torstai 24. maaliskuuta 2022

Neiti Kevät KAL

 Taas yksi yhteisneulonta, johon en aikonut osallistua! Taas yksi kaarrokeneule, jota en aikonut neuloa...

Taito Etelä-Pohjanmaa järjesti yhteisneulonnan, joka alkoi 21.2. Lankana Borgo Di Pazzi New Cedro ja mallin suunnittelijana Niina Laitinen.

Jotenkin nämä KALlit vaan vetää mukaansa, kun niin moni muukin... Etukäteen ohjeistetut värit ei puhutelleet, mutta nyt ymmärrän miksi kaikilla muillakin menee puodissa niin pitkään kaarrokeneuleiden värejä suunnitellessa! Mulla oli vaan yks varma eli vadelmanpunainen 53. Muita värejä sitten sovittelinkin monta päivää.


Jotenkin onnistun sössimään kuviovärien järjestyksen, mutta kai tuo ihan kelvollinen näinkin on. Selitän ittelleni syytä mustavalkoisessa ohjetulosteessa ja siinä, että kolmosvihjettä neuloin sinä surullisena maanantaiaamuna, kun Tassun kanssa oltiin lähdössä viimeiselle ellireissulle😢. En purkanu vaikka huomasin jossain vaiheessa.

Koska mulla oli jo aika monen paiden kokemus Cedrosta, niin jätin mallitilkun väliin. Ohjeessa on puikot 5 mm, mutta neuloin 4½ mm 80 cm Ergoilla. Niillä mun käsialalla tiheys on just se 18/10 cm.

Helmassa värit oli jo kohdillaan:

Faceryhmässä olen nähnyt moitteita siitä, että lankaa oli ohjeen mukaan liikaa. Itsellenikin jäi ainakin 5 kerää vaikka tein suurimman koon. Toisaalta on hyvä, ettei lanka lopu kesken ainakin jos niitä tilailee verkosta eikä hae kerä kerrallaan, kuten kivijalkapuodissa voi tehdä. Sitäpaitsi Cedrossa on harvinaisen isot värierot eri valmistuserien välillä. Nyt on vielä ilmestynyt pipo-ohje. Pipoon tai kahteen voi hassata loppulangat. Mun oma tuntuma näistä karrokeneuleohjeista on, et ainakin Islantilaisia neuleita-kirjassa langan menekki on aika jämptisti ilmoitettu. Jos vahingossa (tai tarkoituksella) tekee miehustasta tai hihoista ohjetta pidemmät, niin pohjaväri tahtoo loppua kesken.

Tykkäsin ja en tykännyt ohjeesta. Siinä ei ollut liian pitkiä lankajuoksuja ja lanka on kiva. Ja siinä pyydettiin tikuttelemaan se mallitilkku! Toisaalta tuo muotivillitys tehdä kaikki "väärinpäin" eli sukat kärjestä ja puserot pääntieltä pännii. Varsinkin hihojen neulominen viimeeks on tosi tympeää. JOS vielä joskus teen ylhäältä alas, niin tikuttelen hihat ensin ja lopuksi miehustan alaosan. Joka tapauksessa hihoissa ihan parhaaksi puikkovalinnaksi osoittautui jälleen kerran Addin CraSy Triot:


Hihoja tikuttelin muutama viikko sitten isän ja äidin luona mökillä. Siinä korttipelien ja letunpaiston lomassa ehti hyvin nauttia auringosta lämpimällä terassilla. Virvokekin oli ihan sävy sävyyn neuleen kanssa:

Siinä tunsi itsekin olevansa oikea Neiti Kevät!

6 kommenttia:

 1. kutoo mopsien kanssa25. maaliskuuta 2022 klo 6.58

  Kaunis ja mitkä värit!!! Ihailen paitaa ja haluaisin juuri tuon, jos vain yhtään olisin näiden paksujen kuvioneuleiden friikki. Todella huippuihanuus, kuten enkuli sanoi!

  VastaaPoista
 2. Ihana, kaunis pusero! Just kivat värit, keväisen raikkaat. Ja tässä näkyy taas kuinka viimeistely siloittaa neuleen.
  Pitäisköhän nyt noita pidempiä Trioja kokeilla? Mulla oli ne lyhyet mutta en tykännyt, kaverille myin ja se tykkää kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, en voikaan kokeilla Long-versiota ku niitä näyttää olevan vain paksuina ja useimmiten neulon hiukkasen ohuempaa. Toisaalta hyvä näin, onhan noita puikkoja jo ihan riittämiin.

   Poista
  2. Vesi vanhin voitehista niinku sanotaan. Mä pyöräytän melkein kaikki neuleet villaohjelmassa koneessa ja kuivaan tasona. Jopa siliää!
   Mulle se puikko-osa lyhyissä on liian lyhyt (niinku esim 40 cm pyöröissä) mut noissa 30 senttisissä puikkokin on pidempi. Mut tosiaan - koot alkaa vasta nelosesta.

   Poista
 3. Tosi ihanat puserot niin tämä kuin tuo edelläkin oleva! Jotkut ne vaan tekevät vaikka eivät aiokaan. 😊 Ihailen sellaista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!