lauantai 4. elokuuta 2018

Heinäkuun helteet ja karusellisukat

Viimeinkin vähän viileämpi päivä! Satanutkin on. Saaressa jopa 11 milliä! Maa on niin kuivaa, ettei vesi imeydy. Päästin sisäinen lapseni valloilleen ja lätistelin paljain varpain lätäköissä. Karvisen mielestä mulla on halvat huvit. Omasta mielestäni mun huvit on ihan ilmaisia...

Heinäkuu meni helteessä kärvistellessä. Joka päivä odottelin sitä viielää ja sadetta, mutta aina vaan pahemmaksi meni. Jos säätiedotus lupasi kakkosella alkavaa lämpötilaa (29) niin töistä lähtiessä auton mittari näytti 33...

Mun kesäkaupan puotipuksupäivä Matildassa oli pari viikkoa sitten torstaina. Jo keskiviikkona isä ja äiti poimivat mut Salosta kyytiin. Kassit viehättävään majapaikkaamme Sypressiin ja kesäteatteriin Reinikaisen seuraan. Kannattaa mennä - esityksiä 19.8. asti. Esityksen jälkeen nautittiin virvokkeet Matildan Marinassa:

Auringonlaskun jälkeen palattiin majapaikkaan.

 Isä jäi katsomaan jalkapalloa ja me äidin kanssa lähdettiin iltauinnille. Järveen! Ihanaa, viileää ja vähän jännittävää vieraassa rannassa yön pimeydessä. Kivaa.
Aamulla kävin vielä meressäkin uimassa. Ennekuin lähdin kävellen Kankirautavarastolle. Matkalla tietenkin jututin alpakoita...
Nauratti tämän yhden astento... On ihan ku Tassu helteellä:
Viikonloppuna pääsin taas vilvottelemaan mökille. Mustikoitakin oli vielä (nyt nekin on jo kuivuneet). Yhden männyn latva oli kummasti retkahtanut.
Edelleen se roikkuu tuolla. Karvis on jo kaks kertaa nyrjäyttänyt nilkkansa yrittäessään heittää vetonarua tuonna oksistoon... Ehkäpä se jollain tuulella tulee alas ittellään. Ei pitäis olla vaaraa mökille eikä sähköjohdoille.
Laiturilla on hyvä ottaa päikkärit. Tuuli vilvottaa eikä kaislojen suhinassa nuku liian pitkään (jos ollenkaan).

Tassukin on helteessä aikas vaisuna. Makoilee terassilla - siinä käy sentään vähän tuulenvirettä ja on varjoa.
Vaikka auringonlaskun aikaan maisema näyttäis syksyiseltä, niin lämpötila on lähellä kolmeakymmentä.

Me ollaan Tassun kanssa oltu varmaan koko heinäkuun arkipäivät helle-evakossa Karvislandiassa. Sieltä on parikymmentä kilsaa vähemmän matkaa töihin ja ilmanviilennin! Läkähdyttävän työpäivän jälkeen ei oikein jaksais mitään, mutta kun sisälläkään ei viitsi koko ajan lojua niin...
Hilloja ei kumpikaan syödä eikä mehullakaan ole menekkiä, mutta ei niitä marjoja nyt puskiinkaan voi jätttää. Kokeilin Viinimarjachutneytä! Sipulia, chiliä, sambalia, valkosipulia, inkivääriä, sokeria, suolaa ym. Muhitin kattilassa ja mössäsin sauvasekottimella töhnäks. Vitsit et tuli hyvää! Eka purkillinen on jo melkein tuhottu. Lihan ja vaikka juustojen kanssa herkkua. Pakko tehdä lisää! Tosin varmaan pitäis jo pikkuhiljaa lopettaa tämä "asuntosäästäminen" ja palata kotiin ja arkeen... Kotona oli 29,6 astetta kun perjantaina poikkesin keräämässä viikon postit, joten ei kauheesti houkuttele.
Viime viikonloppuna oli jo niin kuumaa, että yritin huolissani viilentää Tassua märän pyyhkeen avulla...
Katti ei ollut mitenkään mielissään hullusta mutsista, joka laukkaa perässä märkä akkamainen kukkapyyhe mukanaan... Vaivihkaa se hipsi metsään ja tuli takas vasta monen tunnin kuluttua!

Saunaakaan ei lämmitetty. Mökki olisi vaan entistä kuumemepi ja yö entistä tukalampi. Kerjäsin naapurin saunasta jälkilöylyt ja kaupan päälle saatiin vielä grillituletkin! Ja makkaranpaiston jälkeen hieno "vanhan jätkän kynttilä" toi tunnelmaa:
Sunnuntaina saatiin mukava yllätys!
Vieraita mereltä! Uitiin ja nautittiin yhteiset iltapalat. Nyyttärimenigillä rannassa. Hirmu kivaa!

Matleenan ja Suden Hipsulaisen Karusellisukat ihanstuttivat. Puhumatakaan kaikista kuvista Hipsulaisen Karusellin Faceryhmässä. Pakkohan munkin oli kokeilla! Jännittävä rakenne houkutteli. Voisko ne tosiaan istua jalkaan? Koetta vasten keräsin läjän lempisukkalankani teetee Tundran jämiä ja kolmepuolikkaita puikkoja...
 Tänä aamuna viimeinkin sain ne valmiiksi. Ei yhtään nätit eikä tekeminen ollut kivaa. Mietin monta kertaa et jätänkö kesken, mut lanka sentään oli herkkua - neulominen niin kenkkua, et ajattelin monta kertaa heittää koko homman roskiin (kuten yksi asiakkaani kertoi tehneensä).
Tänää aamuna sateen SUHINAA kaislikossa kuunnellessa ja Tassun toimiessa päättelykeijuna sain viimein valmiiksi... Tassun lisäksi apuna oli villaneuloja ja Love-lankaleikkuri. Pitihän sitä nyt vähän välineurheilla:

Kivat olis varmaan tullu jostain raitalangasta, mut pitäähän joskus myös jämistellä. Seittemän sukkapuikon kanssa sekoilu vaan nyt ei oo mun juttu. Ei ollenkaan! Jätän karusellisukat kässäkokeilujen arkistoon maininnalla "Tulipa tehtyä, mut ei ikinä enää!"
Hämmästyttävää kyllä - ne istuu jalkaan ihan hyvin!
Tänään ollaan sateiden välissä tehty pari kottikärryllistä klapeja ja käyty päiväsaunassa. Ennen saunaa kävin mettässä toivioretkellä "varmoissa" kanttarelliapikoissa. Löysin yhden ruttuisen puolikkaan kanttarellin:
 Taitaa tänä vuonna jäädä kanttarellisoosit saamatta...

3 kommenttia:

  1. En oo Uskoa yrittänyt millään vilentää, on toi kyll aika lötkökatti mut elää vielä.
    Noita sukkia en kyll meinaa edes kokeilla. On ne ihan kivan näköiset ku ovat jalassa mutta muutoin ihan oudot.
    Ah ihanuus, täällä oli äsken pieni sade ja nyt on vähän viileempää.

    VastaaPoista
  2. Onneksi viilentyy edes hiukan. Meillä Miisuliina etsii varjoja eikä syönytkään tässä välillä oikein mitään, onneksi vesi kelpasi. Täältä taas saan uusia vinkkejä. Nuo sukat ovat hauskat, saatan vaikka kokeillakin ja tuota on kokeiltava, en ollut kuullutkaan, Love-lankaleikkuria.

    Taitaa olla aika paljon tänä kesänä noita "asuntosäästäjiä". Minäkin käyn viilentymässä aina 3 km päässä miehen luona :-)

    Mukavaa kesän jatkoa, myös Tassulle!

    VastaaPoista
  3. Onkohan tuo helle sumentanut sinut, kun et ollenkaan ihastunut karuselli-sukkien tekoon! :D Vai onko syy siinä, että teit ilmeisesti pelkillä sukkapuikoilla. Uskon, että pyöröllä tekeminen on paljon helpompaa kuin sukkiksilla. Minä en edes yrittänyt niillä. Noo, alussa muutaman kerroksen ja sitten kärjen ja varren teen niillä. Mutta eihän kaikkien tarvii tykätä samoista asioista, minä kyllä hurahdin malliin heti ensimmäisiä tehdessä.

    Mekin ollaan saatu tänne jo sadetta ja mittarikin näyttää ihan sopivia kesälämpötiloja, tänään aamulla oli jopa 10.8 mittarissa. Ja tuntuupa olo aivan ihanalta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!