lauantai 18. kesäkuuta 2022

Koukussa palmikkosukkiin ja lomalle

 Pikkuisia palmikkosukkia oli niin hauskaa tikutella, etten mitenkään saanut "putkea" poikki!

Puodin jämälankakoreista löytyneet alpakkanyssykät anelivat pääsyä puikoille. Ja minähän annoin niille periksi. 

Zingit piti vaihtaa KnitPro puisiin 2½ puikkoihin, koska alpakkalanka on niin liukasta, että Zingit luiskahtelevat kärkikavennuksissa lattialle. 15-senttiset on varsinkin näissä pikkusukissa kivat.

On ne vaan niin söpöjä!

Pinkit teetee Alpakka, menekki kahteen pariin 39 g. Valkoiset Helmiveneen Baby Alpakka, menekki 67g. Siniset Bermont Carmen (siinä on silkkiäkin), menekki 35g. 

Se mun rakas ja superhelppo palmikkomallini, jota Iso Gnu kysyi edellisen postauksen kommentissaan, löytyy täältä. Vauvakoossa 10s/puikko ja palmikoiden molemmilla puolilla on vaan 1 nurja silmukka. Varressa 5 palmikkoa ja terässä 4. Kärkikavennukset joka kerroksella. 

Loma alkaa olla näillä näppäimillä muillakin ku mulla. Aina ennen lomaa mulla on kamala stressi siitä, että mukana on tarpeeksi lankaa, puikkoja ja ohjeita. Muistan edelleen elävästi sen yhden kauhean viikonlopun, kun kässäpussi oli unohtunut Saloon ja minä onnettomana yrittämässä tehdä puikkoja varrastikuista santapaperilla! Sen seurauksena syntyi Neulojan Ensiapupakkaus. 

Nämä sukat on olleet puikoilla ja pitkään. Ovat lojuneet puodissa esimerkkinä Addin Cra Sy Trio -puikoista. Tikuteltu kerros silloin ja toinen tällöin. Viime viikolla tikuttelin ne loppuun. Lankana teetee Pallas kirjava ja puikot 3,0 crasyt. Ideana puikoissa on, että puolet silmukoista on yhdellä puikolla, puolet toisella ja kolmannella neulotaan. En itse oo kauheen innostunut crasyista sukkien neulomisessa, mutta pipojen ja pyörönä neulottujen hihojen kanssa ne on ihan mainiot. Oikeastaan monimutkaisten kirjoneule- tai pitsisukkien neulomiseenkin ne on hyvät.

Siis loma. Tänä vuonna en pitänyt itseni kanssa yyteeneuvotteluja. Ne on pidetty jo vuosia sitten, joten juhannusviikko on sovittu jo aikaa sitten niin, et mä lomautan itseni. Ida pitää puotia pystyssä sillä välin, kun minä klapisulkeistelen mökillä. Loma alkaa lupaavasti: Sataa kaatamalla. Istun lepakkotuolissa, kuuntelen äänikirjaa ja tikuttelen palmikkosukkaa.

Pitkän harkinnan jälkeen pakkasin lomakässäkassiin pelkkää huvittelua. Eli suunnitelmissa on sukkia eikä mitään sen kummempaa! Siis oikea loma.
Sade on jo huuhdellut siitepölyt mökin katolta. Virittelin sadevesitynnyrit paikoilleen. Päiväsauna lämpeemässä. Kohta saunaan, uimaan ja hiukset voin varmaan jo huuhdella sadevedellä.

Hyvää lomaa mulle ja hyvää juhannusviikkoa kaikille lukijoilleni!

8 kommenttia:

 1. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa sulle! Jep, täälläkin sataa ja Turussakin niin en sinne sitten lähtenytkään vaikk olin niiiin suunnitellut. Sadetta on hyvä pitää kotona kutimen kanssa. Kyllä se aurinko viellä sun tontille paistaa ihan riittävästi, tuut välilää kaipaamaan sadetta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä sade on aina kiva. Ei tarvii tehdä klapei :)

   Poista
 2. Tuo lomaensiapupakkaus on hyvä idea. Puikot kannattaa aina olla mukana. Mikään ei ole niin rentouttavaa kuin sukkien neulominen. Mukavaa lomaa sinulle

  VastaaPoista
 3. Kutoo mopsien kanssa18. kesäkuuta 2022 klo 21.30

  Erinomaisen rentouttavaa lomaa sulle! Juuri selitin ranskattarelleni, kuinka kaivattua ja tarpeellista sade luonnolle ja kaikelle viljeltävälle on ja hän on samaa mieltä, nauttii tästä, kun heillä on tulikuumaa.
  Eiköhän teidän klapit tän kesän aikana tule tehdyksi, vaikka pari päivää lekottelisitkin, ei aina tarvitse olla tehokas.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vielä sukka-ohjeesta ja jonoon menee. Söpöjä vauvasukkia olen neulonut. Tuo neulojan ensiapupakkaus on vallan mainio. Minusta se olisi esim mökille neulojalle oiva vieminen. aah, sukkien neulonta sen kummentaa pähkäilemättä ja samalla katsella maisemia ja antaa ajatusten virrat vapaasti.
  Oikein mukava, rentouttavaa, virkistävää lomaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!