sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Sitä sun tätä

Jopa on taas aikaa vierähtänyt! Puikoilta ei ole tipahdellut mitään mainitsemisen arvoista. Sen sijaan yks lauantaiaamu töihin lähtiessä kyllä tipahti. Nimittäin uus tietsikka lattialle... Se toimi kyllä, mutta kun sen käynnisti niin "Susu kuuli ääniä"... Yleens ku mä kuulen ääniä niin kyseessä on auto. Joka tapauksessa kone on ensiavussa, tämän vanhan laitteen sain herätettyä henkiin enkä uskalla sammuttaa sitä ollenkaan!

Kakskertaseuran neulomakerho tikuttelee myyntiin sukkia Kakskerran väreissä. Oli tilaus, mutta ei yhtään sukkia varastossa. Koska mulla on pallas hyllyssä, niin aloitin heti samantien. Muut saivat lankoja pari päivää myöhemmin. Ja meidän puotiin tuli viimein perjantaina myös kauan kaivatut pallaksen uuden laadun ihanan tuntuiset vihreät ja muut lopussa olleet värit. Kyl ny kelpaa ku laatuongelmat on selätetty.

Koko oli 43 ja lankaa kului... En muista enää. Puikot 3 mm.
Kakskerrasta vielä... Mökkikausi on päässyt kunnolla vauhtiin. Laiturikin on jo paikoillaan ja torppa siivottu kesäkuntoon. Enää ei ole ollut lunta eikä paljon edes luoteistuulta. Merivesi on lämmennyt jo uitavaksi.

Turussa koronarokotteita annetaan Messukeskuksessa jopa sunnuntaisin. Ilmoittuduin rokotejonoon heti, kun mun ikäluokalle se oli mahdollista. Seuraavana päivänä sain tekstarin. Aika oli tietenkin sunnuntaiaamuna puoli kymmeneltä. Koska viikonloppu, niin möksältä tietenkin lähdin...

Ja ehdin hyvissä ajoin perille, vaikka aamulla herätessä oli ihan oikea hernerokkasumu! Siitä vaan moottori käyntiin ja täyttä kaasua laiturista suoraan niin pitkälle, että vastaranta alkoi häämöttää. Sitten rantaa seuraten venerantaan. On se aika vinkeä tunne kun on tuolla merellä keskellä lonkeronharmautta ilman mitään kiintopistettä missään! Kun kotiranta ei enää näy, mutta ei vielä vastarantakaan. Silloin tuntuu siltä, että sumu hiljentää näkyvyyden lisäksi myös kaikki äänet. Nykyään on sentään kännyköissä kartat, mut muistelen niitä aikoja ku kännyköitä ei vielä ollut... Sitä vaan kuljettiin kun oli pakko. Kompassi näytti suunnan.

Jossain vaiheessa tukokuussa sain kuvan baskerista, jonka kuulemma olin tehnyt joskus... Samanlaisia villattomia pitäisi tehdä kaksi. Mulla oli hämärä muistikuva melkein kahdenkymmenen vuoden takaa. Hirveän ruma ja kauhean iso... Toinen tilatuista oli vaalean sininen ja toinen hempeän oranssi. Lähetin lankakuvia tilaajalleni... Mielestäni värit on kaikkea muuta kuin hempeitä ja vaaleita, mutta nämä tulivat valituksi:
Vasemmalla lankana Katia Cotton 100% ja oikealla Sirdarin Sundance. Puikot 3½. Näitä oli kiva tikutella.
Meillähän on mökillä "juokseva vesi". Se tarkoittaa sitä, että nostan kaivosta vettä ämpäreihin, ja sitten juoksen ämpäreiden kanssa täyttämään saunan pataa. Joskus veden nostaminen kaivosta on estetty...

Mansikkakausikin on ihan kohta käsillä. Ja mansikkapipo on se perinteinen kestosuosikki. Siispä teeteen hillasta tikuttelin taas yhden lapsen kokoisen...
Kuten kuvasta voi päätellä - laatupäällikkö ei ollut kovin innoissaan mansikkakauden avauksesta. Kuvauspalkkiona kuitenkin kunnon kuhafile, joten saan kikatuksen anteeksi...ehkä jo ensi viikolla.
Menekki yhteensä 31 g ja puikoilla 3mm (Addin bambu 50 cm pyöröt) tikuttelin. Pikkasen tekisi mieli tehdä myös mustikkaversio. Mustikka kukkii nyt ihan valtavasti. Vettä vaan kaivattais.

Perjantaina mulla oli ihan oikea lomapäivä! Ei siis etäpäivä (paitsi et onnistuin silti tuhlailemaan tekemällä muutaman tilauksen - mm lisää Neulojan mukeja, jotka hupenivat alta aikayksikön....) Muuten päivä kului mattoja pesten. Tähän aikaan vuodesta matot voi saada kuivaksikin, vaikka tällä siitepölymäärällä mattopyykki tuntui järjettömältä. Susulogiikan perusteella keltainen siitepöly valkoisessa matossa on silti nätimpää kun Tassun koristeelliset kakkaraidat...
Laiskuuksissani päätin jättää tuon märkänä suunnilleen tonnin painavan maton yöksi rantaan kuivumaan... Aamulla - vähemmän iloinen ylläri oli linnunpaskakökkö toisessa päässä... Taas muistin miks tuo on aina nostettu yöksi katon alle!

Tähän aikaan vuodesta maiilma on täynnä vihreän eri sävyjä. Mökillä ei telkkua juuri tarvii avata, sillä iltaruskot tuo lisää väriä elämään. Maailman värit muuttuu ihan muutamassa minuutissa. Tässä perjantai-illan värit:

Vol 1:


Ja Vol 2:

Ehkä tänään kuitenkin jääkiekkoa ja kutimusta...

4 kommenttia:

  1. Ihanat maisemavärit! SUmuja on ollut taas täälläkin, ehkä nyt alkaa helpottaa ku vesi lämpenee. Jospa kohta tämmönen arkajalkakin rohkenis kastautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen merivesi oli jo yli 18 astetta. Kyllä siellä jo uiskentelee.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niitä ei koskaan väsy katselemaan. Tänään taas toisenlaiset...

      Poista

Kiitos kommentistasi!