keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Loma, sukkia ja juhannus

 Lomallla "putki" vaan jatkui...

Teetee helmi, menekki kaikkiin yhteensä 53 grammaa. Puikot 2½. Vihreät oli puikoilla tiistaina, kun veneilin laiturineulomaan vastarannalle. Hih - mä olin se, joka tuli meritse :)

Loma alkoi susumaisella kelillä, eli sunnuntaina tuuli ja aallokko oli ihan komea vaahtopäineen kaikkineen:

Varsinainen lomapuuhan "työkalu" jäi siis edelleen vastarannalle... Piti (lue: Sain) ottaa puikot esiin.

Uutisissakin puhuttiin, että pukeutuminen on paras suoja kiukkuisia hyttysiä vastaan. Ja Mökkinaapureilta olen jo vuosia sitten oppinut, että paras tapa suojata nilkat inhottavilta kutisevilta paukamilta on kunnolliset paksut villasukat!

Lankana Perfect premium, menekki 137 g ja puikot 3½ Ergot. Koko näissä 42-43, joten 150 g kerä tuli käytettyä melkein kokonaan.

Maanantaiaamuna sukat oli valmiina ja tuulikin tyyntynyt. Joten viimeikin päästiin itse asiaan...

Karvinen on oikea propellihattu. Aina en ole ihan innoissani sen keksinnöistä, mutta tämä Latosaaren Funikulaari oli ihan huippurakennelma! Julmetun painava klapikone hilattiin pitkin kalliota ylös ja vielä perille puuvajalle asti! Hissi toimi hienosti - toisin kuin nimikaimansa Kakolanmäellä. Sitähän kutsutaankin nykyään Jumikulaariksi...

Harmi vaan, että hissi toimi kyllä hienosti, mutta Karvis tärvelsi selkänsä jo nostaessamme klapilaitetta veneestä laiturille. Siispä sain ihan itsekseni nauttia PUUhailusta...

Mikäs siinä hissukseen klapitellessa äänikirjan parissa. Kuuntelin Hilduria. Dekkarissa on yhdessä osassa suomalainen mies, joka neuloo islantilaisia villapaitoja... En ole vielä ihan lopussa, mutta suosittelen!


Kyllä huomaa, ettei Tassu enää ole vahtimassa. Sorsat ei pelkää yhtään vaan hävyttömästi könyävät pitkin rappusia kohti mustikoita, jotka eivät vielä ole edes kypsyneet! Ei auttanut vaikka ajoin niitä takaisin mereen. Ne ovelat pirulaiset kiersivät puskiin mökin toiselta puolelta ja vetelivät marjoja raakana! 

Juhannusruusu oli pikkuisen etuajassa.

Perinteiseen tapaan juhannusta vietettiin ystävien seurassa. Vain yksi oli joukosta poissa... Patekin näytti hiukan hämmentyneeltä, kun kaveri ei tullutkaan vastaan...

Helle ei hellinyt vaan pisti ruoka- ja kylpemissuunnitelmatkin uusiksi. Onneksi vissy ei loppunut kesken ja merivesi oli uitavan lämmintä ja kuitenkin vähän viilentävää. 22,3 asteista jo sunnuntaina. Ja illaksi jo hiukan viileni ilmakin.
Lomat on lomailtu ja nyt ajatukset on jo kohti jo perinteiseksi muodostunutta kahdeksan salolaisen yrityksen yhteistä Pop-Up kesäkauppaamme Matildedalissa. Perjantaina avaamme klo 11. 
Tervetuloa!3 kommenttia:

 1. Aika tyylikäs tuo Latosaaren funikulaari. Kyllä oon vähän ilonenen siitä, että olen ihan toispaikkakuntalaisena onnistunut matkustamaan sillä jumikulaarilla kerran!
  Onneks ne on sorsia eikä niitä kakkahanhia, eikai nuo ihan metsämetsään asti mene marjoja syömään.
  Hyvin klapitettu, kirvellä oliskin ollu iso-iso homma.
  Helteillään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menisivätkin metsämetsään, mutta kun vetävät MUN mustikat MUN pihalta! Oon minäkin onnistunut kerran matkustamaan jumikulaarilla. Pöllit oli niitä naapurisaaresta tuotuja. Ei niihin kirves olis pystynytkään. Toivottavasti ei helteillä enää pitkään...

   Poista
 2. kutoo mopsien kanssa1. heinäkuuta 2022 klo 21.56

  Söpöjä sukkia! Ensin kiukutti noi linnut, että menevät ahmimaan sun mustikat ja hiukan mun nimipäivälahjatkin, mutta kuitenkin ne on luontoa ja niilläkään eivät suut tuohesta ole. Toivottelen leppoisaa viikonvaihdetta, sää tuskin susuistuu ihan vielä, että pääset nauttimaan helteestä sinäkin.
  Toi raahauslaite on ihan haitekin huippua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!