mietin huomista ja sitä, et on se vaan hienoa, että puodissa on ilmanviilennin... Yks niistä turhakkeista, joita Karvisen "romanttisiksi" lahjoiksikin olen kutsunut <3.

Koska kuumaa niin ei jaksa edes kirjoittaa. Siispä kuvaa pukkaa. Mopsineuloja odotteli laituriprojektin etenemistä. Mä en. Siitä huolimatta eilisaamuna istuin rannassa työkamppeet päällä passissa siltä varalta et mua tarvittais...

Ihan tositoimiinkin pääsin uimalla jotain kettinkiä merestä ja istumalla laiturilla painona. Olin siis tavattoman hyödyllinen! Melkein valmista on. Kuulemma ponttoonin kiinnityksistä tehtiin jäykän sijaan joustava. Asiasta en mitään ymmärrä - varsinkin, kun mun mielestäni laituri keikkuu nyt vähemmän kuin aikaisemmin eli on tukevampi. Voisin ottaa siellä päikkärit, jos ei paistais.

Suunnitelmissa oli paistaa pihagrillissä muurinpohjalettuja. Taikinan tein jo aamusta. Liian kuumaa... Polttavaa. Metsäpalovaarakin. Tilanteen pelasti jälleen kerran se maailman paras mökkihankinta - lankojen värjäykseen (sekin Karvisen romanttinen lahja) tuplakeittolevy:
Koska letut oli taviksia niin pitihän niistä jotain iloa repiä... Vanha partiolainen veresteli muistojaan:



Eka lettu meni vähän ruttuun, mut muut lensikin jo ihan mallikkaasti! Hauskaa oli ja hyvältä maistuivat. Pääruokana jauhelihasoosin kera ja jälkkäriksi jätskin. Pahanlaatuinen korvamato kuitenkin jäi. Tuolla on räiskäle ain yhä tuolla...

Taikinakulhon laitoin likoomaan, ja sieltä Tassukin kävi maistamassa. On viime päivinä ollut pojasta pikkuisen huolta kun se ei juo vaikka on näin kuumaa... Katti muuten osaa hakea ne viileimmät paikat ja ottaa rennosti. Tänä aamuna se löytyi kaivon kannelta.
Perjantaina mökille tullessa ei väsymyksestä eikä lonkkaviasta ollut kuulemma tietoakaan, kun kärmestä jahtasi! Karvis pelasti kissan (ja mitä ilmeisimmin myös sen kärmeksen). Minä olen könynyt mustikkapuskissa bikinit päällä ja kumisaappaat jalassa. Tosin sen verran olen tömistellyt, että luikero on varmasti paennut jo Paraisille!

Ihan liian kuumaa... Ei niitä mustikoitakaan jaksais, mut kun ne huutaa tuolla pihalla kovaan ääneen. Sitäpaitsi siellä on varjopaikkojakin. Kupillinen silloin ja toinen tällöin ja yhtäkkiä niitä onkin litra!

Eilen odottelin auringon laskua ja huokaisin joskus kymmenen jälkeen et "Nyt se perkele viimein meni nukkumaan!"
Edes saunaa ei lämmitetty vaan käytiin iltauinnilla ja huuhdeltiin mökkisuihkulla ja makealla vedellä sinilevät kropasta ennen nukkumaanmenoa. Istuin ulkona niin pitkään ku hiukankin näin neuloa. Prymin Ergo-puikot on pimeessä ihan parhaat!
Aamulla herättiin aikaisin ja kun Tassu tuli aamukierrokseltaan, niin lähdettiin toteuttamaan perinteitä.
Jokavuotinen aamupala Airistolla.
Kahvit olin juonu jo kotirannassa. Tässä mun aamupala - veneen "puikkoteline" on ihan paras!

Aamupalan jälkeen oli aamu-uinnin vuoro. Vähän arastelin. Keskellä ei mitään ja yli neljäkymmentä metriä vettä alla. Annoin Karvisen mennä edeltä:
Ja kun näytti siltä, että kyllä sieltä takaisin veneeseen pääsee, niin hyppäsin itsekin:
Yllättävän vähän oli levää. Kotirannassa oli enemmän. Onnistuneiden aamu-uintien jälkeen annettiin auringon kuivattaa ja skoolattiin nakuna perinteiseen tapaan:
Meillä oli myös salamatkustaja. Hieman juopahtava kukkakärpänen:
Ja tilanteeseen sopiva korkki:

Kotiin tullessa äiti soitti ja käski "pitää vapaapäivän". Mitähän se tarkoitti? Ainakin Tassulle se oli juhlapäivä, kun Karvis fileroi sille hauen:

Aina pitää olla joku kässy. Näin kuumalla ei isompaan veny:
Lanka:teetee Helmi, puikot 2,5 mm Knit Pics 15 cm sukkikset, ohje mun Tundra-sukista niin et 10 silmukkaa puikolla, palmikon vierestä toinen nurja pois. Kantapää junasukan ohjeesta. Menekkiä en tiedä, koska mökin digivaakakin on saanu hellehalvauksen. Mut kerästä varmaan tulis kaks paria.

Ens viikkoa odotellen. Kuumaa on edelleen, mut mun Kesäkauppavuoro Matildassa on torstaina ja sitä ennen Reinikainen keskivikkona äidin ja isän kanssa. Kivaa tedossa. Perästä kuuluu.

3 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa15. heinäkuuta 2018 klo 19.08

    Luo aamuaurinko kimmeltään, taas aavalla Airiston jne. Mitä idylliä, emmääkest! Plätei, juu, parasta mökki- ja maastoruokaa, kunhan eivät lennä Sompion suolle. Sulla oli mainio viikonloppu, laituri ok, nakuaamiainen, syvänveden pulikointi, katti hengissä, mustikoita ja minitillukkaat. Pirteää alkavaa viikkoa! Muuten, kaksi viikkoa ja uippis aukeaa!!!!!!!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa ku sä osaat elää noin myötä, vaikka mä tiedän et sä ihnoisit näit kaikkii juttui jos itte joutuisit kokee! Paitsi räiskäleit. Mun uippistelut menee kuitenki varmaan sinne syyskuulle. Niitä ja räntää odotellessa...

      Poista
  2. Taas niin kiva, kiva raportti. Tuosta Airiston aamiaisesta vois vaik tulla ihan vihreäksi kateesta;) Ihana perinne. Kiva ku siel ei ollu levää. Tääl on nyt niin ettei kehtaa edes rannalle mennä. Just tollaset kivat turhakkeet on kivoja kuten tuo pullonkorkki.
    Matildasa oli Hesarissa juttua niin kohta siellä on kaikki, siis taitaa olla Suomen paras asuinpaikka.
    Liikaa lämmintä, ihan liikaa, vähempikin riittäisi.
    Rapsut Tassulle, Usko juo ja taitaa hikoilla saman pois koska pissillä käy vähän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!