tiistai 23. huhtikuuta 2019

Aurinkoiset palmikkosukat teetee Rainbow sockista

Rainbow Sock -lanka ilmestyi ensi kertaa Tampesterin kässämessuille. Ja siitä tuli hittijuttu - turkislankojen lisäksi. Langan idea on, että kahdesta lankakakusta saa kaksi tismalleen samanlaista sukkaa. Voi valita alkaako kerän sisältä vai ulkoa. Värit on houkuttelevia.
Tampesterissa oli mukana ohje kärjestä aloitettuun pitsisukkaan ja perussukkaan. Samat ohjeet löytyvät myös Asustelehdestä. Jokaisesta väristä oli myös mukana mallina palmikkosukka, johon ei yllättäen ohjetta löynytyt. Eikä sitä kuulunut messujen jälkeenkään, vaikka moni sitä kyseli.

Langassa on toinen toistaan hienompia värejä ja mulle kolahti tuo iloisenkeltainen. Aloitin asustelehden ohjeen mukaan pitsisukkaa kärjestä... Pikkuisen ennen kantapäätä luovutin. Kärkialoitus ei oo mun juttu (kysykää vaikka Idalta, joka pelkäsi jonkun asiakkaan kuulevan mun kiroilua). Ja kaiken lisäks - kun olin melkein kantapäässä, niin mun iloisenkeltaisesta langastani ei ollut vielä näkyvissä ku vähän. Mä halusin keltaiset VARPAAT enkä harmaita! Olisi kannattanut alkaa lanka ulko- eikä sisäkehältä. Purkuun meni.

Turun kässämessuille odottelin Rainbow-sukkakakkuja lisää. Siispä pyysin malliksi yhden messupalmikkosukan. Ajattelin kyllähän tuosta palmikkosukan ohje syntyy tuosta vaan! Olenhan ammattilainen... Sukka syntyi, mutta keltaisen mallisukan ja epämääräisen suttupaperin kanssa kaadoin homman ystäväni Piikun niskaan...

Ohje syntyi ja toisesta väristä yksi mallisukkakin. Vaan langat saapuivat vasta kuukausi messujen jälkeen... Ja kaiken lisäksi Piiku on kieltäytnyt tikutelemasta omalle koesukalleen paria - liikaa palmikoiden kieputteluako? Minä tykkään palmikoista JA varresta varpaisiin malleista, joten kyllähän tuolle sukalle kaveri syntyy ennemmin tai myöhemmin. Keltainen mun koesukka, punaturkoosi Piikun koesukka ja sinivihreä messuilla ollut omituinen mallisukka, jossa palmikonkierrot vinskin ja vonskin miten sattuu ja kummallinen kantapää. Kukaan ei tietenkään huomaa, että mun keltaisissa sukissa toisessa on resori 2 o 2 n ja toisessa 1 o 1 n. Koska se eka sukka oli Piikulla mallina ku aloitin sen tokan...Seliseli. Enpura.

Jotta ny o sekä lankaa ja ohjeita. Keltainen sukkapari on tehty 2½ Zingeillä. Koko 38-39. Menekki 41g/sukka (eli varteen tai terään vosi laittaa vielä yhden mallikerrallisen palmikoita ja lanka riittäisi).

Mökkikausikin on aloitettu pari viikkoa sitten. Siitä ja Blogikissa Tassun kuulumisia sitten seuraavassa postuksessa.

4 kommenttia:

  1. Yksillä messuilla minäkin ihastuin noihin lankoihin, juuri sukat mielessä, kiva nähdä jo valmista lisähoukuttimeksi. oikeat palmikot ovat nättejä, mutta omiin riittävät valepalmikot. Irmeli

    VastaaPoista
  2. Oi miten hienoja niistä tulikin. Ihania värejä.

    VastaaPoista
  3. Todella nätit on nuo palmikkosukat. Ja aivan ihania värejä! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!