maanantai 27. elokuuta 2018

Stella-huivi, Mäkäräis-sukat ja Tassufestarit

Syksy on kiva. Illat pimenee ja neulomukset alkaa maistumaan. Telkustakin tulee taas jotain. Kotonakin on vaihteeksi kiva olla. Uusia lankojakin tulee puotiin ja tuttuihin uusia värejä. Puikotkin alkaa huutelemaan kässäpussissa ja laatupäällikkökin on taas työn touhussa...
Katian Stellaan tuli uusi väri. Neuloin tämän saman huivin viime vuonna ja mallineule tuntui silloin kamalan vaikealta.
Tämä kakkonen tuli paljon helpommalla. onko niin et harjoitus tekee mestarin vai niin et tällä kertaa vaan keskityin paremmin?
Upea syksyn väritys. Tuskin huivia edes erottaa noiden kuivuudesta kärsineiden mustikkapuskien joukosta.
Koko n. 50*170 cm, puikot 6 mm, menekki yksi kerä (100g=550m). Ohje tulee langan mukana, mutta on julkaistu myös Kauneimpien käsitöiden jossain teemalehdessä (lehden ohjeessa on pikkuvirhe kaavion selityksien suomennoksessa, mut jos on vähän neulonu ni ei haittaa).

Salon käsityökeskuksen Satu poikkes tuomaan meillekin jaettavaksi Taito varsains-suomen syksyn asiakaslehteä ja vinkkas, et siinä on sukkamalli teetee Pallaksesta. Just sil hetkel oli puikoilla tilaa, joten Kaisa Mäkäräisen nimikkosukkalangat heitin kässäpussiin lehden kera.
Nimikkosukissa löytyy lehden tekstin mukaan viitteitä suomalaisen supernaisen ominaisuuksista: kuningattaren kruunusta, lumihiutaleista ja latu-urasta... Ja tietty väriä elämään!
Lanka: teetee pallas, pohjaväriä 2 kerää ja kuviovärejä kumpaakin 1 kerä (eli yht 140 g näihin sukkiin). Bambupuikoilla 3 mm tikuttelin. Jotenkin tuo varren kuvio ei mun mielestä passaa hempeään pitsiin... Ehkä olis pitäny välita ohjeesta poikkeavat - hiukan maltillisemmat värit. Vai kui? Kiva malli joka tapauksessa:
Ajan kulukseni näitä kuviä näppäilin lauantaiaaumna mökillä kun odottelin laatupäällikköä aamukierrokseltaan, jotta voisin ottaa sen vangiksi ja lähteä itse kesän päätapahtumaan eli Tassufestareille!
Vähän ensikertalaista jännitti. Lähes 50 vierasta tai siis Facen kissaryhmän kautta "tuttua" ihmistä - mutta meillä kaikilla oli jotain yhteistä - me kaikki ollaan "tassun alla". Etukäteen Ida värkkäsi mulle nimilapun, jota itte vähän tuunailin itteni ja Tassun näköiseksi...
Hirmu hauskoja nimikylttejä siellä oli vaikka kuinka paljon. Enemmän tai vähemmän palvelijan ja palveltavan näköisiä...
Tää taulu kertoi, että oikeassa paikassa ollaan.
Kirppikselle tuotiin omalle palveltavalle kelpaamattomia ruokia ja leluja ja sieltä sai vastineeksi ottaa jotain tuliaista omalle kisulle. Meiltä meni leluja ja kotiin tuli hiekkastoppari laatikon eteen. Vielä en tiedä toimiiko, ku vasta aamulla tultiin kotiin.
Mukit oli tilanteeseen sopivia, kuten myös särvetit:
Eihän tuohon ny voi suutaan pyyhkiä!

Pukeutuminen oli tilaisuuteen sopiva:
 Mun tassut on noi vasemmapuoleiset. Keskellä ja oikealla varkautelaisten tassukkaat. Omat sukkani on Idalta vuosia sitten saatu ja muut Katin neulomia Idan ohjeella teeteen Sallasta.

Kissojen lisäksi osalla meistä oli muutakin yhteistä:
Hiukan musta tuntuu, että saatiin tartutettua neuloosia muutamiin muihinkin :) (lupa kuvan julkaisemiseen on pyydetty Katilta ja Saijalta).

Ihania herkkuja oli varsinaisen suomen tassutehotiimi päivälle hommannut. Oli suolaista ja makeaa tulokahvien kanssa, herkullista kanaa ja maustettua riisiä ja perunoita ja salaattia ja leipää ja ties vaikka mitä! Ruokia jonotettiin, mutta kaikkein hauskin oli täytekakunKUVAUSjono:
Kakun tekijä on muuten salonseutulainen...

Pyölinrannan leirikeskuksessa oli monenmoista majoitustilaa. Osa porukasta majoittui omiin yksiöihinsä eli asuntovaunuihin, muut mökkeihin ja osa majoittui taivasalle. Minäkin pääsin viimein koestamaan riippumattoa:
Nyt voin ihan oikeasti uskoa, että tuolla "pesässä" uni maistuu eikä palella! Olis tehny mieli kaikkien herkkujen jälkeen jäädä ottamaan pikku päikkärit...

Vaan ilta jatkui rannassa nuotion ja saunan merkeissä... Siinä vaiheessa oli mun aika lähteä kotimatkalle. Upean auringonlaskun ehdin kuvata (ja harmitti, etten uskaltanut lähteä festareille veneellä, matkaa oli ollu vaan 17 km ja autolla tuli viiskyt).
Ilta oli upea:
Kaikki kiva loppuu aikanaan. Olin ajatellut, että yöpymispaikat pitää säästää pitkänmatkalaisille ja päättänyt mennä illaksi kotiin.  Kotirannassa oli Karvinen vastassa. Meillä poltettiin elotulia ja käväistiin myös naapurin makkarajuhlissa katsomassa "vanhan akan kynttilää"

Yömyöhällä otsalamppujen valossa mentiin takaisin omalle mökille. Siellä odotteli Tassu. Ensin leikkelin siltä takkuja, poistin yhden punkin ja muistin yhtäkkiä, et Tassun perjantaipullo oli unohtunut! Eipä ihme jos katti oli pikkasen kuono kulmikkaana, kun perjantaipulloa tarjottiin sunnuntaiyönä kahdelta!
Olihan Tassulle festareilta oman tuliainenkin, mutta siitä sitten myöhemmin. Kivaa on ollut ja nyt alkaa arki. Kesäaika on ohi ja töissäkin ollaan taas myös lauantaisin. Vielä viimeisen kerran tänä vuonna venytettiin viikonloppua maanantaille:
Aamu-uinnin jälkeen: "Huomenta Arki. Täältä tullaan!"

7 kommenttia:

  1. Ihan mukava viikonloppu ollut sinulla taas. On se varmaan ihanaa kun pääsee välillä viettämään mökki-elämää, irti ottoa arkirutiineista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellekesän jälkeen tavallinen arki alkaa tuntua ihan mukavalta sekin

      Poista
  2. Kaisan sukkia olen itsekin katsonut ja tuuminut. Olet oikeassa, varsi ja alaosa ei ole samaan sukkaan. Ihanat juhlat! Katsoppas Piian uutta riippukeinua hyttyssuojineen. Vois olla just sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä sen sanoit. Eri paria ovat. Jos olis tehnyt yhdellä värillä niin vois olla tasapainoisemmat. No noin oli ohjeessa ja mallineuleet oli kivoja (ja ohje virheetön). Joo mä näin sen Tuplan riippukeinun ja kadehdin...

      Poista
  3. Mahtavat festarit! Hieno nimikyltti, paras. No nyt sä tiedät että riippumatossa voi nukkua ja että se on kivaa ja rauhoittavaa. Eikä siinä palele, vaik mulla ei oo aluspeittoa niinku ilmeiseti tossa koemaatussa oli.
    Ostin uutta namia Uskolle mutta ei se edes maistanut! Pah. Kandee vaan pysyä vanhoissa tutuissa herkuissa ja perjantaipulloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva oli päästä kokeilemaan, kun oon sun ja Marjan retkeilyijä lukenut ja miettinyt miltä tuntuis nukkua taivasalla! Siinä oli kuulemma 1200 g untuvaa alla... Ihanku jossain pesässä olis ollu. Tosi mukava. Hyvä juttu meillä noissa kissannameissa on, et ne voi kierrättää seuraavalle. Aina jollekin kelpaa :) Olikin tuolla festareilla juttua siitä, ettei kissat oikeesti mitään vaihtelua kaipaa vaan me purkinavaajat :)

      Poista
  4. Kauniit värit huivissa. Ja sukissa myös.
    Ja Tassu, kakkuineen, on aikas söpö.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!