sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Jääkukka - kaarrokeneule ylhäältä alas

 Jälleen kerran jotain jota en tykkää tehdä ja tein silti. Lopputulos:

Susukiellellä: Ei paskempi. Malli on Niina Kaakkurivaaran suunnittelema Jääkukka. Pyysin Niinaa lähettämään mulle "paidallisen" lankaa kokeeksi... Itte sai valita värit. Saattaapa olla, että seuraava teksti olisi pikkuisen postiivisemman sävyinen ellei värit olis omasta mielestäni kerta kaikkiaan kamalat!

Kun nyt noita kaarrokepaitoja vaan edelleen tehdään ja paksumpaakin lankaa kaivataan, niin tässäpä koe Alafosslopin korvaajaksi. Lanka siis Schoeller&Stahlin Zilzi. Lankahan passaa mainiosti huovutukseen, mutta yksisäikeisenä paksuna ja pehmeänä myös neuleisiin.

Tein taas mallitilkun. Ohjeessa 6 mm puikoilla 13s/10 cm. Mulla oli 11 silmukkaa. Siispä pienempää puikkoa kehiin. Resorit 4½ mm ja kaarrokkeen kirjoneule 5 mm KnitPro puikoilla. Taas kerran kiittelin eri mittaisia kaapeleita, joita voi vaihdella lennossa!

Viikko sitten sunnuntaina tikuttelin alaosan. Illalla mittasin leveyden... Ja purkuun meni! Yleensä kirjoneule on tiukempaa ja sileä löysempää, mut mulla kävi päinvastoin! Siispä maanantaiaamuna (ennekuin heräsin) neuloin takaperin koko nutun kainaloista alaspäin ja tikuttelin myöhemmin uudelleen 5½ mm puikoilla.

Nykyisin tuntuu olevan muotia luupata sukkia ja neuloa nutut "väärinpäin" eli ylhäältä alas. Minä ei-niin-nuori-kapinallinen en tykkää yhtään. Mut moni muu kyllä... JA JOS vielä joskus neuloin ylhäältä alas, niin ainakin tikuttelen hihat ennen miehustaa.

Tälläkään kertaa en uskaltanut edes villaohjelmaan tuupata valmista nuttua vaan kastelin läpikotaisin, puristelin ylimääräiset vedet pois ja kuivasin tasona. Kuivaus kesti kaks päivää, mutta tällä kertaa pidin tarkkaan huolen siitä, että aina kun kävin nuttua naapuriportaassa tervehtimässä, niin avaimet oli taskussa!

Speksit: Lanka: Filzi, Menekki kokoon M pohjaväriä 14 kerää, vaaleampaa peessiä 2 ja valkoista ja punaista 1 kerä. Edelleen en osaa päättää onko tämä meidän puodin lanka vai ei... Ehkäpä vaan tilauksesta ja ehkäpä vasta ens syksynä (sopii ehdottaa värejä) . On kamalan vaikeaa miettiä mitä muut tykkää jos lanka on itselle inhokki... Se on pehmeää, nättiä, kutittamatonta mut vaan liian paksua omaan makuun...

Ystävänpäiväkin lähestyy, mutta tänä vuonna kuulosti siltä, että sytomyssyjä olisikin ihan tarpeeksi. Sitten sainkin viestin, että Hematologian osastolla olis tarvetta ja polillakin. Siispä Faceryhmään viestiä ja yksi puikoille itellekin.

Lankana tässä joku tuntematon näytekerä, mutta voisi olla Austermannin Merino Cotton. Samat metrit ja suhteet, mutta MC on luomua. Menekki 29 g. Puikot 2½ ja 3mm.

Mulle tuli Kotilieden näytenumero. Siinä oli ihan asiallinen juttu:

Toisaalta perjantaina telkussa sanottiin, että multitaskaaminen voi olla vaarallista. No miltä näyttää?

Paksulankajääkukan jälkeen oli vaan pakko pistää aluille ihan vaan rentoutuksen vuoksi muutama muu... Ollaanko vaaravyöhykkeellä?

Tosin myös lemmikkien terveysvaikutuksista puhutaan... Assari ainakin osaa ottaa rennosti!

Yks per päivä konmarituksessa ollaan hyvässä vauhdissa numerolla 95. Tosin olisin jo 105 kohdassa, ellei tämä olis tarttuvampi tauti ku korona... Vaikka etäisyyttä on jotain 160 kilometriä, niin ystävään tarttui sama "tauti" ja mun on ihan  pakko pelastaa häneltä 10 ceedeelevyä... Tosin omista C-kaseteista meni tänään roskiin ainakin A.Allon Rytmiorkesteri ja Frööbelin palikat. Koska samat mahdottoman tärkeät tallenteet löytyi ceedeelevyinä😂


3 kommenttia:

 1. kutoo mopsien kanssa7. helmikuuta 2022 klo 9.24

  Urheasti sait valmiiksi tuon neuleen, onhan se hieno (mikäli pitää väreistä ja mallista). Ei enempää kommentointia aiheesta. Konmaritukselle vahva peukutus, kannattaa kyllä nyt, tulet sen joskus toteamaan. Tekisi mieli itsekin, mutta taloutemme säästäjä on mieltä, että "älä ny hyvää tavaraa pois heitä, voidaan joskus viä tarvita".

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis villapaita! Vaikka värit eivät olekaan minun makuuni, niin tähän puseroon ne mielestäni sopivat.

  VastaaPoista
 3. Minun mielestäni kauniit värit ! Saatanpa yrittää samaa..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!