sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Huivi ja kesäaikaan

 Olipas rentouttavaa pitkästä aikaa tikutella huivi! Ihan vaan yhdellä värillä ja ihan vaan pitsiä ja sileää!

Lanka: SMC Alva Fine Silk, puikot KnitPro 3,0 mm kärjet 80 cm kaapelilla. Menekki 1 kerä. Upea luonnonkuitulanka - hulppeat 700 metriä sadassa grammassa, 50% villaa, 25% silkkiä ja 25% puuvillaa. Lankojen mukana tullut ohje oli aikas puuduttava (siitä myöhemmin) ja siksi valitsin mallin Riite teetee Asustelehdestä. Malli on näyttävä ja silti tosi helppo. Kiva telkkarineuleeksi.

Tätä lankaa saatiin yksi erä jo aikasemmin ja se meni samantien. Onneksi messuille saatiin vielä toinen erä ja sitä on vielä muutama kerä jäljellä.

Huivin viimeistelin kastelemalla kokonaan ja KnitPro pingotusraudoilla.

Ja taas oli se "ekakerta ilman apulaista" ja taas tuli ikävä. Onhan huivin viimeistely paljon nopeampaa ja helpompaa ilman The Laatupäällikön apua, mutta ei yhtään niin hauskaa...

Joka tapauksessa oman elämän pitää jatkua. Naapurisekopään Ukrainariehuminen vaikuttaa kaikkien elämään tavalla tai toisella. Bensa on järjettömissä hinnoissa ja sähkö kans. Siispä kutsuin itseni Karvislandiaan viikonlopun viettoon. Päästäkseni oikeaan saunaan ja säästääkseni omaa bensaani... Nähdessäni talon jäätävän kokoisen sähkölaskun ehdotin et josko tehtäis vähän puita lauantaina kun tuun...

Tällä kasalla saunotaan muutama kerta ja ehkäpä torppakin lämpee ja sähköä säästyy.

Ja koska reisussa oon ni tietenkin - tulput kulkee taas mukana! Reppulissa on just sopiva kolo tulppuvaasin kuljettamiseen.

Siirtyminen kesäaikaan ei taida mulle aiheuttaa suurempia ongelmia. Lauantai-iltana saunan ja sapuskan jälkeen uni tuli soffalle kymmeneltä ja aamulla nousin talviaikaan klo 5.48. 

Päivän aikana pesin Reppulin suurimmasta kurasta, katkottiin Karvisen aitaoksia, haravoin ja raaputin veneen pohjasta näkkejä. Oli vaan niin kiva ilma, ettei mitenkään malttanut olla sisällä! Nyt odotellaan seuraavaa myräkkää, mutta kevään merkit on jo näkyvissä:

Ekat sinivuokot!

2 kommenttia:

  1. Oih! Sinivuokko on niiiin kaunis kukka. Siitä pitää nauttia heti kun ne tulee, ku sitt heti menevät ja taas pitää vuosi odottaa.
    Kiva huivimalli, tuollainen perushelppo mutta kuitenkin näyttävä.

    VastaaPoista
  2. On kyllä ihana huivi ja toden totta, neulominen rentouttaa. Minulla ihan verenpaine laskee. (olen mitannut). Hyvänen aika, Sinivuokot siellä jo kukkii ja meillä kamalasti lunta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!